Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhsh

staz w sekretariacie

Polecane posty

Gość hhsh

hej czy ktos z was mial staz w sekretariacie w szkole? jakie mieliscie obowiazki?

Gość napppoom aranczowo
hej. Ja miałam staż w sekretariacie , z tego względu, że była to niewielka szkoła i nie mieli sekretarki to robiłam wszystko to co powinna robić sekretarka:)

Gość napppoom aranczowo
coś dziś mi szwankuje kafe :( Ja miałam staż w sekretariacie. Z tego względu, że była to niewielka szkoła i nie mieli sekretarki robiłam wszystko to co robi sekretarka:)

Gość sekretarka_szkolna
Wszystko to co robiła sekretarka. Ale przede wszystkim ksero. ksero i jeszcze raz ksero...

Gość hhsh
podnoszeeeee!!!!!

Gość hhsh
to co robi sekretarka? wszyscy mysla ze sekretarka robi xero, i kawe;) tam gdzie ma staz to caly dzien siedze w papierach, teczki akta , listy spraw i takie tam, juz nie mowiac o ksiegowosci, faktury, opisywanie ...

Gość sekretarka_szkolna
No na to, że zostaniesz wtajemniczona w tajemnice szkoły nie licz. No i uzbrój się w twardy pancerz. Nauczyciela będę traktować cię jak swoją służącą, ale oni tak traktują wszystkich. Sekretarkę także. Najlepiej miej ich w dupie, nie daj sobą pomiatać, bo to tylko staż, nie wyrzucą cię bo to płaci PUP i na 1000000% cię nie zatrudnią.

Gość hhsh
no wlasnie ja mam dostep do eczek, oczywiscie oowiazuje mnie tajemnica sluzbowa, wiec danych poza szkole nie wynosze;) ale ja noralnie wypelniam wszelkie pisma, druki ,teczki spraw , opisuje faktury, wpisuje je do listy faktur.

Gość napppoom aranczowo222
Ja też miałam dostęp do pięczotek, akt itp. I nie zgadzam się, że nauczyciele traktują stażystki - sekretarki jak służące, ja bardzo miło wspominam ten czas, zawsze uśmiechnięci, mili, przychodzili pogadać itp.

Gość hhsh
ajak traktowala was osoba ktora was przyuczala na stazu?

Gość napppoom aranczowo222
*pieczątek No i bardzo dużo wtedy się nauczyłam, a nawet gdy coś mi nie wychodziło zawsze byli wyrozumiali i pomagali:)

Gość hhsh
najgorzej jak sie trAFI NA MLODA sekretarke ktora przyucza, starsze babki moim zdaniem sa bardziej normalne.ja niestety mam taka mloda :(