Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dinid

Roczniak nie chce jeść obiadu

Polecane posty

Gość dinid

Moja roczna corcia od pewnego czasu grymasi przy obiedzie-zawsze podawalam jej lyzeczkze sloika lub wlasne zmiksowane obiady,a teraz jak niose lyzeczke do jej buzi to sie krzywi i swoja raczke odrzuca lyzeczke.Pare razy jej wcisnelam zupke w trakcie placzu jak miala buzie otwarta-wiem ze to zle. Teraz zostawiam jej lyzeczke zeby jadla sama, ale ona wali nia po talerzu i miesza w obiedzie.czasem wezmie do reki kawaleczek czegos-wszystko jej kroje na czastki,zeby mogla choc sama rekami jesc,ale dzis wziela do buzi ziemniaka wyplula,buraczka wyplula i dalej sobie mieszala.Po pol godzinie zaczela sie zloscic.Co robic?

Gość sama wpierdalaj sloiczki
tez zaczniesz mieszac lyzeczka zamiast to gowno jesc.

Moze mieć grzybice, ty lepiej popatrz na jezyk i do gardla zamiast szukac winy w fanaberiach.

Gość dinid
Najpierw przeczytaj dokladnie a potem komentuj!!!Dawalam sloiczki i jedzenie ktore sama przygotowalam-zmiksowane,a teraz pokrojone kawalki zeby mogla jesc reka.Jak nie umiesz czytac to sie nie odzywaj.

Gość dinid
Grzybicy nie ma bo wszystko inne je-owoce,chrupki kukurydziane,biszkopty.

Tak bywa. Nic nie poradzisz.

Gość dinid
Czy ktos ma jakis pomysl???

Gość olabogaaaa
a jak z ząbkami?? ile juz ma?? bo moze to kolejne zabki powoduja taka niechec do jedzenia?

Gość trzeba spjrzeć prawdzie w oczy
może jej po prostu nie smakuje ? moje zupki smakują , ale jak ugotuje moja mama to pluje albo je niechętnie. zacznij doprawiać , to gówno prawda zeby dziecku nie doprawiac , bo jak nie zna przypraw to ich nie potrzebuje. z przyprawami jest smaczniejsze.

Gość dinid
Ząbkow ma juz 10 ,ale to chyba nie to bo inne rzeczy je np. chleb z dzemem czy serkiem, banana, kiwi. Tez myslalam,ze moze jej cos nie pasowac ale w piatek jadla ziemnaki ktore tata dawal jej ze swojego talerza a dzis ziemniaka ze swojego wypluwala z buzi.

Gość dinid
To tez nie to bo je obiad zawsze po spaniu,wiec ma 2-3 godziny przerwy od ostatniego posilku,a poza tym ona sie nie opycha-rano na drugie sniadanie ma owoc i biszkopt,a chrupki wieczorem.

Gość xxxxxxyyy
Autorko, pytasz o rade, ludzie staraja Ci sie pomoc, ale Ty odrzucasz wszystkie teorie. Dziecko nie jest zamulone chrupkami, to co je mu smakuje, nie ma problemow zdrowotnych - czyli czego Ty chcesz jeszcze? Ja bym jednak stawiala na to, ze mu nie smakuje lub sie znudzilo. Albo co u dzieci tez jest czeste twoj roczniak wszedl w faze monotematycznosci zywieniowej i zamiast obiadu wolalby jesc same owoce lub kaszki, kanapki - cokolwiek. Lub zwyczajnie jedzenie mu sie nudzi i trzeba je zabawiac przy jedzeniu - masa dzieci je przy wlaczonej pralce, przy bajkach - standard, przy oknie itp. itp. - musisz probowac nikt Ci nie poda gotowej recepty ani nie postawi 100% trafnej diagnozy przez internet.

Gość dinid
No ta twoja rada zeby dziecko zabawiac przy jedzeniu to akurat jest trafiona-jak sie dzecko przyzwyczai to juz bedziesz ciagle go zabawiac bo inaczej nie zje.Wiec taka rade zupelnie dorzuce a co do innych to ich nie odrzucam-doceniam zainteresowanie, tylko ze wiem ze niestety nie w tym jest problem-jedni zarzucaja mi ze zapycham dziecko chrupkami, inni ze ma grzybice-musze reagowac i negowac te rady bo wiem ze nie sa trafne.