Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabinka paulinka

ludzie mi dokuczają

Polecane posty

Gość żabinka paulinka

Chciałam zapytać cz znalazł sie ktoś w podobnej sytuacji? Jestem z moim narzeczonym od 2 lat i mój problem polega na tym, że ludzi bardzo mi dokuczają gdyż on jest bogaty, a je pochodzę z przeciętnej rodziny. Wszyscy plotkują, że jestem z nim dla kasy, że pewnie mnie utrzymuje itd. Od razu muszę dodać, że ja pracuje i na wypłatę nie narzekam! Mam już dosyć tych wszystkich złośliwości, nie wiem jak sobie z nimi radzić bo jestem skromną osobą i z natury nie jestem opryskliwa więc zazwyczaj tylko płaczę w poduszkę...

zazdroszczą ci i tyle... zawsze się tacy znajda... olej ich i tyle!!! Tylko ty wiesz dlaczego jesteś ze swoim chłopakiem

Skoro i tak gadają to potwierdź że mają rację i to powinno zamknąć im usta. Gdy będziesz zaprzeczać to ten temat nigdy nie zniknie.

No tak, Ona wie, ale co z tego..? Takie złośliwe (żeby nie użyć słowa "wredne") uwagi potrafią być nie tylko męczące, ale mogą też, osobie nieśmiałej, niepewnej siebie, sprawiać ból. To oczywiste, że ludzie robią to z zazdrości. Ale z ludzką zawiścią nie wygrasz. Jeśli samo "olewanie" tych ludzi nie pomaga to może pomyśl o innym rozwiązaniu? Skoro twój narzeczony jest zamożny, a Ty też nie narzekasz na zarobki, to może jest jakaś szansa, żeby się przeprowadzić, wyrwać z tego środowiska i przenieść do innego, gdzie nikt Was nie zna?

Gość żabinka paulinka
trudno mi uwierzyć, że zazdroszczą bo sama nikomu niczego nie umiem zazdrościć... bardzo się kochamy i planujemy ślub, nie stałam sie wielką damą ani nie noszę głowy wysoko, a mimo to wszyscy doszukują sie jakiegos fałszu. Przez to nasz związek troche cierpi, ostatnio nawet zastanawiałam sie czy się nie rozstac bo jeśli tak ma wyglądać moje życie z takimi docinkami...

Gość żabinka paulinka
nie mogę się nigdzie wyprowadzić bo mieszkam ze starszym dziadziem, któremu trzeba pomagać, nie moge zostawic go samego.

Ale ja już Ci napisałam, że z ludzką zawiścią nie wygrasz.. A tak wogóle to ja kompletnie nie rozumiem tego uczucia. Tzn. rozumiem, że jak są małe dzieci, to mogą sobie zazdrościć łopatek do piasku, ale żeby dorośli? No cóż, chyba po prostu żyję nie w tych czasach.. A z tą wyprowadzką się nie da? PS. To bardzo dobrze, że pozostałaś "normalną" dziewczyną, ale to zawistnych ludzi dobija jeszcze bardziej. I w żadnym wypadku nie rezygnuj z narzeczonego. Jeśli się kochacie, to przezwyciężycie to głupie gadanie. A ludziom każdy temat się kiedyś znudzi.

Gość żabinka paulinka
w sieta przyjechala do nas kolega mojego narzeczonego (było to u mnie w domu) i po paru głębszych, gdy mój facet na chwilę wyszedł, tamten naubliżał mi do bólu, poprosiłam żeby wyszedł, a on na to że przyjechal do kumpla a nie do mnie i skoro mnie utrzymuje to jest jego dom... szok przezyłam!

Gość żabinka paulinka
Szczerze mówiąc to oboje cierpimy z tego powodu, najczesciej słysze te docinki gdy zostaje z kimś sam na sam... czasem mysle ze to jakas paranoja z tym co ludzie potrafią powiedzieć... staram sie byc silna, ale czasem wolałabym dostac w twarz niz sie tyle nasłuchać

Gość żabinka paulinka
mejbiś, powiedziałam mu i zrowił kumplowi awanture na drugi dzien jak sie przyznałam, ale tamtem powiedział ze to przecież ja mu naubizalam i kazałam wyjsc z domu...

Gość żabinka paulinka
przepraszam za literówki:)

Gość związałaś sie ze sporo
starszym od siebie facetem to się nie dziw,że ludzie gadają !

Gość olej ich ,naprawde
bogatym to i biedni zazdroszcza i bogaci,spotkałam sie z czyms takim,więc sie nie przejmuj ,w koncu wazniejszy jest wasz zwiazek a nie ludzkie pieprzenie

Gość żabinka paulinka

Gość żabinka paulinka
jestesmy w tym samym wieku jesli juz...

Gość zmien znajomych

Gość żabinka paulinka
dzięki za Wasze miłe słowa, jakoś lżej mi sie robi gdy piszą normalni, rozumiejący ludzie:) dzięki