Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zapobiec rozdwajaniu

jak zapobiec rozdwajaniu włosów

Polecane posty

Moje włosy okropnie się rozdwajają. Nie suszę ich suszarką , nie uzywam prostownicy , aby ich nie niszczyc. Nie używam tez żadnych lakierów , pianek i żelów do włosów. Myję włosy raz na 2 dni. Stosuję odżywkę 2 razy w tygodniu. Zawsze pozwalam im swobodnie wyschnąc. mimo ro włosy okropnie się rozdwajają. co jeszcze mogę zrobic?

Gość jakiek są długości
bo takie do ramion będą się rozdwajać na skutek ocierania o ramiona, ubranie. Wcieraj odżywki w końcówki, a na noc, lub jak nie wychodzisz - wcieraj kremy - takie zwykłe, jak np. krem nivea. W same końcówki. No i pamiętaj o regularnym podcinaniu, chociaż i kilka milimetrów.

tak są do ramion , nawet troszkę dłuższe podcinam je co ok 2 miesiące najgorsze jest to , ze rozdwajają się nie tylko przy koncach, ale tez kilka cm powyżej konców, więc podciencie końcówek niewiele daje, musiałabym je sporo podciac. a ten krem mam zmyc po jakims czasie , czy tak zostawic?

upupupu

Gość jakiej są długości
oczywiście że zmyć - np. "nakremować" na noc - a rano umyć. :-)

Gość i jeszcze ci powiem
że te rozdwojone już się nie "połączą" na to nie ma lekarstwa. Niestety - ale trzeba obciąć - a potem dbać.

Gość farbujesz włosy
bo może od farby tak masz?

Albo używasz prostownicy czy innego tego typu żelastwa? Mi się straszliwie końcówki od prostowania włosów się rozdwajały. Gdy ja odstawiłam wszystko wróciło do normy, ale dopiero po jakimś czasie... wiadomo, włosy nie regenrują się z dnia na dzień. Najlepiej pójść do fryzjerki, ona ci powie co jest nie tak :)

Albo używasz prostownicy czy innego tego typu żelastwa? Mi się straszliwie końcówki od prostowania włosów się rozdwajały. Gdy ja odstawiłam wszystko wróciło do normy, ale dopiero po jakimś czasie... wiadomo, włosy nie regenrują się z dnia na dzień. Najlepiej pójść do fryzjerki, ona ci powie co jest nie tak :)

ja używam masek i odżywek przy każdym myciu włosów, do tego 2 razy w tyg. robię maseczkę z olejkiem rycynowym i przyznam, że włosy są zdecydowanie zdrowsze, grubsze i gęstsze. do tego jeszcze mam WAX z miodem i maskę BIOCARE Silk ze sklepu internetowego. też mam włosy do ramion, suszę je suszarką, od czasu do czasu wyprostuję i zero problemów z rozdwajaniem :)

ja używam masek i odżywek przy każdym myciu włosów, do tego 2 razy w tyg. robię maseczkę z olejkiem rycynowym i przyznam, że włosy są zdecydowanie zdrowsze, grubsze i gęstsze. do tego jeszcze mam WAX z miodem i maskę BIOCARE Silk ze sklepu internetowego. też mam włosy do ramion, suszę je suszarką, od czasu do czasu wyprostuję i zero problemów z rozdwajaniem :)

nie uzywam zadnych prostownic , suszarek i nic z tych rzeczy. także 0 pianek lakierów itp. włosy farbuje raz na 2 miesiące farbą bez amoniaku w celu pokrycia siwych - lepsze rozdwojone niz siwe(a mam 25 lat i jus siwieje), ale ten problem miałam od zawsze wiele let przed tym zanim zaczęłam farbowac