Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OKruszynka88

Dwudniowe nauki w Krakowie , prosze o pomoc :-)

Polecane posty

W przyszlym roku planujemy z narzeczonym sie pobrac, jednak jak przed kazdym slubem musimy odbyc kurs przedmalzenski. Moj PM pracuje za granica i tylko zime spedza w domu w Polsce, jednak mimo to dzieli nas prawie 100km i ciezko nam isc na normalne nauki :( Dlatego postanowilismy isc na dwudniowe katechezy jednak niemam od kogo dowiedziec sie szczegolow... Znalazlam kosciol w Borku faleckim , gdzie owe nauki sie odbywaja... :) (Tu mamy najblizej) jednak slyszalam od kolezanki ze trzeba sie wczesniej zapisywac, czytalam na internecie ze miesiac wczesniej ale ona uparcie twierdzi ze ona sie musiala zapisac duzo wczesniej a i tak miejsca juz nie bylo ;/ I tu nasuwa sie moje pytanie : - Ile czasu wczesniej dzwonic i zapisac sie na kurs jesli chcemy zrobic kurs w grudniu ewentualnie w styczniu? - Jaka jest cena takiego kursu? Czytalam ze 150 od osoby ale czy to cena za dwa dni czy za jeden? :) - Czy wystarczy sie zapisac telefonicznie? Czy trzeba sie tam zglosic jeszcze razem z PM? Prosze o rady, niemam na kogo liczyc w tej sprawie :(

Gość mammamiapomidore
Tu masz wszystko: http://www.wdr.diecezja.pl/index.php?page=Katechezy_przedma_e_skie_dwudniowe_Krakow Najlepiej się zapisywać tak z miesiąc wcześniej przed planowanymi naukami, ale najlepiej jak tam zadzwonisz i sama się wszystkiego dowiesz. Zapisy trwają od 9, ja dodzwaniałam się 40 minut :classic_cool:. My mamy weekendowe nauki w kościele na Bronowicach. Powodzenia!

Gość mammamiapomidore
A, ważna uwaga. Mimo że napisano, że te katechezy dla narzeczeństwa są dwudniowe, my na przykład zaczynamy w piątek, więc musimy brać wolne. Koszt za całość - 75 zł za osobę (czyli tak jak napisałaś, 150 za parę). Wystarczy się zapisać telefonicznie :)

i na naukach biznes już się robi... w Liceum miałam za darmo - świadectwo nadal ważne, bo już się upewniałam, teraz jeszcze Poradnia Rodzinna została.

Gość mammamiapomidore
No, niestety lub na szczęście, nauk w liceum nie miałam :classic_cool:

Ja dzwoniłam miesiąc przed terminem nauk. Ksiądz w kancelarii poprosił o nazwiska. koszt wyniósł 70 zł za parę.

No to cenowo nie jest tak tragicznie hehe :) I jednak wystarczy dzwonic miesiac wczesniej ... :) Trzeba zabrac na te nauki cos ze soba? :)

Gość mammamiapomidore
narzeczonego ;)

Nic;-) Wszystko się dostaje na miejscu. U nas nawet był mały poczęstunek w przerwach zajęć.