Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polly3

Czy plaster rozgrzewający może poparzyć??

Polecane posty

Gość polly3

Obudzilam sie rano z bolem szyi i zakleiłam plastrem rozgrzewającym. CZuje juz bardzo mocne cieplo, boje sie ze plaster moze mnie poparzyc.. Nie wiem czy przetrzymac czy zdjąc?:/

Gość Zosia05
Nie zdejmuj jeśli grzeje tzn. że jest potrzebny i leczy. Plaster raczej nie poparzy chyba że jesteś uczulona .Po 24 godzinach plaster przestanie grzać wtedy można go odkleić.

Gość gość Aneta
Plaster jak najbardziej może poparzyć. Wczoraj nakleiłam plaster ACTIVPLAST TERMO, może być na skórze przez 12 godzin. Nie dość że cała jego zawartość osypała się na dół plastra, nie grzejąc równomiernie to jeszcze po odklejeniu skóra była zaczerwieniona. Dzisiaj rano oprócz zaczerwienienia pojawiły się również bąble. Wygląda jak poparzenie wysokiego stopnia. Dodam, że w nim nie spałam i plastrów używałam wcześniej, bo często łapią mnie "korzonki". Zainteresowanym mogę wysłać zdjęcie.

Gość gość
dzisiaj po 1 godzinie plastra na moich plecach oparzyłam sobie skóre.Mam 5 duzych wodnitych bąbli.Był to plaster OPOKAN

Dziwne. Widocznie zależy od indywidualnych cech danej osoby, stanu skóry, uczulenia, podatności na jakieś substancje zawarte w tych plastrach. U mnie kiedyś plaster był naklejony cały dzień (niezgodnie z treścią ulotki), a mimo tego nic mi się nie stało, nawet skóra nie była zaczerwieniona.