Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ask for me tonight

Pytanie kobietki! Uczulenie na udach po goleniu nóg.

Polecane posty

Gość ask for me tonight

Witajcie. Czy zdarzyło Wam się coś takiego? Może wiecie dlaczego tak może się dziać? Używałam depilatora, po którym miałam okropne kłopoty, bo prawie wszystkie włosy wrosły mi pod skórę. Pozbywanie się tego zajęło cholernie dużo czasu. Po zastosowaniu kremu nabawiłam się uczulenia. A więc przeszłam na golenie nóg żyletką. Za pierwszym razem uczulenie na udach pojawiło się od razu. Z czasem było coraz większe. Za drugim wydawało mi się, że wszystko jest w porządku. Po kilku godzinach uda pokryły krosty swędzące i bolące, straszna sprawa. I w dodatku już razem z odrastającymi włosami, tempo zatrważające. Obudziłam się w nocy, kiedy to drapałam :O Może dlatego, że przed snem posmarowałam je alantanem plus ? Proszę, poradźcie coś, bo nie wiem co robić.

Gość ask for me tonight
Proszę, może macie jakiś sposób jak do tego uczulenia nie dopuścić? Wiecie dlaczego skóra tak reaguje?

A nawilżasz skórę po depilacji?? Idź może do dermatologa on Ci najlepiej doradzi i może nawet przepisze coś na skórę wrażliwą;):)

Gość ask for me tonight
nie nawilżam od razu, tak jak napisałam. za pierwszym razem nie nawilżyłam w ogóle, uczulenie pojawiło się bezpośrednio po goleniu nóg, a za drugim dopiero po kilku godzinach (3 po nawilżeniu alantanem). dziękuję, że odpowiedziałaś, może ktoś jeszcze?