Gość jawamtouswiadomie! Napisano Kwiecień 3, 2010 Przyszłość jest po: -medycynie -prawie(choc tu nie zawsze) -elektronice, elektrotechnice -budownictwie -pielegniarstwie i połoznictwie -farmacji -machatronice i budowie maszyn a o to kierunki, które daja papierek, a potem nie da sie zalezc roboty: -filologia polska, germańska itp( za duza liczba filologów) - zarzadzanie( wszyscy chcą zarządzac, ale kurwa, kim???) -biblitekoznawstwo i informacja naukowa( ileż tych etetów czeka w bibliotece??) -pedagogika róznego typu( co 5 osoba to pedagog) -biotechnologia( paradoks-bo kierunek zamawiany, a pracy nie ma, W Polsce nauka nie jest jeszcze tak rozwinęta jak na Zachodzie) -turystyka rekreacja( zbyt wielu absolwentów) - historia( dla pasjonatów) - kulturoznawstwo( tez dla pasjonatów) cos jeszcze do tych list??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość .alice in chains. Napisano Kwiecień 3, 2010 do tej drugiej listy dołącz budownictwo, elektrotechnikę i mechatronikę bo bez doświaczenia i uprawnień gówno zdziałasz :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość machatronika?????? Napisano Kwiecień 3, 2010 stoisz i machasz? mechatronika,ale chyba to oczywiste juz w gimnazjum na doradztwie jest to mówione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a do ktorej grupy Napisano Kwiecień 3, 2010 zaliczysz finanse i rachunkowosc? autorze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
męska pomarańcza 0 Napisano Kwiecień 3, 2010 elektronika, mechatronika i inne techniczne nie będą miały przyszłości bo wszystko jest robione i prawie wszystko projektowanie w ChRL :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Juliusz Cezar 0 Napisano Kwiecień 3, 2010 a gdzie takie hity jak socjologia, psychologia, resocjalizacja ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olivier Petszokat 0 Napisano Kwiecień 3, 2010 A co wy macie do germanistyki:P? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no na bank Napisano Kwiecień 3, 2010 proponuję do pierwszej listy dodać informatykę, architekturę i kierunki na uczelniach wojskowych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podoba mi sie ta twoja lista Napisano Kwiecień 3, 2010 Swieta racja autorze, nic dodac nic ujac, A co masz na mysli mowiac ze po Prawie nie zawsze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna porzeczka* 0 Napisano Kwiecień 3, 2010 Wiesz co zastanów się lepiej :o Germanistyka?? może jeszcze filologia angielska?? przecież języki są były i będą potrzebne a ludzie będą się ich uczyć i płacić za nie słone pieniądze! To właśnie na nich ludzie się dorabiają bo praca w szkole później w szkółce językowej do tego korepetycje ! teraz jedna godzina lekcji może nawet 60zł kosztować! Ja osobiście znam wiele nauczycielek niemieckiego które nieźle wyszły na tym :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brzydula30 2 Napisano Kwiecień 3, 2010 medycyna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brzydula30 2 Napisano Kwiecień 3, 2010 a juz byla;) prawo-jesli zrobi sie aplikacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna porzeczka* 0 Napisano Kwiecień 3, 2010 Jak dla mnie to Twoje chore wywody :P filologi polskiej też niech nie będzie :) dzieci w szkołach będą same się uczyć:) biorąc pod uwagę ,że w szkołach potrzebne jest wielu polonistów chyba więcej niż innych nauczycieli bo godzin j. polskiego jest najwięcej!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w bic starze Napisano Kwiecień 3, 2010 ja skończyłam pedagogikę na UW i na pracę nie narzekam:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brzydula30 2 Napisano Kwiecień 3, 2010 podobno filologia rosyjska ma przyszlosc a ja w szkole nienawidzilam rosyjskiego:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Juliusz Cezar 0 Napisano Kwiecień 3, 2010 a no i jeszcze zapomniałem politologia , europeistyka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w bic starze Napisano Kwiecień 3, 2010 a ten nick to na potrzeby innego wątku (rozmiarówka spodni) pracuję w zawodzie, w prywatnym przedszkolu i w szkole językowej, zarabiam 4000 tys, na potrzeby młodej żony wystarcza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podoba mi sie ta twoja lista Napisano Kwiecień 3, 2010 Czarna Pożeczka przestan pierdolic! Ile masz lat, bo widac rozumowanie bardzo dziecinne! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brzydula30 2 Napisano Kwiecień 3, 2010 w bic starze male te potrzeby mlodej zony:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna porzeczka* 0 Napisano Kwiecień 3, 2010 Uważam ,że po filologiach ma się pracę. Może po filologi polskiej mniejsze zarobki ale jednak prace w szkole zawsze się dostanie a germanistyka , filologia angielska , francuska czy hiszpańska to już całkiem na prawdę ludzie na językach mogą się dorobić niezłej kasy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna porzeczka* 0 Napisano Kwiecień 3, 2010 podoba mi sie ta twoja lista- a u ciebie kochanie brak kultury :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
męska pomarańcza 0 Napisano Kwiecień 3, 2010 Brzydzia Ty masz "potrzeby" jak 4 kafle to mało to nie miałbym u Ciebie szans bo zarabiam mniej niż 2000zł :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość logistyyk Napisano Kwiecień 3, 2010 a co sądzicie o logistyce ??? zastanawiam się czy nie iść na ten kierunek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brzydula30 2 Napisano Kwiecień 3, 2010 meska pomarancza-spoko ja na swoje potrzeby sama zarabiam;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w bic starze Napisano Kwiecień 3, 2010 Ja chcę tylko obronic pedagogikę:-) nie każdy po pedagogice to zupełny przegraniec życiowy. Grunt to miec pomysł na siebie... Co do "małych potrzeb" to faktycznie z tych pieniędzy po zapłaceniu rat za mieszkanie, opłat wszelakich, utrzymaniu samochodu wiele na superzachcianki nie zostaje, ale robię to co lubię i jestem szczęśliwa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zirytowannnna20 Napisano Kwiecień 3, 2010 juz mowie dalej. Kierunki na uczelniach wojskowych do pierwszej listy, informatyka tez. A politologia, psychologia, resocjalizacja to oczywiste,że do drugiej. Finanse i rachunkowośc tez. Co roku uczelnie prywatne i panstwowe wypuszczaja masy takich absolwentów. Logiczne, że o prace cięzko. Germanistyka- no cóż, studia cięzkie, a o prac tez ciezko, jezyk niemiecki wymera w szkołach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zirytowannnna20 Napisano Kwiecień 3, 2010 autor/ka ma rację. Ja jeszcze bym dodała,że czasami ludzie po szkołąch zawodowych lepiej wychodzą w zyciu niz ci po studiach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brzydula30 2 Napisano Kwiecień 3, 2010 akurat u mnie w miescie kazdy kto zna niemiecki bez trudu znajdzie prace-mioeszkam w polnocno-zachodniej Polsce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jawamtouswiadomie! Napisano Kwiecień 3, 2010 aha, i jeszcze FILOZOFIA bedzie na czele tej drugiej listy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jawamtouswiadomie! Napisano Kwiecień 3, 2010 brzydulo to logiczne, bo granica niemiecka jest blisko. Jednak z Lubelszczyzny germaniści będą miec gorzej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach