Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

morela morelowa jak cholera

Spadek

Polecane posty

Czy po śmierci dziadka, w momencie gdy babcia zyje, nalezy mi sie jakis spadek? ostatnio, rok po jego smierci, rodzice z babcia w koncu sprzedali jego samochod, dostali kilka patykow za niego i babcia dala im 2/3 z tego i kazala dac rowniez mi i mojemu bratu (nie mieszkamy z rodzicami), ale nic nie dostalismy. czy ktos sie orientuje czy mi sie cos nalezy?

jestes pewien ze wnuk nie dostaje nic? babcia podzielila kase nieoficjalnie, tzn bez żadnych umow itp. po prostu dala im 2/3 tej kwoty i wyszlo z tego kilkanascie tysiecy zlotych. mieli sie podzielic, juz i tak mnie nie wspomagaja finonsowo mimo iz studiuje i nie mam ukonczonych 26 lat. ale coz. z rodzina fajnie na zdjeciu tylko. szkoda ze najblizszej tez to dotyczy ;]

Gość marjanka23
pomnik dziadek ma?

w pierwszej kolejności dziedziczą dzieci po zmarłym (z mocy ustawy) chyba że jest testament to wtedy inna bajka

ale moim rodzicom to nie grozi, sa mlodzi i jeszcze dlugo po tym swiecie pochodza ;] do tego czasu te nascie tysiakow pojdzie sie jebac za przeproszeniem ;] choc w sumie juz poszło. chcialam tylko tak wiedziec, bo jeszcze po dziadku zostala działka letnia i jakas tam ziemia gdzies tam.