Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliet7

Praca za granicą

Polecane posty

Gość juliet7

Witam. Zna ktoś może jakieś agencje pośrednictwa pracy za granicą?? Chciałabym wyjechać do pracy razem z moim narzeczonym. Kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Próbowałam szukać w internecie, ale to nie za bardzo mi wyszło. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam:)

Gość hermanowa..
a gdzie to dla Ciebie jeste "za granica" ? Bo wiesz, swiat jest dosyc spory i na wypisanie wszystkich agencji we wszystkich krajach mogloby miejsca zabraknac :-D

Gość pewnie mysli o UK
;/

Gość za posrednictwem pracy nie
jedz bo Cie wychujaja tak jak mnie :o dobrze że miałam kase na powrót :o Najlepiej szukaj wśród znajomych pewnej pracy bo co jak pojedziesz i okaże się że ani pracy ani mieszkania nie ma? a jak już pojedziecie to wezcie sobie wiecej kasy ze soba zeby miec w razie czego na powrot. Ja pojechalam i jak sie okazalo, mieszkanie z 10 facetami (ja sama), do pracy mialam w jedna strone 2,5 godziny busem a pracowalo sie po 16 godzin :o

Gość fdgfdfgdfgdfg
A jak ktos nie ma znajomych to oc ma zrobic !? ta a jadac w ciemno to ci nie wychujaja haha stanie na lotnisku i co !? nawet jak cos wynajma i beda latac z cv jak 100000 innych polaczkow + reszta swiata a kaska bedzie ulatywac. Druga sprawa co do polakow to omijac lukiem jak tylko sie da dobre sobie

Gość juliet7
Myślę o Anglii, Irlandii, albo nawet Hiszpanii. Niestety nie mam żadnych dobrych znajomych, którzy mogliby mi jakoś pomóc:/ Dużo słyszałam o oszustach, dlatego założyłam ten temat, bo może akurat ktoś zna jakąś wiarygodną agencje pośrednictwa.

Gość juliet7
chyba trzeba mieć ogromne szczęście, albo bardzo dobre znajomości, żeby wyjechać i nie stracić na tym :/

Gość w ciemno nawet nie jedz
bo obiecają Ci prace a jak przyjedziesz to będziesz miała gówno a nie prace :o Też się dałam w konia zrobić i musiałam się prosić ludzi o pomoc bo gdyby nie to, to wylądowałabym chyba w burdelu żeby zarobić kase na powrót. Dobrze że znam język bo nie dogadałabym się z nikim.

Gość facetpostudiach
Hej Ja szukam ludzi do wyjazdu do Londynu i wynajecia wspolnego mieszkania wlasnie przez agecje. Narazie szukam z marnym skutkiem na googlu. Ale nie zamierzam jechac w ciemno i koczowac na prace. Jesli szukasz towarzystwa i wynajecia mieszkania w Londynie to napisz .Wspolnie latwiej wystartowac.Tylko jestem facetem.

Gość GuyWithAMobo
Jest sporo ofert w Danii, ale na nowych, niekorzystnych warunkach. Bezposredni kontrakt z pracodawca = minimum 120dkk, ponad 60zl brutto, na reke wychodzi ok. 80ddk - 40zl. Przez posrednika = 60dkk, ale mniejszy podatek, na reke wychodzi ok. 50dkk - 25zl. http://poloniainfo.dk/forum?board=9.0