Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiula1526

Chrzciny:) Pilne!!!

Polecane posty

Ja będę chrzestną za tydzień i kupiłam maleństwu poduszkę z jego zdjęciem, oraz srebrnt łańcuszek z medalikiem, na którym z tyłu napisane jest imię małego i do pamiątka chrztu plus 200 zł w kopercie zaznaczam że mam 18 lat i jeszcze się uczę.. myslicie,że to dobry prezent?? proszę odpowiedzcie MACIE JAKIEŚ LEPSZE POMYSŁY???

Gość jngjbnijrgnviejn
hmm mysle ze to nie jest dobry pomysl zeby zaznaczac ile masz lat..

Gość kardashia
Ja miałam 16 lat jak chrzciłam mojego chrześniaka. Kupiłam mu ubranko do chsztu koszt troche ponad 100zł (matka chrzestna kupuje ubranko a ojciec chrzestny płaci za chrzest) ,po za tym dalam medalik i pieniązki nie pamietam juz ile ale coś koło 200zl wiec mysle ze prezent dobry ;)

Myślę,że tak ponieważ nie zarabiam na siebie i zastanawiam się czy ten prezent jest wystarczający?? Hmm jak uważasz??

Dzięki:) u nas jest trochę inaczej bo chrzestny kupuje świecę, a chrzestna szatkę, i tak też zrobiłam, tylko zastanawiam się czy aby nie daję za mało pieniążków, to mój pierwszy chrześniak i nie bardzo sie orientuję jak to teraz jest??:/

Gość kardashia
Ja mysle,że 200-300zl wystarczy. Jak się obawiasz to dołóż 100zl i daj mu 300zł to n apewnio wystarczy

Dzięki kardashia za pomoc, chyba tak zrobię:) a jaka jest rola matki chrzestnej w kościele. czy to ja mam trzymać dziecko czy jak to jest??

Gość china down
Chincziki a nie Chrzciny polska dziwczina zle pisac i obrazac Chinczikow a czeko w okule ciec od chincziki? łan takeszi mazaki

Gość prezent lepszy niż
większość,moje dziecko dostało od zamożnej pary medalik srebrny malutki za 20 zł i kwiatki ot co,a na przyjęcie dostał wieżę taka za 100 zł bez gwarancji ,więc Ty jako tak młoda niepracująca jesteś hojna!

Gość prezent lepszy niż
ten ostatni wyraz ktoś przekręca i nie ma w słowniku!

Różnie to bywa ja się trochę stresuje, nie wiem jak to wszystko wygląda;/ a co do prezentu nie wiem czy to starczy

Sporo osób mówi mi,że to wystarczający prezent, a kumpela powiedziała, ze jak ona była chrzestną to dała małej 600 zł... Matko to ciekawe ile da na komunię itd... rola chrzestnych teraz sprowadza się do sponsorowania czy co??? Przecież nie o to w tym wszystkim chyba chodzi!!

Kasiula1526 myślę, że super prezent, nie przejmuj się opiniami innych.

Hmm... Posluchaj nie ma co sie martwic... ostatnio moja przyjaciulka zostala chrzestna dala dziecku 100zl łancuszek oraz ssliczny kocyk rodzina byla zadowolona . Rola chrzestnej nie konczy sie na prezentach a napewno nie jest to jej glowna rola... ja swojej chrzestnej nie widzialam od komuni a mam zaraz 19 lat... nie mam pretensji o to ze czegos mi nie dala a o to ze mnie nie odwiedza ;) wiec glowa do gory i sie nie martw.. tak wiem troche sie rozpisalam;)

Gość kardashia
Srebrny medalik to dobry wybor. Złoty dasz na komunie ;) .Z tym trzymaniem to slyszałam,że jak rodzice chcą zebyś trzymałą dziecko to ok . W moim przypadku trzymali rodzice a ja z ojcem chrzestnym staliśmy za nimi i moją jedyną rola było podanie szatki gdy podszedl ksiądz,w tym czasie ojciec chrzestny podszedl i odpalił swiece od swiecy głownej

Dzięki Wam:) Jesteście kochani:) Myślę,że jeszcze będzie wiele okazji aby wręczyć małemu inne drobiazgi:) Wg mnie liczy sie kontakt z dzieckiem, choćby prezenty były nie wiem jak drogie a nie będzie kontaktu to, to nie jest nic warto.. ale cóż nie wszyscy tak uważają...

;)) No wiec skoro juz wiesz ze nie prezent jest najwazniejszy to glowa do góry;)) i sie nie zamartwiaj juz napewno jest ok;) pozdrawiam;)):**

Jeżeli macie jeszcze jakies dla mnie newsy o Chrzcie to proszę informujcie mnie, bo jak widzicie jestem zielona w tym temacie, a moi znajomi okazali sie wielkimi materialistami i tyle..., Każdy tylko pieniądze i pieniądze, a tak na prawdę jest inaczej. Chciałabym być dobrą chrzestną. Powiem jeszcze ,że to dziecko jest synem mojej chrzestnej od której raczej nigdy nic nie dostałam, ale i tak ją szanuję, i nie zamierzam być taka sama dla maleństwa bo ono nie jest niczemu winne;/

wiesz tym bardziej wiec nie powinnas przesadzac z prezentami moze zrobic jej sie glupio... a to dla nich bardzo wazny dzien...

Gość dokladnie jeśli wybrali
Ciebie(nie pracujesz)to zbyt drogi prezent może wprawić w zakłopotanie!albo co niektórzy mogą pomyśleć,że chcesz się pokazać,co też nie będzie przyjemne,bo wprowadza zgrzyty....

Gość chrzestna
Tez tak myslę więc chyba zostanę przy tym co mam:)