Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xenoxvera

Wroze

Polecane posty

chcialabym wiedziec czy moj chlopak michal mi sie oswiadczy :) pls jeszcze tylko ja dzis :)

Gość xenoxvera
Jem kupe na noc

Gość xenoxvera
wrozka 777 a co to testujesz mnie? W szkole jestesmy? Moze ja ci zrobie maly tescik..... Wedlug nie to blizej ci do bulaw ......;-)

Gość xenoxvera
Krem z kupy to jest to :D

Gość xenoxvera
Z gilow z noska i rzygi ;)

wrozo jeszcze raz poprosze:) jak widzisz moj zwiazek? kiedy zajde w ciaze? kiedy zamieszkamy razem? bardzo Cie prosze o wrozbe:*

Gość ziemowitka
ja również prosze: jak widzisz mój związek? Czy będę szczęśliwa?

Gość xenoxvera
Jem kupe debile

Gość TęskniącaZaSkarbem
To własnie chcialam wiedziec. Dziekuje:)

Gość TęskniącaZaSkarbem
Masz racje jest w trakcie czekania na wyrok. Czy sa szanse ze wszystko pojdzie po naszej mysli?

Gość Kazimierz IV Jagiellończyk
xenoxvera-w sumie w takie wróżby nie wieżę ale...czy ja kiedykolwiek znajdę dziewczynę? bo mam już 16lat i ciągle nic

Gość eulaliaa
to jeszcze drugie szesnascie lat poczekasz

Gość sylcia92
chciałam zapytac czy ja i mój chłopak bedziemy ze sobą juz do kojca? 14.03.1992-Sylwia 03.03.1991-Mateusz

Gość jjjjjjjjqqqq
prosze powiedz mi czy coś z tego będzie - czy będziemy razem :) magda 18.06.1986 michał 08.10.1988

Gość kardashia
wrózko przypominam o sobie... Chciałąbym wiedzieć czy wezme ślub z partnerem z którym jestem teraz w ciązy. I kiedy to będzie..

