Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała..czarna..

Opryszczka..pomocy :)

Polecane posty

Gość mała..czarna..

Dzisiaj pojawiło mi się zaczerwienienie i 3 malutkie kropeczki, wszystkie apteki są zamknięte :( Czy jest jakiś domowy sposób, żeby to zlikwidować ? Nie mogę jej mieć, jutro mam imprezę a opryszczka pojawiła mi się na środku górnej wargi więc możecie sobie wyobrazić jak ja będę jutro wyglądać :( Posmarowałam ja cytryną, octem i nałożyłam pastę do zębów.Coś jeszcze polecacie ??? Z góry dzięki :)

Ja mam gorzej . :o Na czole pojawił mi się wieeeelki prezent :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o Póki co potraktowałam go spirytusem, maścią cynkową i pastą do zębów .

Gość hehe opryszczka gorsza niż
pryszcz bo pryszcza można przynajmniej jakoś zamaskować. Mi rodzice zawsze kazali smarować miodem, ale nie pamiętam czy to coś pomagało. Możesz spróbować, na pewno nie zaszkodzi.

No niby można, ale też tą tapetę na twarzy nosić . :( Brr .. A na opryszczkę ktoś mi kiedyś mówił o paście do zębów właśnie i o wazelinie . ;)

Gość mała..czarna..
Zgadzam się opryszczka jest gorsza :) boję się, że jutro obudzę się z bardzo napuchniętą wargą :( Co do pryszczy to tez mi wyskoczyły.. jeden na czole drugi koło wargi...świetnie!!! Mogły by się powstrzymać z wyskakiwaniem przynajmniej do środy :))

Gość totototatota
ja słyszałam że natarcie ząbkiem czosnku pomaga, bo czosnek działa antyseptycznie

Gość mała..czarna..
oo z czosnkiem nie próbowałam..zatem lecę :)))

Gość poprzebijaj odkazona
igla pecherzyki i wydus z nich plyn i wyduszaj dopuki tam bedzie, pozniej rpzyloz czosnek albo spirytus salicylowy. I pamietaj zeby zawsze miec w zapasie 2-3 plasterki na opryszczke ja zawsze mam bo czesto mam problemy z opryszczka :(

Gość mała..czarna..
nie mam jeszcze pęcherzyków, tylko mnie swędzi i jest czerwona, zauważyłam takie malutkie kropeczki i tyle....zresztą nie wiem czy wyciskanie tego to dobry pomysł...nałożyłam pastę do zębów i na razie nie swędzi, tylko nie wiem czy tak z nią cały dzień chodzić, czy jak zaschnie to nałożyć nową warstwę?

Gość mała..czarna..
teraz zaden chłopak nie bedzie chciał zebym zrobiła mu loda..a ja tak na to czekałam:(

Gość mała..czarna..
tak masz rację podszywie, tego najbardziej mi żal :((