Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawdziwatragedia

sytuacja bez wyjscia chyba

Polecane posty

Gość prawdziwatragedia

mam 29 lat, dziecko i meza ktory sie nad nami zneca psychicznie jestesmy od niego zalezni finansowo nigdy nie pracowalam bo w ciazy zostawilam studia i juz nie wrocilam nie wiem co robic, mam mysli samobojcze myslicie ze znajde prace ktora pozwoli mi utrzymac siebie dziecko i jakies wynajete male mieszkanko blagam pomozcie

Gość Babka Wielkanocna
Z każdej sytuacji jest wyjście:-))

Gość Mamusia Kunegundy
babka wielkanocna, nie chrzań

Gość prawdziwatragedia
czy osoba ktora ma za sobą 5 semestrow studiow, zero doswiadczenia ma szanse na prace? na rodzicow nie mam co liczyc, ojciec nie zyje, matka sama nie posiada nic poza rentą

Gość Mamusia Kunegundy
zacznij od stazu z urzedu pracy

Gość prawdziwatragedia
a nalezy mi sie taki staz? czy sa jakies inne opcje? prosze o podpowiedzi, czy jesli chcialabym otworzyc wlasna dzialalnosc sa jakies dotacje? najgorsze ze nie mam nic, mieszkanie jest meza, nie chce z nim o to walczyc bo zwyczajnie sie go boje

Gość Babka Wielkanocna
Z pracą faktycznie może być ciężko, ale z mężem można sobie poradzić: złożyć pozew w celu uzyskania rozwodu z JEGO winy oraz alimenty.

Gość Mamusia Kunegundy
jesli nigdy nie mialas stazu to ci się należy; już nie ma ograniczen wiekowych

Gość Mamusia Kunegundy tez
chrzanisz. Jak ona utrzyma siebie, dziecko i mieszkanie wynajete ze stazu? Ty wiesz ile staz wynosi a ile wynajem mieszkania? Jedyne rozwiazanie to rozwod, alimenty i nowa praca

Gość prawdziwatragedia
nie chce jego alimentow bo bede od niego zalezna chce byc samodzielna zeby skonczyc ten koszmar :( czy on moze odebrac mi dziecko jesli mnie nie stac na jego utrzymanie, udawac wzorowego tatusia?

Gość Mamusia Kunegundy
to ty chrzanisz, bez doswiadczenia jej nie przyjmą do pracy. i gdzie napisalam ze ze stazu utrzyma sie? nie dopowiadaj sobie :p

Gość Babka Wielkanocna
Chcesz go uwolnić od odpowiedzialności?:-(( Jesteś bez pracy i chcesz sama je utrzymywać? Nie unoś się honorem. Ojciec ma płacić na dziecko- prawo jest po Twojej stronie.

Gość davidsss
ej tragedia jak u Ciebie z uroda?;)

Gość Mamusia Kunegundy tez
kobieta sie pyta jak uwolnic sie od meza a ty jej Mamusiu Kunegundy radzisz staz mimo ze wiesz ze z niego sie nie utrzyma? I kto tu chrzani? Babka Wielkanocna ma racje, tylko alimenty pomoga. I prawo autorko jest po twojej stronie- wykorzystaj je

Gość prawdziwatragedia
taka sobie sama i co zrobilas? bede wdzieczna za kazda rade oczywiscie na dziecko powinien placic ale nie chce by na mnie musial, juz slysze ze jestem darmozjadem chociaz sam mowi ze musze zrezygnowac ze studiowania zeby on mogl pracowac, teraz widze po co to bylo, chcial mnie uzaleznic od siebie, koszmar...

Gość Mamusia Kunegundy
tak, "mądralo", bez pracy na pewno się od niego uwolni. gratuluję:o

Gość Mamusia Kunegundy
aha i z samych alimentów by się utrzymała.wg ciebie ;/

Gość prawdziwatragedia
i naprawde boje sie o dziecko bo jego matka powiedziala ze nikt o zdrowych zmyslach nie przyzna matce dziecka jesli nie ma warunkow a ojciec nie jest zlym ojcem i ma swoje mieszkanie i prace tego bym nie przezyla

Gość Mamusia Kunegundy
nagraj na dyktafon jego zachowania wzgledem ciebie i dziecka

Gość Mamusia Kunegundy
bedziesz miala dowod na to ze jednak jest zlym ojcem i mezem

prawdziwa-co zrobilam?uwolnilam sie od niego:Oprzez kilka miesiecy unioslam sie honorem i cierpliwie czekalam ze da jakies pieniadze ...a potem poszlam do sadu i juz :OAle powiem tylko tyle ,wiem ze zycie moze byc piekniejsze niz wtedy kiedy bylismy razem:-)

Alimenty sie należą dziecku wiec przestan tu o uzależnieniu. Praca w dużych miastach bez doświadczenia jest duzo do telemarketingu na przykład. Zacznij cokolwiek robic a nabierzesz wiatru i bedzie lepiej. Wystarczy jak matka pomoze opieką to i tak wiele. Lepiej biednie a spokojnie. Staraj sie o zasiłki itd zawsze tez pare złotych. Należą sie a kazdy grosz sie przyda. Powodzenia

Gość Babka Wielkanocna
Z tym dyktafonem dobry pomysł. :-)) A co do pracy: idź do urzędu pracy i spytaj bo może przysługują Ci bezpłatne szkolenia zawodowe/ przekwalifikowanie ( chyba jakoś tak to się nazywa?). To ułatwiło by Ci wejście na rynek pracy. Swego czasu Urzędy Pracy dawały dotacje z Unii na rozwinięcie własnej działalności (nie wiem jak to wygląda teraz).

Gość Babka Wielkanocna
Zawsze warto spróbować- to nic nie kosztuje, a może akurat coś pomogą.

Gość prawdziwatragedia
dziękuje bardzo :) na razie uciekam bo zasiedzialam sie u bratowej jednak postaram sie tu jeszcze wpaść bo z nikim najbliższym nie mogę dzielic mojego problemu telemarketing - świetna myśl

Gość Babka Wielkanocna
POWODZENIA, TRZYMAJ SIĘ!!! dla Ciebie:-))

Gość prawdziwatragedia
Jeszcze jedno pytanie!!! Co myślicie o telezakupach Mango? Widziałam tam fajne noże, ale nie wiem czy kupić, mąż powiedział, że jak wrócę do domu to mi kupi ;/ Co robić?