Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jania kania i inni

Test beta HCG

Polecane posty

Gość jania kania i inni

witam, tydzien temu moj maz mial 'Zloty Strzal' we mnie do srodka i istnieje mozliwosc ze jestem w ciazy, byl to dzien po skonczeniu sie @, czyli 7 dzien cyklu. dzis jestem w 14 dniu cyklu i wykonalam badanie krwi beta HCG, moj wynik - 5.28 mIU/mL norma 0.5 - 2.90 dodam ze 2 dni po stosunku w sluzie pojawily sie niteczki krwi i utrzymuja sie az do dzisiaj, raz jest z tego wieksze plamienie a raz mniejsze, moze hormony wracaja do pracy? bo 2 miesiace temu urodzilam coreczke, i nie wiem czy jestem w kolejnej ciazy. czy moge prosic o pomoc w interpretacji mojego wyniku? czy to oznacza ze jestem w ciazy? :)

Gość DIDA1
w pytaniu sama juz sobie ospowiedzialas:) jestes w ciąży, gratuluje!

Gość werkaa
ilodniowe masz cykle?

Gość jania kania i inni
powaznie?? nie wierzylam ze uda sie tak szybko... wkoncu to bylo odrazu po okresie. dzieki :) a to plamienie co moze oznaczac?

Gość jania kania i inni
przed ciaza miala 31 dniowe, a teraz to byla dopiero 1 miesiaczka po porodzie wiec nie wiem czy to jeszcze hormony czy juz 2 ciaza

Gość urodzilas juz dziecko
a nie wiesz jak "to'dziala? nie jestes w ciazy

Gość po pordzie podwyższone
stężenie hcg jeszcze się chwilę utrzymuje... 2 miesiące to już wprawdzie dosyć długo, ale ja bym jednoznacznie nie twierdziła, że to kolejna ciąża - najlepiej po 2,3 dniach powtórz badanie

Gość jania kania i inni
urodzilam i wiem jak TO dziala, ale nie jestem lekarzem i nie potrafie jednoznacznie okreslic czy tak szybko mozna zajsc w druga ciaze, mimo ze wykin jest powyzej normy... dziekuje za odpowiedzi, w sobote powtorze badanie i zobaczymy czy stezenie bedzie wyzsze ;)

Gość urodzilas juz dziecko
jak mozesz wiedziec ze jestres w ciazy skoro to twoj 14dc chyba jakas nadzwyczajna jestes albo masz cykle 20 dniowe

Po pierwsze nie rozumiem po co od razu robisz krew. Po tygodniu? Strasznie wcześnie moim zdaniem. Po drugie ja dziś właśnie odebrałam taki wynik i jest tam napisane, że norma to 0,0 -4,0. I dopiero od trzeciego tygodnia ciąży poziom może wynosić 5,8 -71,2. A jeśli dobrze rozumiem, to nie minęły jeszcze trzy tygodnie. Spokojnie poczekaj. I tak nic ju zmienisz. Pozdrawiam.

Gość pani doktorowa
robiłam badanie beta hcg 11dni po stosunku a 9 po owulacji i wynik był mniej niż 1... a w ciąży jestem.. trudno powiedziec czy jesteś w ciąży, wg mnie powinnas powtórzyc badanie za 2-3 dni