Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stazzup

ile mam dni na dostarczenie zwolnienia lekars. do up na stazu?

Polecane posty

Gość stazzup

jak w temacie, dodam, ze nurtuje mnie to pytanie poniewaz pytalam dwoch pan urzedniczek w up i jedna powiedziala co innego i druga co innego. Jedna, ze musze w tym dniu kiedy nie pojde na staz dostarczyc zwolnienie lekars. do urzedu pracy, ewentualnie mam na to dwa dni, a druga, ze mam na to 3 dni i moge ja albo ktos za mnie. Jak zapytalam sie co mam zrobic w przypadku kiedy nie mam na kogo liczyc a skoro mialabym ewentualne zwolnienie lekars. to dlatego, ze cos mi jest i najprawdopodobniej nie po to bym byla na zwolnieniu zeby jezdzic do urzedu z tym zwolnieniem bo przeciez rownie dobrze moglabym pojsc na staz ( bo jak mam jechac to co za roznica gdzie ) to mi powiedziala, ze jest jeszcze opcja faksu ale, ze na ogol zle przechodza te skierowania przez faks i zeby dzwonic sie dowiadywac czy przeszlo czy nie bo jak nie to musze i tak dostarczyc sama lub przez kogos do up. Nie wiem co mam myslec o tym.. z doswiadczenia wiem, ze jak bede na zwolnieniu lekars. to przypadlosc zdrowotna ktora mi sie zdarza sprawia, ze 5 dni bite musze lezec w lozku i nie mam pojecia jak mam zrobic zeby mnie nie wykreslili ze stazu :/. Dodam, ze nie mam na kogo liczyc zeby za mnie dostarczyl owe zwolnienie tymbardziej, ze urzad pracy pracuje w godzinach kiedy inni tez pracuja i niemozliwym jest zeby ktos sie zwalnial dla mnie ze swojej pracy by w moim imieniu dostarczac zwolnienie. Macie jakies inne pomysly, albo wiecie moze o innych sposobach zalatwiania tego?? Natomiast kobieta z kadr z korporacji w ktorej mam miec staz powiedziala mi, ze musze tego samego dnia dostarczyc do up zwolnienie lekarskie i musze rowniez do niej zadzwonic od razu tego samego dnia, pierwszego na zwolnieniu, ze mnie nie bedzie i ile mnie nie bedzie. Prosze o wypowiedzi, z gory dziekuje i wesolych Swiat :)

Masz trzy dni na dostarczenie zwolnienia,nie masz obowiazku dzwonic i uprzedzac o chorobie aczkolwiek w dobrym tonie jest to zrobic.

Gość stazzup
dziekuje za odpowiedz, a czy mozna przeslac listem poleconym zwolnienie do up??