Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _czarnula_

JAK TO NAPRAWDĘ JEST?

Polecane posty

Gość _czarnula_

Hej dziewczyny 🖐️ Mam pytanie i liczę na sensowne odpowiedzi:p Zaczęłam przyjmować Harmonet,ale wzięłam go dopiero 6 dnia cyklu, bo podobno można rozpocząć przyjmowanie do siódmego dnia. Zaznaczam,że wcześniej nie stosowałam antykoncepcji hormonalnej. Kiedy w takim razie będę mogła spokojnie się kochać bez dodatkowego zabezpieczenia? Podejrzewam,że pierwszy tydzień brania na bank trzeba się dodatkowo zabezpieczać, ale czy dłużej?

Gość _czarnula_
może ktoś mi odpowie?

a ulotke ma ? 7 dni zabezpieczać się dodatkowo a potem normalnie już ale polecam brać 1 dnia krwawienia ( tak na przyszłość)

Gość _czarnula_
ulotkę mam, blondi nie jestem:p,ale tam konkretnie nie ma takiego przypadku a zaczęłam brać dopiero 6,bo wtedy mi je lekarz przepisał

Gość _czarnula_
mamarobala- dzięki za odpowiedź:)

ja pamiętam jak zaczynałam pierwsze opakowanie to tydzień dodatkowej ochrony potem na całego jak była i dostawała recepte to o czym myślał że nie pytała jak brać ?? a w ulotce pisze jak wół że dopuszczalne jest rozpoczęcie opakowania w 2-7 dniu cyklu ale w tym wypadku należy stosować dodatkowe niehormonalne zabezpieczenie przez 7 dni

Gość _czarnula_
akurat tak się złożyło,że byłam u lekarza wtedy już po raz trzeci w przeciągu 3 tygodni po zakończonym leczeniu,a oprócz brania tabletek mam dużo poważniejszy problem, o którym dyskutowałam z lekarzem,więc mogło w nerwach wylecieć z głowy:/ nie ma to jak życzliwość...