Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulina1234

Prosze o pomoc -żołądek-

Polecane posty

Witam, Wykryto u mnie zapalenie śluzówki żołądka oraz posiadanie bakterki helicobacter pylori, dostałem rózne leki i kuracje w tym oto kierunku, ale mam jeszcze pytanie dotyczące leczenia ile to potrwa? Wiem, że to bardzo długotrwałe leczenie i potrzeba czasu oraz powinienem patrzeć po sobie czy przychodzi i kiedy ten czas nastąpi jak wróce do siebie ale np. ile zapobiegawczo nie szaleć z jedzeniem i różnymi rzeczami? Mam jeszcze pytanka : - Czy po wyleczeniu tego będe mógł normalnie funkcjonować i powrócić do naturalnego trybu życia, wiadomo czasem zjeśc coś mocniejszego, wyskoczyć na jakąś impreze, napić się piwka wiadomo jak to w życiu bywa? - Mógłby ktoś się określić ten co choruje/chorował na tą bakterie jak jest PO, wystrzegać się czegoś? Wprowadzić zmianę? Bardzo prosze o odpowiedź, co prawda słyszałem dużo opini od lekarzy i przyjaciół ale też wole zaczerpnąć troche informacji od ludzi którzy są z tym problemem związani. Ps. Nie posiadam żadnego owrzodzenia i tak dalej!

Gość januszek
A co z dzietą?????????

Gość Rekonwalescent
Wprawdzie tego pieroństwa nie da się całkowicie wyleczyć, ale można po kuracji antybiotykowej jaką lekarze ordynują całkiem nieźle funkcjonować. Warunek - racjonalne odżywianie. Unikanie słodyczy i smażonego daje dość dobre efekty na długo. Spożywanie probiotyków, głównie maślanki. Świetny jest sok z kiszonej kapusty na przemian z sokiem z kapusty świeżej pod warunkiem, że się nie ma czynnych wrzodów, te najpierw trzeba wyleczyć. Jeśli palisz to koniec z paleniem, alkohol w umiarkowanych dawkach. To na początek. Ideałem byłoby wprowadzenie na stałe diety gotowanej lub duszonej. Nic, co powoduje zwiększoną produkcję soków żołądkowych. No i siemię lniane, cudowny i powszechnie dostępny specyfik. Pozdrawiam i zdrowia życzę

Gość nielipek
Diete mam oczywiście, było mi coraz lepiej dopóki nie zaszalałem z płatkami "Musli", jednak za szybko myślałem ze to już koncówka tych męczarni.. Powróciły bóle tym razem jelit, jest mi trudno się wypróżnić + częste wzdęcia.. Ale nie poddam się co do kuracji, o diete oczywiście sobie zadbam, podpalanie papierosów oczywiście rzuce, a co do alkoholu to jest obowiązkowy w moim otoczeniu oraz wieku, pozatym jestem osobą która lubi sie napić! Możecie mówić co chcecie, ogólnie to trzymam kciuki za to czy się wylecze, pozatym to jestem młody i organizm się za wczesnie nie podda chociaz nie raz go zaniedbałem.. Pytam się tak o tą używke jaką jest alko, ponieważ taki już jestem lubie poszaleć ze znajomymi.. ;) Mysle, że podtrzymam się w diecie tak porzadnie i z czasem będe sobie na coraz więcej pozwalał tak żeby się przyzwyczajać. Dzięki bardzo za rady i pomoc, jak ktoś jeszcze mi chce coś przekazać prosze śmiało pisać!!

Gość nielipek
Drogi Panie,Pani co pisała wyżej nademną "nielipkiem", mogę uzyskać jakiś kontakt w celu porozmawiania na ten własnie temat jakim jest moja choroba? Myśle, że mógłbym uzyskać kilka informacji, jeżeli oczywiście jest taka możwliość z góry dziękuje!