Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malina.......

Czy budzic na nocne karmienie?

Polecane posty

Dziewczyny, moja corka skonczyla walsnie miesiac i od kilku dni przesypia cale noce. Wieczorem jest bardzo marudna, poplakuje, ma kolki i meczy sie:-( Ostatnie karmienie konczymy okolo godziny 23, gdy Mala sie w koncu jakos uspokaja i zasypia. Na kolejne karmienie budzi sie o 5:30...a dzisiaj o 6:30. PO karmieniu znow drzemie... Wiem, ze dla wielu mam taki stan rzeczy bylby wybawieniem, ale ja zastanawiam sie czy nie powinnam jej budzic w nocy na karmienie. Zaznacze, ze przez sen nie umie ssac piersi - niektore dzieci nie maja z tym problemu. Jesli chodzi o wage corki to w pierwszym miesiacu przybylop jej 1200 gram i urosla 5 cm, wiec wydaje mi sie, ze ze wzrostem cialka wszystko jest OK. Co mi radzicie, budzic ja na karmienie, czy pozwolic nam obu smacznie sie wyspac?

Gość moim zdaniem jak śpi od 23
do 5.30 to nie jest to cała noc. jeśli córka ma prawidłową wagę, i nie była wcześniakiem, to ja uważam, że nie ma konieczności jej budzic jak skończyła miesiąc.

Gość niech spi na zdrowie.
Moj w tym wieku budzil sie raz w nocy, jak mial prawie 2 to juz spal cala noc od 22, tez ladnie przybieral, lekarz powiedzial, ze skoro piersi nie bola, dziecko sie najada to nie ma potrzeby budzic

Gość moim zdaniem jak śpi od 23
ale i tak naprawdę szybko przesypia te 6 godzin. gratuluję. na pewno przyda ci się odpoczynek w nocy. moje dziecko też szybko spało całe noce - jak miało 3,5 miesiaca to spało 11 godzin. a rosło "jak na drożdżach".

Gość niech spi na zdrowie.
caa noc od 22 do 6.00-6.30 chcialam powiedziec ale mi wcielo :P

No to super, niech spi na zdrowie. Wydawalomi sie, ze to juz cala noc:-) na poczatku budzila sie co 2.5 - 3 godziny tak, bo po tych 6 . Wieczorem w sumie duzo je i jest zmeczona tymi kolkami, stad pewnie ten sen. AAA dodam jeszcze, ze budzi sie z powodu pelnej pieluchy, lub w trakcie je "wypelniania" - tzn nie budzi sie z placzem z powodu glodu...

Moja corcia tez spala jak Twoja;) Ale cala noc co dla mnie znaczy od 19 do 5-6 rano przespala dopiero jak podalam jej w wieku 10 miesiecy modyfikowane! Do tego czasu karmilam ja piersia i mala jadla tylko raz w nocy;) Druga cioreczka ma teraz miesiac i tez tylko raz budzi sie na cyca;)

No tak my narazie jedziemy na cycuszku, wiec pewnie az tak sie nie najada. Pewnie za kilka miesiecy, gdy dam jej modyfikowane to dopiero bedziemy spaly:-))))) Ale nie ukrywam, ze ciesze, ze nie powinnam jej teraz budzic na dodatkowe jedzenie, takich 7 godzin snu to dla mnie super sprawa...

Gość a czemu od razu modyfikowane
alergie maja Wasze dzieci? Moje pilo zwykle mleko, nie musialam podawac modyfikowanego. Nie chcecie sprobowac przynajmniej?

Gość Agnaaaaaaaaa
Ciesz się droga mamo bo mój synek ma ponad rok i potrafi budzić się co godzinę w nocy;/ Masz czas na odpoczynek;)Zazdroszczę i gratuluję;))