Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samerr

6 m-cy i mówi baba . czy nie jest za wysoki?

Polecane posty

Gość samerr
wiecie co? ale ja naprawde mam w d.czy jej ma krótkie nogi czy mój ma długiego ptaka. Chodzi o to ze patrząc na inne dzieci ja widze,że jej syn ma dziwnie krótkie nogi. nawet cięzko mu kopac nimi bo sa takie krótkie. Nie wiem może ona mnie atakowała bo ma problem ze swoim synem? pozatym sama nie mampewności czy lekarka (pielegniarka) jak mierzyła jej dziecko to nie pomyliła sie? a może to moja inaczej liczy. Kazda babka inaczej liczy. jedna łapie barki inna do czubka głowy a inna jeszcze inaczej. tak czy siak moje dziecko na wielkoluda napewno nie wygląda, wręcz przeciwnie jest małe drobne i słodkie. Czego dowodem jest waga .8 kg.

"Pozatym czy to normalne ze moje dziecko mówi juz baba , bbbbaaabba, abbbaba...pepe,meme. ?" O KURWA!!!!!!!!!:-0:-0:-0 Wiesz co to jest gaworzenie? Sorry,ale czytając twój post mozna stwierdzić,ze cos z tobą nie halo :-0

Gość kjhd
skoro masz w dupie nogi tego dziecka to może dlatego takie krótkie są, bo po prostu dupę masz wielką?

Gość samerr
kjhd- mam dupę ale napewno nie przerasta twojej tłustej i wielkiej. Co jeszcze chcesz mnie poobrazac?

juz cie nie chce dobijac.. http://pl.wikipedia.org/wiki/Gaworzenie "Gaworzenie wczesny etap rozwoju mowy po krzyku i głużeniu, pojawiający się ok. 6 miesiąca życia. Niektórzy badacze twierdzą, że okres gaworzenia przypada na od trzeciego do dwunastego miesiąca życia (choć gaworzenie pojawia się u nielicznych dzieci jeszcze ok. drugiego roku życia). Polega na łączeniu samogłosek, które dziecko wymawiało do tej pory ze spółgłoskami (ga-ga, ma-ma-ma, ugh-ugh itp.) Pojawiają się w ten sposób pierwsze dowolnie wymawiane sylaby (są one zwykle przyjmowane przez rodziców jako coś bardzo przyjemnego). Taka umiejętność związana jest z możliwością kontroli przepływu powietrza przez struny głosowe oraz większą dowolną kontrolą nad wargami i językiem. Te tworzone celowo dźwięki nie mają jednak żadnej treści ani znaczenia dla dziecka.(...) "

Gość friderika
dla mnie byłoby problemem jakby dziecko miała nieproporcjonalnie krótkir nogi do tułowia. Dupa bedzie zamiatał ulice:P jak podrośnie. Lepiej chyba miec zgrabne dziecko niż kaczora z kuprem? kjhd ty to faktycznie coś zabardzo ludzi lubisz obrazac: czyzby krótkie nogi i kaczy kuper to twoja zmora hahahahaahah

Gość kjhd
Ja Cie nie chcę obrażać, chcę żebyś w końcu zdała sobie sprawę jaka z Ciebie idiotka...a w moim tyłku, w przeciwieństwie do Twojego nie mieszczą się niczyje nogi...

Gość samerr
tak moze to i gaworzenie, tylko,że tylko moje z otoczenia gaworzy jak na razie, z czego jestem dumna. Martwiłam sie bo obawiałam się ,że to nie za szybko, ale skoro od 6 m-ca to znaczy ,że u nas wszystko jest OK z rozwojem.

Gość do samerr
Czytam co napisałas i zastanawiam się po kim twoj syn jest takim geniuszem:P

Gość samerr
a w moim tyłku nie mieszcza sie niczyje nogi....twójcytat.i po co to było?...ile masz lat? wogóle ty masz dziecko? czy tylko tak tu weszłas by obrazac i wyzywac mnie od idiotek? no proszejeszcze sie popisz panno z adhd, a nie kjhd.

no to ok jest to co sie pytasz czy to normalne? no nornalnie sie rozwija, coprawda jest wysokie (jakby rzeczywicie mialo miec te 76), waga idealna do wieku, chociaz idealna to moze by byla przy wzroscie 70cm akurat.

