Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulllllkak334

czy nie za malo tyje? kiedy zgrubne i gdzie?

Polecane posty

Gość ulllllkak334

wiem ze to lekarz ocenia ale jakos on wlasnie do tego wogole sie nie przyklada....nie wazy mnie tylko sie pyta zapisuje w karcie ciazy i tyle chyba tylkko zeby bylo widze...maly/a jest w normie.... jestem teraz w 16tc zgrublam ok 1-1,5kg, -zalezy kiedy sie waze, waha sie. Przed ciaza wazylam 52kg, bylam naprawde bardzo szczupla...no i teraz tez jestem, brzuszek urosl mi malutko jak mam troche luzniejsza bluzke nic nie widac a spodnie nawet ciasne rurki wkladam i jest ok. Tesciowa mi juz wrozy ze zgrubne w tylku pewnie i biodrach skoro brzucha nie mam to prawda? wogole to jest normalne? sprawdzalam w kalkulatorach wagi no i za malo przytylam raczej...zmieniam lekarza teraz ale termin mam za jakis czas dopiero wiec moze ktos podpowie czy to ok? kiedy nagle moge przybrac i w ktorych miejscach skoro brzych na razie malutki calkiem? (kuzynka jest 2 tc przede mna i jesdt duuuzo grubsza juz - 7kg przytyła...)...siostra meza rowniez juz miala duzy brzuch

spokojnie,spokojnie:)ja tez w ciazy malo przytylam,a na poczatku schudlam tak,ze mi wszystkie kosci wystawaly i wygladalam tragicznie:O Potem zaczelam nabierac kg,dobilam do +10.Po ciazy wrocilam do swojej dawnej wagi,ale biodra juz zostaly troche szersze (z talia na szczescie nie bylo tak zle) i musialam kupowac staniki z wieksza miseczka,bo biust co prawda troche opadl,ale po karmieniu zostal wiekszy:).Tak mialam w 1 ciazy (mala urodzila sie...mala,bo wazyla niecale 3 kg,ale nadrobila wszystko z nawiazka).Teraz jestem prawie na koncu drugiej,poki co mam tylko 8 kg na plus.Nogi cienkie,rece cienkie,po twarzy w ogole nie widac,zebym cos przybrala,ale za to uroslam znowu w tylku:O W obydwu ciazach brzuszek zaczynal sie pokazywac mniej-wiecej tak,jak u Ciebie.Tyc zaczelam tez tak,jak Ty.Myslalam,ze jak bede w drugiej ciazy,to moze wiecej utyje czy cos (wiekszosc moich kolezanek tak miala),ale bylo dokladnie tak,jak w pierwszej:) Glowa do gory-moze juz tak masz:)Najwazniejsze,zeby dziecko bylo zdrowe.

jeśli się zdrowo, racjonalnie odżywiasz, jesz odpowiednio duzo, masz dobre wyniki to nie masz się czym martwic. Ja miałam bardzo podobnie. Dzień przed porodem sie wazyłam - przytyłam tylko 7 kg. Córka urodziła się silna i zdrowa, choć dorbna (waga 3 kg). Dziś ma 6 miesięcy i jest super dzieckiem, świetnie się rozwija i jest przesliczna (droba, delikatna - taka ładniutka dziewczynka)

Gość ulllllkak334
dziekuje za odpowiedz, juz mjyslalam ze jestem za szczupla.....a tesciowa mi przewidziala ze skoro mi w brzuch nie pojdzie to w tylek wiec nie bardzo optymistycznie :(