Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alterego...

Chcę napisać książkę.

Polecane posty

Gość Alterego...

No właśnie, chcę napisać książkę. Nie wiem, czy mam talent(prawdopodobnie nie), ale jest wielka chęć. Przestałam się już oszukiwać, że sama chęć pozwoli stworzyć mi coś dobrego. Trzeba mieć talent. I pomysły. Pomysły są, ale nie umiem tego wykorzystać. Nie potrafię moich myśli i wizji przelać na papier. Kiedy już się za coś wezmę, pojawia się myśl: to takie banalne. Takie pospolite. Piszę od... czternastego roku życia(może wcześniej?), czyli jakoś cztery lata. Niewiele. Nie mówię o wydaniu książki. Chcę napisać to dla siebie. A nawet to jest trudne! Nic mnie nie zadowala. Ktoś mówił, żeby pisać o swoim zyciu...reszta sama przyjdzie. Ale moje życie jest nudne. Tak cholernie nudne! Dlatego piszę opowiadania raczej przygodowe, fantasy... Czas leci, a ja nie wpadłam jeszcze na TEN pomysł, ten IDEALNY. A siły powoli mnie opuszczają... człowiek zaczyna dorastać i marzenia gdzieś się rozpływają... Jak to zrobić?! No jak?

Gość SEKRET JEST ZGODNY Z
powiedz o czym chcesz napisać, napiszmy książkę razem, bo ja akurat mam dar do lania wody :)

Gość Alterego...
Razem się nie da. Dziękuję za chęci, ale to muszę być ja. Powiedz mi, skąd wytrzasnęłaś ten dar? :D Jak tanio , to też zakupię ;)

taniocha, wystarczy wziąć pióro i kajecik, i jedziesz maleńka :classic_cool: sama dużo czytam, myślę, że to może pomagać :)

Gość koniec z facetami
ja mam kilka opowiadań, które mówią o moim życiu, i zdecydowanie nie jest to nudne. Należy to tylko ładnie zabarwić, dobrać dobre określenia, nawiązać do czegoś np. zabawnego (w zależności od tego w jakim stylu jest to pisane) Można użyć kilku metafor, i mamy ciekawą powieść.

Gość Alterego...
Czytam badzo dużo :) Pochłaniam książki w całości :P Próbowalam pisać o moim życiu. A w większości o ty, jak ja widzę świat... i okazuje się całkowicie inny, iż w rzeczywistości :) Mimo to , wszystko wydaje się banalne. Ja jestem banalna, i to życie też. Czuję, że nie na tym moja książka ma się opierać...

Gość koniec z facetami
Może zacznij od czegoś łatwiejszego. Najpierw pisz o swoich przeżyciach, i między nimi możesz przeplatać swoje przemyślenia, co będzie na pewno wyglądało zgrabniej. Możesz również napisać powieść, gdzie stworzysz bohaterów z wyrózniającymi się silnymi poglądami, które są takie jak Twoje.

zacznij pisać bloga :)

Gość koniec z facetami
Nie rzucaj się na głęboką wodę. W moim przypadku było tak, że zaczęłam pisać aby niektóre moje wspomnienia się nie zmyły. Stwierdziłam, że czuję się również na siłach napisać coś innego, lecz w pisaniu tego drugiego nie widzę sensu i nie mam takiej potrzeby.

no tak , najgorzej jest jak ktoś chce pisać tylko nie wie o czym , tak powstaje grafomania.....

każda twórczość jest formą wypowiedzi a jak ktoś nie wie co chce powiedzieć to lepiej żeby się zamknął

Gość Alterego...
Aktualnie mam bloga z opowiadaniem. Wypowiadajcie się, wypowiadajcie. Każdego zdania słucham i rozważam :)

Gość Alterego...
germanotta - nie każdy pisarz od początku wiedział, co chce napisać.

Gość koniec z facetami
"każda twórczość jest formą wypowiedzi a jak ktoś nie wie co chce powiedzieć to lepiej żeby się zamknął" Jeżeli ktoś pisze dla siebie, to można to porównać z myślami. Nie ważne czy się zamkniesz czy nie, bo wszystko i tak siedzi w głowie.

germanotta, a ja to ciebie nie lubię, ty na tym forum chyba masz sie za najmądrzejszą, a niestety się mylisz. jesteś bardzo mało elastyczna, również brak ci tolerancji dla innych. pewnie jestes kolejna zakompleksioną głupią pizdą, zupełnie jak husky :O

Gość Alterego...
A ilu artystów spotkałaś? Taki S. King. PIsząc "Mroczną wieżę", pomyslał: połączenie wsternów i Tolkiena. Do końca nie wiedział właściwie, co napisze i jak to się skończy.

germanotta, dla niektorych pisanie dla siebie to terapia, ty masz cos z psycha zjebane, moze i tobie by sie przydalo?

nie powiesz mi że nie myślał o tym żeby na tym zarobić, jestem zwolenniczką łączenia sztuki z kasą , wtedy powstają najlepsze dzieła

Gość koniec z facetami
pianie dla siebie..... idiotyzm Tym to mnie rozbawiłaś :D Wymień choć jeden dobry argument, który potwierdziłby to stwierdzenie :D

Gość Alterego...
A ja nie jestem zwolenniczką łączenia sztuki z kasą. Ja po prostu gonię za marzeniami Akurat, czy chiał się na tym wzbogacić, to nie ma wielkiego znaczenia.

Gość Alterego...
Późna godzina. Idę spać, a jutro odświeżę temat. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :)

bezsenności i złych snów jak już uśniesz 🖐️:classic_cool: