Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anus Mundi i te sprawy

Czy moja prezentacja maturalna nie jest zbyt mocna i wulgarna? Boję się, że moż

Polecane posty

Boję się właśnie tego. Cała prezentacja jest o Auschwitz i obozach. A moja główna książka to "Anus Mundi" co oznacza "Odbyt świata". Są to wspomnienia obozowe. Ale czy nie urażę nie obrzydzę w jakiś sposób tą wulgarnością komisji? Jak myślicie? Poza tym mam jeszcze apokaliptyczne wiersze.

Gość jahahahhaha
trzeba bylo wziasc oklepany temat i juz a nie teraz sie martwisz...

Gość no to nie trafilas
z ksiazka, zachcialo ci sie myslec? dziecko matura ma byc zrobiona pod jeden konkretny schemat, ty nie masz myslec samodzielnie tylko tak jak myslal te co robil schemat a w przypadku prezentacji ten co ocenia, przesadzilas z tym odbytem swiata, te stare kurwy polonistki zapewne obnizoa ci ocene

Gość urazisz dziewko
czytalem anus mundi - z odbytem nie ma to nic wspolnego nie o ten anus chodzi prosta dziewko

Gość Czy ty wiesz co mowisz
??????????????????????????? Przecież my nie znamy twojej pracy więc jak możemy się wypowiedzieć na ten temat ?

skoro czytałeś "Anus Mundi" Wiesława Kielara to jak możesz nie wiedzieć, że ten tytuł wziął się z określenia tymi słowami obozu przez jednego z niemieckich lekarzy. Nazwał Auschwitz "odbytem świata". jest to brutalna prawda o obozie, a mam taki temat i tą książkę... Więc może po prostu nie przetłumaczę tytuły tylko skupię się na treści? Mam jeszcze oprócz tej książki opozycyjną: "Oświęcim w oczach SS".

Gość czarnoleko
Jeśli książka jest 'zgodna' z Twoim tematem to spokojnie możesz używać i jednej i drugiej nazwy ;) Przecież tto nie Twoja wina że książka nazywa sie tak a nie inaczej. A komisja nie może sie do tego doczepić, aczkolwiek mogą sie zapytać dlaczego taką książkę wybrałaś :)

Mam temat: "historia w oczach świadka", więc jest zgodna. Skupiam się na obozie, więc to nie będzie łatwa i przyjemna prezentacja jak koncepcja miłości.

Gość czarnoleko
A masz w prezentacji Borowskiego lub Grudzińskiego? ;) Ja tez w święta obiecałam sobie dokończyć prezentacje ale zabrać się nie umiem :)

Mam jeszcze Borowskiego: "Pieśń" i "Modlitwa III". A Ty jaki masz temat?

Gość czarnoleko
Motyw winy i kary w literaturze polskiej i zagranicznej. Całkiem prosty tym bardziej, że wybrałam książki które nie będą miały podstępnych pytań komisji;D

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie!:) Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281