Gość kjhd
o frideriko i tu Cie muszę zmartwić...takich problemów nie mam, a tym bardziej takich problemów jak autorka, bo jakbym miała non stop myśleć, czy to może palec wskazujący u mojego dziecka nie jest większy lub mniejszy niż palce u jego rówieśników to bym na głowę dostała(tak jak autorka) a samerr myśli, że będziemy się spuszczać nad jej dzieckiem...

Gość Dorota Rabczeska Majdan Darska
wo matko a tu dalej walka na słowa. kobity weżcie przystopujcie. kjhd tylko podsycasz wszystko. Wez lepiej idz umyc pipe bo zasmrodzasz ten topik.Autorka dała temat nie poto by ją wyzywac. A swoją drogą autorko gratulacje ,że nie dałas sie sprowokować wyzwiskami ze strony nijakiej kjhd. ja bym sie broniła i wyzwałataką , oj wyzwałabym i poszłaby na drzewo pompowac liscie:P

Gość samerr
kjhd-znów mnie obrazasz? na kazdym kroku. czy jestes moze porzuconą matką? na pewno tak. W dodatku bezrobotna, znudzoną kobietą, która nie ma problemów i wysmiewa się z topików załozonych przez innych. Nie będę zniżac sie do twojego poziomu bo nie ruszam gówna (bo smierdzi). Powodzenia w zyciu bo pewnie będzie ci potrzebne z takim jadem jakim plujesz.

Gość kjhd
tak mam dziecko i nie podniecam się tym , że trzymało sztywno główkęod urodzenia, że w wieku 6 miesięcy zaczęło raczkować , a w wieku 9 zaczęło chodzić, no i że ma tylko 78 cm długości, a ma aż 11 miesięcy i nie przejmuję się, że dziecko sąsiadki, które ma 10 miesięcy jest wyższe od mojego...jak to Cie inetersuję to lat ma 25 , ale ty to chyba 13...

Gość friderika
no itopik popsuty. ja tez zauważyłam,że zadnej normalnej tu rozmowy nie ma, same wyzywanie autorki przez kjhd. Kobieto wez lepiej zmień nicka bo i mnie wkurzyłas ta agresją. Autorka ma wspaniałe dziecko, kocha je, rozmawia z nim, do niego,troszczy sie, a tu jakas laska obraz jej syna wyzywając od wielkoludów, teraz ta od idiotek.Nie dziwię się ,że autorka poprostu nawet nie reaguje, mnie to by wkurzyło. I własnie wkurzyło. sama mam córeczkę i to rozumiem.

Gość kjhd
no to dalej...pojedź mi tak,żebym poszła na drzewo liście pompować...

Gość samerr
kjhd- jestes normalna? skończyłas studia? leczysz się u psychologa? mówisz ze masz 25 lat i od razu piszesz ze ja mam 13 lat. i co ulzyło ci? chcesz wygrac w dyskusji? to powiem tak- gratulacje..zgadłas mam dokładnie 13 lat takjak napisałas. żenada. az szkoda się z toba przekomarzac. bo poco zinfantylna osobą wchodzic z spory skoro ona zawsze i tak powie swoje idiotyzmy? dziecitakrobią więc i ty masz mózg dziecka.moze zmien otoczenie idz nakawęz przyjaciółka(jak ja masz), idz do fryzjera, moze jakis facet cie bzyknie bo jak widac brak ci seksu:)

Gość samerr
wiecie, co macie racje..jestem pojebana...moje dziecko cierpi na gigantyzm, bo zrobiłam je z king-kongiem...

Gość friderika
kjhd ty naprawdę jestes nie dopieszczona jakas. Autorko masz rację ,że nie dowalasz jej bo nie warto. Z głupkami wiesz jak jest:P. Trzeba mieć dla nich litośc i ich ignorowac.

