Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nimfa21a

Kleszcz i obojetność lekarzy

Polecane posty

Gość nimfa21a

Witam jestem nowa potrzebuje pomocy przed wczoraj znalazłam 4 kleszcze w dolnej części głowy, przy pomocy taty je usunełam i utopiłam, na drugi dzień ledwo się trzymając na nogach poszłam do lekarza pierszego kontaktu i mnie zlekceważyl choć mówiłam, że się słabo czuje kreci mi się w głowie jak bym się upiła, nogi idą w inną strone średnią tem mam od 33,3 do 34,5 ręce i twarz mi drętwieją a w ustach czuje metaliczny smak nie dała mi nic, bo powiedziała ,że nie mam rumienca i nic mi niejest a ja czuje się coraz gorzej prosze o pomoc z góry dziekuje

Gość o co ci w tym zdaniu chodzi
? "nogi idą w inną strone średnią tem mam od 33,3 do 34,5 "

Jedź koniecznie na pogotowie ratunkowe. trzymaj sie. skąd kleszcze masz na głowie???

Gość prowokacja o/10
34 temp to zwłoki mają

Gość nimfa21a
jak zwłoki ja żyje a kleszcze miałam bo poszłam z psem na spacer na skarpe

Gość no to ganiaj do lekarza
na co czekasz? kto ci w necie pomoze? sama sie zastanów

Gość jeśli chodzi o kleszcze
to zarażają boreliozą ale skutki sa widoczne po kilku tygodniach i kleszcze musiałby byc dłużej niż 24 godziny. Kleszczowe zapalenia mózgu tez daje objawy po jakims czasie - po około tygodniu. Jeśli faktycznie tak źle sie czujesz to jedź na pogotowie, choć jesliby było tak źle to ja np nie miałabym siły na kompie siedziec...

Gość upssss
idź do lekarza po antybiotyk najczęściej dają Unidox na 3 tygodnie a może te kleszcze dłużej miałaś...i zaraziły rumień może się pojawić po 3 tygodniach lub nie kleszcze zamyka się w pojemniku i można przesłać na badania do Lublina szybciej diagnoza