Gość wrozka777
xenoxvera nietestowałam cię .poprostu zadałam zwykłe pytanie :) nie napisałas o jakiego buława ci chodzi :( BUŁAWYZNACZENIE Jedynka Buław (As)Wspaniały początek, który w perspektywie daje działanie. Jest to moment spłodzenia, zainicjowanie działania, narodziny idei. Jest to także inspiracja, nowe pomysły na podbicie świata, przeciwstawianie się przeciwnością w sposób stanowczy ale czasem trochę naiwny. Daje możliwości dominacji, przywództwa, inicjacji seksualnej, dobre zdrowie, witalność ale też czasem nadmierne dbanie o samego siebie co może prowadzić do samotności. Dwójka BuławCzasami jest kartą wahań, rozterek. Jest koniecznością nauczenia się życia w zgodzie ze swoją drugą naturą. W rozkładach może oznaczać przymus moralny albo przymus fizyczny. Symbolizuje umacnianie, budowanie, zdobywanie, konieczność przemyślanego działania, przymus rozumienia własnych emocji oraz nauczenia się kierowania nimi, potrzebę odpoczynku, rozdarcie wewnętrzne, internowanie,, konieczność nauczenia się współpracy i życia w społeczeństwie. Trójka BuławCzłowiek na tym etapie czuje w sobie ogromną siłę przebicia, coś zdobył, coś zobaczył, zdążył pomnożyć swoje doświadczenia, wie jak działać i teraz musi działać i teraz musi wyjść na przeciw nowym zadaniom. Ta karta to grot strzały trafiający w cel. Człowiek się cieszy, że jest zdrowy, ma siłę, widzi inne perspektywy na horyzoncie. To wszystko stwarza nowe koncepcje, jest zalążkiem racjonalizatorstwa, zapowiada rozpoczęcie nowych, korzystnych interesów, podróży szczególnie korzystnych prestiżowo i wszelkich działań organizacyjnych. Jasno świecące pochodnie wyznaczają nową drogę. Karta zapowiada koniec choroby, narodziny nowego (może dziecka), nowych koncepcji, nowych rządów, nowych zobowiązań wobec siebie i społeczeństwa. Negatywnie mogą być zbyt pochopne decyzje prowadzące donikąd, przykre zobowiązania, niesłuchanie przyjacielskich rad, , brak porozumienia przy podejmowaniu decyzji, a w konsekwencji błąd prowadzący do zdrady. Należy pamiętać, że czasem jedno spojrzenie dalej zmieni nasze życie i jego cele. Czwórka BuławTo człowiek, który stworzył sobie enklawę własnego szczęścia. Aby być wolnym, ale nie samotnym, potrzebne mu jest poczucie bezpieczeństwa i dach nad głową. Potrzebuje partnera na tym etapie, który będzie wiernie patrzył mu w oczy i przytakiwał, w związku z tym należy nauczyć się akceptować partnera, skonfrontować własne myśli z poglądami innych a tym samym znaleźć sobie miejsce w społeczeństwie. Karta ta może oznaczać małżeństwo z rozsądku oparte na porozumieniu intelektualnym, krótkotrwały romans, konieczność zastanowienia się przed następnym krokiem, stabilizację uczuciową z dużą dozą nudności, korzystne transakcje związane z nieruchomościami. W sensie negatywny zatrzymanie się w miejscu. Piątka BuławTo przeciwnicy, których pokonanie wymaga dużej bystrości umysłu. Człowiek chce i musi wywinąć się z czegoś niedobrego. Aby nie popełnić błędu należy umieć poprosić o radę. Szybki działanie nie jest wskazane. Konieczność pójścia naprzód ale poprzez spryt i intelekt aby uniknąć pułapki. Karta symbolizuje spory, które można uniknąć poprzez podstęp w celu wymanewrowania z niekorzystnej sytuacji. Czasem to szarpanina z życiem, wzięcie go za bary, mocowanie się z czymś nieuchwytnym. W negatywie, sprzeczki (również miłosne), awantury, niemożność wyjścia z zaklętego kręgu. Czasem też skłonności do uzdrawiania, dominacji nad otoczeniem. Karta ta daje też możliwości studiowania i zdobywania wiedzy, gorączkę podróży i chęć poznawania świata w każdej dziedzinie. Szóstka BuławTo zdobycie w swoim mniemaniu określonego celu. Jest to karta triumfu. Człowiek coś zdobył: awans, pieniądze. Jest z siebie dumny. Niewątpliwie pokonał własne lęki, depresje i kompleksy. Ale to przywiązanie do miejsca może go ograniczać. Człowiekowi wydaje się, że cały świat do niego należy i bezwzględnie dąży do celu. Wystarczy czasem, że to złote jajo się stłucze i okazuje się, że były to nierealne wizje na temat własnej osoby. Siódemka BuławKarta w korespondencji z innymi kartami będzie wskazywać na kłopoty, z których się wychodzi dzięki swoim przemyśleniom i opanowaniu tzw „zimnej krwi. Ta karta to inteligentne rozwiązanie dręczącego problemu. Czasem może to być problematyczne zwycięstwo, którego nikt nie uznaje jak również rehabilitacja. Może to być również przymus rozwiązania ewentualnego konfliktu z matką lub całym rodem żeńskim. Zwalczanie stresów przez rozwój duchowy oraz filozoficzne podejście do otaczającego świata. Ósemka BuławTa karta to symbol twórczego natchnienia, nauki, podróży ku wyżynom, pojętności. Połączenie ducha (postawa medytacyjna) z ziemskim materializmem to górnolotne pomysły, połączenie realności życia z fantazją twórczą. Przenikanie się dwóch biegunów daje władzę, moc, talent organizacyjny, szybkie podejmowanie decyzji, zmysł do interesów. Karta zwraca uwagę czasem też na to, że człowiek znalazł się w centrum wydarzeń, które które szybko po sobie postępują i musi je wszystkie wykorzystać co sprawia, że jest trochę tym oszołomiony. Górnolotne cele będą zrealizowane dzięki niespożytej energii oraz umiejętności połączenia spraw duchowych z prozaicznymi. Czasem można jednak nie zdążyć ogarnąć wszystkiego i pozostać w tyle. W korespondencji z innymi kartami to również burzliwe romanse, które mogą zostawić piękne wspomnienia jak również niesmak. W negatywie to mogą być niewykorzystane emocje, które przyniósł los. Dziewiątka BuławTo człowiek, który pilnuje tego co zdobył i cieszy się z tego co ma. A zdobył to dzięki działaniu i ambicji. To taniec zwycięstwa. W negatywie to człowiek, który się zamknął w swoim działaniu i pilnuje swojej pozycji. Nie chce już wzlotów i wystarczy mu to co ma. Zabezpiecza sobie tyły, plecy, pozycję lub karierę. Może też oznaczać oszczędność skromność, zasobność materialną. Dziesiątka BuławCzłowiek wszedł na najwyższy poziom poprzez działanie i praktykę, która czyni mistrza. Jest o poziom wyżej niż ludzie stojący na dole. Człowiek jednak musi przekazać to co zdobył, zostawić po sobie trwały ślad, wtedy to dopiero mu da satysfakcję z przebytej drogi. Jest to spojrzenie z dystansu na swoją pracę w szerszym wymiarze. To rozwój jednostki, przynoszący efekty w dalszym życiu i przy realizacji dalekosiężnych planów. Negatyw tej karty to zmęczenie dążeniem do celu lub niemożność scalenia wszystkich swoich doświadczeń. Giermek BuławTo człowiek, który jeszcze nie wie, w którą stronę się udać. To błyskotliwe, żywe ambitne dziecko. Czasem nie wie jak zastosować zdobytą widzę czasem jest to słomiany zapał. Może oznaczać zbyt szybki awans z który to człowiek nie może sobie poradzić z uwagi na brak doświadczenia. Nie pomoże czasem sam entuzjazm lub sama inteligencja. Błędy poprzez lekkomyślność. Rycerz buławTo człowiek, który szybciej działa niż myśli. Mogą to być częste zmiany, przeprowadzki, brak stabilizacji, nieprzemyślane decyzje. Mogą to też być liczne kontakty towarzyskie tak dobre jak i złe. Królowa buławTo kobieta energiczna, stawiająca czoła najtrudniejszym sytuacją i prostująca najbardziej powikłane ścieżki swą wiedzą i doświadczeniem. Może to być mistrz, przewodnik duchowy prowadzący do sukcesu. To również seks i prokreacja, swoboda obyczajów wynikająca z nadmiernej wiary w siebie i swoje możliwości. Król BuławKarta uosabia szefa, polityka, działacza, człowieka interesu, obdarzonego chęcią organizacyjną i przywódczą. To ten, który wie lepiej. Władczy a uczciwy, spontaniczny ale pewny. Najlepiej działa w pojedynkę a partnerem bywa trudnym. Jeśli jest doceniany to może być ideałem i nawet zdolny do poświęceń. Głębokie emocje są mu nie znane bo zastępuje je pasja. Z kartą KAPŁAN to uosobienie prawa i porządku publicznego.

