Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola8888

badania które refundowane a które nie?

Polecane posty

Gość lola8888

pytanie do ciężaróweczek jak i mam juz teraz i tych przyszłych, które z ponizszych badan sa refundowane, a za które trzeba płacic i ile? 1 Grupa krwi i czynnik Rh 2 Przeciwciała anty Rh 3 Morfologia krwi 4 Glukoza na czczo

Gość lola8888
5TSH 6Przeciwciała anty-TPO 7 WR 8 HBs 9 HCV 10 HIV 11 Przeciwciała w kierunku toksoplazmozy 12 Przeciwciała w kierunku cytomegalii 13 Przeciwciała w kierunku różyczki 14 Cytologia 15 Badanie ogólne moczu

Gość lola8888
Serduszko puka w rytmie HH a ceny? toksoplazmoza tez ref?

Gość mamauaksmamam
na HIV ??? to z kim wy sypicaie ze takie badania robicie

Gość ej powiedz
mi tez lekarz zlecil badanie na hiv-to norma.

mamauaksmamam brak kompetencji? piszemy w wyszukiwarce LISTA BADAN W I TRYMESTRZE I wyskakuje kilka... linków,,

Kochane, teraz hiv to podstawa. Zdziwiłabyś się, ile zarażeń następuje przypadkiem :( Mój Mąż oddaje regularnie krew. Wiadomo za każdym razem jest ona badana itp. Oddał w listopadzie- wszystko ok. Potem w styczniu kolejny raz i tu kłopot- przychodzi z sanepidu pisemko, że ma HCV(zapalenie wątroby)-, którym można zarazić się tylko poprzez kontakt z krwią zakażonego. Wywiad lekarski i jedynymi sytuacjami możliwymi zarażenie były: oddanie krwi w listopadzie lub wizyta u dentysty- wyrywanie zęba Minęły 2lata. Ja nadal się nie zaraziłam, a nie uciekam z domu, gdy się skaleczy

Badanie na HIV to standard. Teraz większość z lekarzy kieruje na takowe badanie. Ja kilka razy leżałam w szpitalu. Nikt nie wie czym sie tam zaraziłam. Pewności nigdy nie ma. I nie chodzi tu o to z kim się sypia, bo to taka choroba, że nikt nie wie gdzie czyha :)