Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandru:)

Dziewica u ginekologa.

Polecane posty

Gość sandru:)

Witam, mam 17 lat jestem dziewica i niestety jutro bede musiala po raz pierwszy w zyciu wybrac sie do gina :( Mama zapisala mnie do faceta, troche mi sie to nie podoba, ale twierdzi, ze jest najlepszy, kolezanka u niego byla i tez zadowola, porzadny prywatny gabinet wiec niech juz bedzie. Ide bo juz 10 dni spoznia mi sie okres, modle sie zebym go dzisiaj jeszcze dostala, ale nawet jesli to i tak pozniej bede musiala isc bo to nie pierwszy raz... Strasznie sie boje i mam pytanie czy to prawda, ze dziewice bada sie przez pupe??? Jestem bardzo ciasna, moge sobie wlozyc kawalek palca pozniej chyba jest blona... Czy ktoras z was miala takie badanie i moze opisac jak to wyglada? :( Do badania ubiore spodnice, powinnam sie dokladnie wydepilowac? Obecnie mam troche wlosow, ale nie jakis busz, bedzie ok?? Prosze o rade, wstydze sie o tym porozmawiac z mama, najbardziej mnie stresuje, ze ktos moze mi wkladac palce do pupy, da sie tego jakos uniknac???

Gość to nic strasznego
Nie musisz się depilować, dla lekarza nie ma to żadnego znaczenia. A samo badanie nie jest takie straszne jak to by się mogło wydawać. Lekarz używa żelu, żeby nie było problemu z włożeniem palca, nie jest to bolesne, trwa naprawdę niedługo, więc nie będzie źle :) w czasie badania ginekolog jednocześnie uciska brzuch. Podobno faceci są delikatniejsi niz kobiety, więc naprawdę nie masz się czym przejmować. Ja zwlekałam z wizytą kilka lat, a teraz żałuję, bo zdrowie jest najważniejsze, a strach i wstyd jest tylko przed wizytą, później wszystko mija :)

jeśli jestes dziewica to lekarz najpierw z toba porozmawia i tylko da ci tabletki, przy kolejnej wizycie cie zbada ale przez pochwe, taka kamerka i tyle :)