Gość wrozka777
xenoxvera nietestowałam cię .poprostu zadałam zwykłe pytanie :) nie napisałas o jakiego buława ci chodzi :( BUŁAWYZNACZENIE Jedynka Buław (As)Wspaniały początek, który w perspektywie daje działanie. Jest to moment spłodzenia, zainicjowanie działania, narodziny idei. Jest to także inspiracja, nowe pomysły na podbicie świata, przeciwstawianie się przeciwnością w sposób stanowczy ale czasem trochę naiwny. Daje możliwości dominacji, przywództwa, inicjacji seksualnej, dobre zdrowie, witalność ale też czasem nadmierne dbanie o samego siebie co może prowadzić do samotności. Dwójka BuławCzasami jest kartą wahań, rozterek. Jest koniecznością nauczenia się życia w zgodzie ze swoją drugą naturą. W rozkładach może oznaczać przymus moralny albo przymus fizyczny. Symbolizuje umacnianie, budowanie, zdobywanie, konieczność przemyślanego działania, przymus rozumienia własnych emocji oraz nauczenia się kierowania nimi, potrzebę odpoczynku, rozdarcie wewnętrzne, internowanie,, konieczność nauczenia się współpracy i życia w społeczeństwie. Trójka BuławCzłowiek na tym etapie czuje w sobie ogromną siłę przebicia, coś zdobył, coś zobaczył, zdążył pomnożyć swoje doświadczenia, wie jak działać i teraz musi działać i teraz musi wyjść na przeciw nowym zadaniom. Ta karta to grot strzały trafiający w cel. Człowiek się cieszy, że jest zdrowy, ma siłę, widzi inne perspektywy na horyzoncie. To wszystko stwarza nowe koncepcje, jest zalążkiem racjonalizatorstwa, zapowiada rozpoczęcie nowych, korzystnych interesów, podróży szczególnie korzystnych prestiżowo i wszelkich działań organizacyjnych. Jasno świecące pochodnie wyznaczają nową drogę. Karta zapowiada koniec choroby, narodziny nowego (może dziecka), nowych koncepcji, nowych rządów, nowych zobowiązań wobec siebie i społeczeństwa. Negatywnie mogą być zbyt pochopne decyzje prowadzące donikąd, przykre zobowiązania, niesłuchanie przyjacielskich rad, , brak porozumienia przy podejmowaniu decyzji, a w konsekwencji błąd prowadzący do zdrady. Należy pamiętać, że czasem jedno spojrzenie dalej zmieni nasze życie i jego cele. Czwórka BuławTo człowiek, który stworzył sobie enklawę własnego szczęścia. Aby być wolnym, ale nie samotnym, potrzebne mu jest poczucie bezpieczeństwa i dach nad głową. Potrzebuje partnera na tym etapie, który będzie wiernie patrzył mu w oczy i przytakiwał, w związku z tym należy nauczyć się akceptować partnera, skonfrontować własne myśli z poglądami innych a tym samym znaleźć sobie miejsce w społeczeństwie. Karta ta może oznaczać małżeństwo z rozsądku oparte na porozumieniu intelektualnym, krótkotrwały romans, konieczność zastanowienia się przed następnym krokiem, stabilizację uczuciową z dużą dozą nudności, korzystne transakcje związane z nieruchomościami. W sensie negatywny zatrzymanie się w miejscu. Piątka BuławTo przeciwnicy, których pokonanie wymaga dużej bystrości umysłu. Człowiek chce i musi wywinąć się z czegoś niedobrego. Aby nie popełnić błędu należy umieć poprosić o radę. Szybki działanie nie jest wskazane. Konieczność pójścia naprzód ale poprzez spryt i intelekt aby uniknąć pułapki. Karta symbolizuje spory, które można uniknąć poprzez podstęp w celu wymanewrowania z niekorzystnej sytuacji. Czasem to szarpanina z życiem, wzięcie go za bary, mocowanie się z czymś nieuchwytnym. W negatywie, sprzeczki (również miłosne), awantury, niemożność wyjścia z zaklętego kręgu. Czasem też skłonności do uzdrawiania, dominacji nad otoczeniem. Karta ta daje też możliwości studiowania i zdobywania wiedzy, gorączkę podróży i chęć poznawania świata w każdej dziedzinie. Szóstka BuławTo zdobycie w swoim mniemaniu określonego celu. Jest to karta triumfu. Człowiek coś zdobył: awans, pieniądze. Jest z siebie dumny. Niewątpliwie pokonał własne lęki, depresje i kompleksy. Ale to przywiązanie do miejsca może go ograniczać. Człowiekowi wydaje się, że cały świat do niego należy i bezwzględnie dąży do celu. Wystarczy czasem, że to złote jajo się stłucze i okazuje się, że były to nierealne wizje na temat własnej osoby. Siódemka BuławKarta w korespondencji z innymi kartami będzie wskazywać na kłopoty, z których się wychodzi dzięki swoim przemyśleniom i opanowaniu tzw „zimnej krwi. Ta karta to inteligentne rozwiązanie dręczącego problemu. Czasem może to być problematyczne zwycięstwo, którego nikt nie uznaje jak również rehabilitacja. Może to być również przymus rozwiązania ewentualnego konfliktu z matką lub całym rodem żeńskim. Zwalczanie stresów przez rozwój duchowy oraz filozoficzne podejście do otaczającego świata. Ósemka BuławTa karta to symbol twórczego natchnienia, nauki, podróży ku wyżynom, pojętności. Połączenie ducha (postawa medytacyjna) z ziemskim materializmem to górnolotne pomysły, połączenie realności życia z fantazją twórczą. Przenikanie się dwóch biegunów daje władzę, moc, talent organizacyjny, szybkie podejmowanie decyzji, zmysł do interesów. Karta zwraca uwagę czasem też na to, że człowiek znalazł się w centrum wydarzeń, które które szybko po sobie postępują i musi je wszystkie wykorzystać co sprawia, że jest trochę tym oszołomiony. Górnolotne cele będą zrealizowane dzięki niespożytej energii oraz umiejętności połączenia spraw duchowych z prozaicznymi. Czasem można jednak nie zdążyć ogarnąć wszystkiego i pozostać w tyle. W korespondencji z innymi kartami to również burzliwe romanse, które mogą zostawić piękne wspomnienia jak również niesmak. W negatywie to mogą być niewykorzystane emocje, które przyniósł los. Dziewiątka BuławTo człowiek, który pilnuje tego co zdobył i cieszy się z tego co ma. A zdobył to dzięki działaniu i ambicji. To taniec zwycięstwa. W negatywie to człowiek, który się zamknął w swoim działaniu i pilnuje swojej pozycji. Nie chce już wzlotów i wystarczy mu to co ma. Zabezpiecza sobie tyły, plecy, pozycję lub karierę. Może też oznaczać oszczędność skromność, zasobność materialną. Dziesiątka BuławCzłowiek wszedł na najwyższy poziom poprzez działanie i praktykę, która czyni mistrza. Jest o poziom wyżej niż ludzie stojący na dole. Człowiek jednak musi przekazać to co zdobył, zostawić po sobie trwały ślad, wtedy to dopiero mu da satysfakcję z przebytej drogi. Jest to spojrzenie z dystansu na swoją pracę w szerszym wymiarze. To rozwój jednostki, przynoszący efekty w dalszym życiu i przy realizacji dalekosiężnych planów. Negatyw tej karty to zmęczenie dążeniem do celu lub niemożność scalenia wszystkich swoich doświadczeń. Giermek BuławTo człowiek, który jeszcze nie wie, w którą stronę się udać. To błyskotliwe, żywe ambitne dziecko. Czasem nie wie jak zastosować zdobytą widzę czasem jest to słomiany zapał. Może oznaczać zbyt szybki awans z który to człowiek nie może sobie poradzić z uwagi na brak doświadczenia. Nie pomoże czasem sam entuzjazm lub sama inteligencja. Błędy poprzez lekkomyślność. Rycerz buławTo człowiek, który szybciej działa niż myśli. Mogą to być częste zmiany, przeprowadzki, brak stabilizacji, nieprzemyślane decyzje. Mogą to też być liczne kontakty towarzyskie tak dobre jak i złe. Królowa buławTo kobieta energiczna, stawiająca czoła najtrudniejszym sytuacją i prostująca najbardziej powikłane ścieżki swą wiedzą i doświadczeniem. Może to być mistrz, przewodnik duchowy prowadzący do sukcesu. To również seks i prokreacja, swoboda obyczajów wynikająca z nadmiernej wiary w siebie i swoje możliwości. Król BuławKarta uosabia szefa, polityka, działacza, człowieka interesu, obdarzonego chęcią organizacyjną i przywódczą. To ten, który wie lepiej. Władczy a uczciwy, spontaniczny ale pewny. Najlepiej działa w pojedynkę a partnerem bywa trudnym. Jeśli jest doceniany to może być ideałem i nawet zdolny do poświęceń. Głębokie emocje są mu nie znane bo zastępuje je pasja. Z kartą KAPŁAN to uosobienie prawa i porządku publicznego.

Gość wrozka777
Masz bardzo zanieszczyszczona energie wiele negatywów cie blokuje. zrób sobie oczyszczanie energetyczne ,poz a tym, stwijac tarota bezpłatnie rób odciecie by problemy innych nie przeszły na ciebie .No chyba ze chcesz scigac z ludzi poztywna energie (niestety niektórzy tez tak robią) dlatego ja odradzam bezpłatne pytania. Ty miałas sprawdzic moja energie (czego i tak nie zrobiłaś) wiec ja zobaczyłam twoją.(wymiana energetyczna musi być) Napewno opcowałas z Tarotem chciaz masz małe doświadczenie brak coi praktryki i konsekwencji w dziłaniu tak naprawde chciłas tutaj na forum spróbowac swoim sił jak ci to pójdzie czy cos sie sprawdzi .ale nie widze u ciebie zabezpieczeń energetycznych dlatego długo tu nie wytrzymasz te ludzkie problemy zwyczajnie cie przerosna czym, wiecej rozkładów zrobisz i beda one trafione tym ty sama bedziesz sie gorzej czuła .zapamietaj moje słowa nie chce cie straszyc tylko chce cie przestrzec jakiego moga byc skutki bezpłatnego stawiania kart.Jesli znajdziesz sie w takim punkcie jak opisałam wyzej musisz poszukac pomocy u osób które zajmuja sie oczyszczanie energetycznym warunek jest taki ze nie mzoesz z tego skorzystac u osoby która zajmuje s ie magia bo tylko spotęguje problem. Ja znam skutku uboczne stawiania bezpłatnie TAROTA dlatego ostrzegam ale jak to sie mówi nic czlowiekowi narzucac nie bede bo mnie objedziecie tutaj zaraz.

