Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osiemnastkaaaaaaaaa

mam 18 lat,chłopaka chcemy zacząć współżyć ale się boimy,prosze o rade

Polecane posty

Gość osiemnastkaaaaaaaaa

Jak wyżej. Kobietki,nawet i panowie prosze poradźcie mi co w tej sytuacji zrobić :P jesteśmy ze sobą półtora roku,wiadomo jak to w związku pociąg jest straszny i chcemy uprawiać normalnie sex. Ale...tabletki odpadają,bo za dużo się o nich nasłuchałam jeszcze to libido spada. Jak dobrze zapezpieczyć się prezerwatywą żeby nie było ewentualnie przykrych niespodzianek? Jak sprawdzić czy są dni płodne,czy też nie,bo szczerze powiedziawszy nie ufam tym internetowym obliczaniom mimo ,że okres mam regularny. Wiem,że może powinnam pogadać z mamą,ale mimo wszystko 2 klasa liceum to wcale nie tak dużo i moja mama raczej nie myśli,że chodzi mi to po głowie. z góry dzięki za odp. ;)

Gość wsciekly dzik
najpierw to idz do szkoly uczyc sie bo nic niewiesz a chcice masz

Gość osiemnastkaaaaaaaaa
dużo wiem,ale wiem również to,że lepiej pytać kogoś z doświadczeniem a nie gapić się w książke i czytać. wyobraź sobie,że eoretyka nie zastąpi praktyki,ale widocznie zbyt tępa jesteś by to pojąć

Gość osiemnastkaaaaaaaaa
teoretyka *

Po prostu niech twój chłopak - zgodnie z instrukcją obsługi - poprawnie założy prezerwatywę. Oprócz tego może nie spuszczać się w twojej pochwe, żeby uniknąć ryzyka w razie pęknięcia prezerwatywy. Ciąży napewno nie będzie.

Gość EwaO
Najlepiej to niech chłopak używa gumkę. To prawie 100% pewności że wszystko będzie OK. Masz rację, z tabletkami daj sobie spokój. Co do dni płodnych czy bezpłodnych... przyjmując że pierwszy dzień cyklu to 1-szy dzień okresu można przyjąć że do 3-go dnia bezpośrednio po okresie i od 10 dni przed następnym okresem do okresu to dni niepłodne. Żeby dokładnie to opanować najlepiej sobie to rozrysuj. Poza tym polecam mierzyć temperaturę w pochwie bezpośrednio po przebudzeniu. W środku cyklu gdy jest skok temperatury to najbardziej płodny dzień.

Ewa ma zupełna rację ,ale też zawsze gumki Najlepiej takie niezleżałe Kup ty i nos bo facet nosi je w tylnej kieszeni spodni i one się grzeją a guma jak jest temperaturze ciała ludzkiego przez dłuższy czas ulega zniszczeniu (rozłazi się)potem gdy włoży i naciągnie to może pęknąć