Gość samerr
uwielbia ser naplette, który zjadam prosto z kutasa mojego męża...

Gość do samerr
Zajmij się wlasnym tylkiem kobieto,co cie obchodzi jakie wysokie ,czy jaką wagę ma czyjes dziecko.Jestes typowym przykladem osiedlowej plotkary,nie masz jak sie dowartosciować?Może to twoje zycie wcale nie jest tak idealne jak piszesz:D,nie uklada mi sie w domu,to warto pogadac o innych.

Gość samerr
chyba frideriko masz rację nie ma co reagowac, najlepij laskę ignorowac to się może znudzi. Widac ,że lubirobić zamieszanie. Wiesz frideriko, takie osoby jak ona generalnie mają zawsze jakiś psychiczny problem. No , ale to juz jej problem nie mój.

Gość dokladnie tak jak mysle
samerr - nie wiem czego Ty oczekujesz kobieto?Pozatym ile Ty masz lat bo z tego co piszesz wnioskuje ze max 23 lata..i licytujesz sie z kolezanka kto jakie ma dziecko..Ok zaatakowala Cie jak piszesz a Ty co robisz?Wylewasz swoje zale na forum opisujac cala sytuacje i stawiajac w zlym swietle dziecko kolezanki...Czepiasz sie ludzi , zarzucasz ze maja klockowate dzieci i zazdroszcza bo twoje moiw baba:))):D Bez przesady moja droga...masz normalne dziecko..ktore rozwija sie tak jak powinno , nie jest ani za bardzo rozwiniete ani za malo...jest zwykle.Pozatym biedne Twoje dziecko skoro ty juz od pierwszych miesiecy zaczynasz licytacje kore jets lepsze a ktore gorsze to co dopiero bedzie za powiedzmy 4 lata ...o szkole juz nie wspomne:(((Zalosni ludzie...zakompleksieni...ehhh zalosne ...

Gość friderika
generalnie jak dany nick przegrał w rozmowie to zaczyna się podszyw i totalnie jak widzisz prostackie wymyslanie. Zaraz zmienia nick by obrażać. Mójmąz jest psychologiem to często opowiad mi o takich dziwnych przypadkach z rozchwiana osobowością, z niepanowaniem nad emocjami. Troszke mi szkoda tej kobiety co tu siedzi bo na prawde musi miec bardzo cięzkie zycie. No, ale do czasu:)za niedługo przytrafi się jej przykra sprawa. jeszcze troszkę. Może o tym się nie dowiesz, ale ja to wiem.

Gość kjhd
Kobieto problem to masz Ty i od jakiegoś czasu skrupulatnie go tutaj opisujesz skoro jest takim geniuszem, to dlaczego jeszcze go do szkoły nie posłałaś i juz widzę jak chuj Cie strzela jak dziecko koleżanki zacznie raczkować , chodzić szybciej niż Twoje dziecko powiedz mi kto Cię zrobił to Cie pomszczę...

Gość dokladnie tak jak mysle
Dziwni ludzie jestescie...Rzadko udzielam sie na tym forum bo z tego co widze z psychopatami nie ma dyskusji...Ty im swoje a oni nadal tkwia w swoich postanowieniach:(Tak wiec krzyżyk WEam wszystkim na droge i powodzenia w zyciu...i obyscie mieli tylko takie problemy..ze syn kolezanki jest wyzszy o milimetr a kolezanki nizszy o dwa:):DDDDD

Gość do samerr
friderika spytaj meża co sądzi na temat załozycielki tego tematu,gwarantuję ci,ze nie wypadnie pozytywnie:D

Gość samerr
z tymi zmianami nicków to faktycznie. Popatrz friderika jaka jazda:) Zmieniła nic i obraża mnie pod innym. Ze tez chce jej sie pisać..hahahah aleubaw mam. masakra. Może faktycznie tacy ludzie sa doświadczani róznymi przykrościami i w dorosłym zyciu reagują agresja na innych, którzy maja w zyciu lepiej. Grunt to nie zadawac się z nimi i ignorowac ich zaczepki.