Gość wrozka777
:)

Gość jola12
ile schudne do konca kwietnia?

Gość wrozka777
Uzdrawianie Kiedy pojawia się choroba Ciało postrzegane jest zazwyczaj, jako zbiór odrębnych organów, które tak jakby przypadkiem włożone są do jednego worka. Jeśli coś zaczyna boleć, większość osób oczekuje zdiagnozowania i zdefiniowania jednostki chorobowej, a następnie poddaje się zaleconej terapii, na wybór której jako pacjent, czasami nawet nie ma się wpływu. I choć osiągnięcia współczesnej medycyny są wielkie i niepodważalne, a dzięki ciągłemu rozwijaniu się tej nauki, choćby w dziedzinie nowoczesnej diagnozy, czy chirurgii, ratuje się życie milionom ludzi na świecie, to jednak oprócz zalet, można wskazać kilka jej słabych punktów. Zachodnia medycyna tradycyjna nie jest medycyną prewencyjną. Skupia się głównie na symptomach, skutkach choroby. Bardzo rzadko stara się dotrzeć do jej prawdziwej przyczyny. Zazwyczaj, badane jest jedynie ciało. Wcale, albo prawie wcale nie są brane pod uwagę powiązania pomiędzy ciałem, emocjami, psychiką i duchową istotą człowieka. Pacjent jest uczony bierności. Cała odpowiedzialność przerzucana jest na lekarza. To on podejmuje decyzję, jakie przepisze lekarstwa i na jaki wyśle zabieg. Leczenia odbywa się często metodą prób i błędów, np. przez rok lub dłużej, zaleca się jakieś lekarstwo, które jeśli nie działa, zmienia się na inne. Zdarza się, że dokonywanych jest kilka takich zmian. Lekarstwa miewają wiele efektów ubocznych. Bywa, że zwalczając symptom choroby, szkodzą w wielu innych obszarach organizmu. Lekarstwa i zabiegi, szczególnie w ciężkich chorobach, bezpośrednio zagrażających życiu, są naprawdę bardzo kosztowne. (np. roczny koszt leczenia dziecka chorego na Mukopolisacharydozę, oscyluje obecnie w granicach 200.000,00 PLN) Równolegle do medycyny tzw. tradycyjnej, istnieją różne linie medycyny wschodniej. Znane są również różne metody terapii holistycznych. Wskazuje się w nich na wyraźne powiązania pomiędzy ciałem, emocjami, czy środowiskiem w jakim przyszło nam żyć. Istotna jest też realizacja potrzeb duchowych. Tak rozumiana choroba, to zakłócenie prawidłowych procesów życia, na wielu jego poziomach. Proces ten zaczyna się na długo, przed pierwszymi zaobserwowanymi w ciele fizycznym zmianami. Większość chorób ma charakter psycho-somatyczny. Uzdrawianie W bardzo wielu przypadkach, choroba jest dla nas sygnałem wewnętrznego konfliktu, powstałego w wyniku jakiegoś stresogennego wydarzenia. Powiedzmy, że stało się coś nieoczekiwanego, bolesnego, z czym obawiamy się zmierzyć. Podświadomie bronimy się przed cierpieniem, czy lękiem, odcinając się od owych odczuć. Traktując je jako nieistniejące, możemy mieć złudzenie, że "problemu nie ma". Na poziomie psychicznym, możemy nie chcieć o czymś myśleć, a nawet zupełnie wyprzeć "to coś" z pamięci. Nieprzyjemne uczucia "zamrażamy" w jakimś obszarze ciała, ściśle związanym z rodzajem owych emocji. W fizycznym ciele, często przejawia się to jako skurcz, permanentne napięcie mięśni, nie odczuwalne jednak świadomie, ponieważ świadomość została z takiego miejsca wycofana. Jeśli w taki właśnie sposób "poradzimy sobie" z problemem, jakaś część nas zostanie odseparowana od całości. Skumulowana energia stresu, bólu, lęku, poczucia winy, czy odrazy, spychana będzie w coraz głębsze sfery nieświadomości. Nie przyznając się do tej oddzielonej części naszej istoty, uniemożliwimy zintegrowanie unieruchomionej tam energii. Powstanie blokada energetyczna, która w zależności od jej "skondensowania", utrudni lub prawie całkiem zatamuje przepływ energii życiowych przez dany obszar. Istnieją silne korelacje pomiędzy rodzajem odczuć, czy emocji, z konkretnymi obszarami w ciele. Dlatego jeśli nie udaje nam się rozwiązać jakiejś kwestii i powielamy te same błędy, odtwarzając zapisane w naszej podświadomości negatywne wzorce, "problem narasta". Mówi się nawet, że energia zgromadzona w blokadach energetycznych przyciąga sytuacje, podobne do poprzednich, takich które spowodowały ich powstanie. Jesteśmy w ten sposób zmuszani, do ciągłego przechodzenia przez wciąż nie zaliczony egzamin. Z pewnej perspektywy, jest to więc energia twórcza, mająca zmobilizować nas do wewnętrznej transformacji, czasami mogąca nakierować nasze życie na zupełnie inne tory. Jeśli jednak nie chcemy, czy nie jesteśmy jeszcze w stanie poddać się przemianie, dostosowującej nas do nowej sytuacji, bodźce zmuszające nas do tego, mogą stać się coraz bardziej brutalne. W momencie, gdy energia gromadzona w blokadzie osiągnie krytyczną gęstość, problem zacznie manifestować się w ciele fizycznym jako choroba. Tworzenie się patologicznych zmian i matryc trwa często od dzieciństwa (a nawet życie po życiu). Oczyszczanie się z nich, również wymaga czasu. Kiedy np. idziemy do lekarza, nie oczekujemy natychmiastowego wyzdrowienia po pierwszej wizycie, zdajemy sobie sprawę, że leczenie musi trochę potrwać. Dogłębne zdrowienie, najczęściej również wymaga trochę czasu, i najlepiej jeśli osoba uzdrawiana aktywnie włączy się w ów proces, biorąc w ten sposób odpowiedzialność za swoje życie i zdrowie. Zamiast tego, często spotyka się postawę typu: "Nie chcę się zmienić, ani zrezygnować ze swoich nałogów. Ale proszę zrobić coś z moim problemem, i uwolnić mnie od choroby!" Oczywiście, energoterapeuta nawet bez naszego czynnego udziału może usunąć blokadę, a w jej miejsce przesłać pozytywną, wysokowibracyjną energię. Może tym samym, uwolnić nas od bólu i w bardzo znaczny sposób przyspieszyć uzdrowienie. Ale bardzo ważne jest odszukanie pierwotnej przyczyny dolegliwości, bo jeśli nie odkryjemy jej źródła, nawet gdy uda nam się zlikwidować skutek, ale nie zmienimy tych swoich nawyków, które spowodowały chorobę, wyleczenie może okazać się chwilowe. Natomiast, jeśli zrezygnujemy z biernej postawy, uświadamiając sobie coraz głębiej prawo przyczyny i skutku, i będziemy starać się rozwijać empatię, damy sobie szansę na dokonanie prawdziwej wewnętrznej transformacji, która miedzy innymi, pozwoli nam poprawić jakość naszego życia i relacje z otoczeniem. Ideałem byłoby więc, świadome rozpoznanie i rozwiązanie pierwotnego problemu, dotarcie do źródła choroby, uwolnienie i wykorzystanie skumulowanej energii do pozytywnej przemiany i rozwoju. Oczywiście każdy z nas ma indywidualne potrzeby, możliwości i podąża we własnym tempie. Katarzyna Bujnowicz-Boratyn Leszek Boratyn