Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wasze tez???????

nieskoordynowane ruchy 8miesieczniaka

Polecane posty

Mam do Wwas pytanie,bo ostatnio znajoma zdziwila sie,ze moj osmiomiesieczny synek jeszcze nie je sam lyzeczka. Problem w tym,ze ma tak nieskoordynowane ruchy,ze jak mu daje lyzeczke z jedzeniem,to zazwyczaj te jedzenie laduje na jego glowie,scianie,w najlepszym wypadku na krzeselku do karmienia. zabawka czasem potrafi tak potrzasnac bez wyczucia,ze uderza sie w glowe. czy wasze dzieci tez tak maja? kiedy zaczely jesc same lyzeczka ?????

Gość moja mala za 2tyg skonczy
8mies ale tez nie je sama lyzeczka

a jak jest z ruchami?tez wydaja sie nieskoordynowane? moj np zabawke wezmie do reki,pobawi sie,ale czasem jak potrzasnie,to potrafi ta zabawka poleciec gdzies daleko. jedzenia lyzeczka kompletnie sobie nie wyobrazam :/

Gość Gosia**_____
twoje dziecko jest zupełnie normalne, a koleżanka chce cię chyba zdenerwować (tylko po co). moje dziecko samo zaczęło "kumać", o co chodzi z łyżeczką jak miało ponad rok. a tak naprawdę pięknie samo je łyżeczką i widelcem, od kiedy miało 2 lata. chociaż czasami nadal coś jej spadnie :P

Gość sam ma jesc lyzeczka ???
moje dziecko ma 9 m-cy i w zaden sposob nie wyobrazam sobie zeby mialo samo jesc.

Gość wiesz co moja
jak się już zabawką znudzi to ja po prostu puszcza rzadko kiedy rzuca ale lubi tarmosić. Ma kilka ulubionych zabawek którymi po prostu wali o stół czy krzesło zresztą jedzenie to masakra bo wszystko inne ją bardziej intersuje

o rany,dzieki za pocieszenie,bo juz sie balam,zez moim cos nie tak :) to znaczy chrupka kukyrydzianego zje sam,kawalek jablka tez,tylko ta lyzeczka mnie martwila,o niekapku juz nie wspominam nawet :)

moj niestety rzuca....czasem i mi sie dostanie,szczypie,ciagnie za wlosy,gryzie....staram sie byc cierpliwa,ale czasem to naprawde bolesne!

Gość wiesz co moja
moja również ciągnie za włosy jeżeli tylko je zobaczy a nigdy ne nie umkną jej uwadze to od razu wyciąga rączkę i chyta. wkłada też rece do oczy(moich) ciągnie za nos szczypie drapie szarpie za ubrania....z niekapkiem nawet daje rade bo w wieku 5mies już jej dawałam najpierw jako zabawkę później już z piciem.chrupka też zje jabłuszko też ale łyżeczką to jedynie dobra zabawka

Gość sam ma jesc lyzeczka ???
grysc nie pozwalam, zabawkami rzuca gdzie popadnie :D tarmosi tyle ile pozwalam :D ogolnie robi co chce :D

Gość ależ masz problem kobieto
poczekaj sobie tylko na bunt dwulatka, a potem na problemy w szkole itd. ........ niesforny 9-miesięczniak przy tym to pestka!! wiem, bo mam dwoje dzieci. mają 5 i 9 lat.

moje dziecko właśnie rozpoczyna 9 miesiąc i nie jestem sobie w stanie wyobrazić, że je samodzielnie!!!! Czyli chwyta łyżeczkę (to potrafi, zwłaszcza jak jest na niej kaszka), samodzielnie nabiera jedzenie i kieruje do buzi połykając??? Nie ma szans.