Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skurcze jajników

Wy też tak macie? Ból jajników

Polecane posty

Gość skurcze jajników

Właśnie przed chwilą znów poczułam skurcz jajników. Nie zdarza się to często, tzn zakuje kilka razy dziennie, a czasem raz na tydzień. Nie zwracałam na to wcześniej uwagi, gdyż nie jest to na tyle uciążliwe. Kiedy zaboli, to nie mogę się przez chwilę ruszać, ale później przestaje i wszystko wraca do normy. Wy też tak macie?

Gość skurcze jajników
Właśnie znów przed chwilą "złapało" Naprawdę tak nie macie?

Gość ghjfgjt
możesz mieć torbiel. Idz do lekarza torbiel to nic groźnego, ale lepiej go wyleczyć

Gość skurcze jajników
Nie sądzę, żeby to była torbiel, bo ja tak mam już kilka dobrych lat. Gdyby to było coś poważnego, to by mi już coś tam pękło itd. Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś wcześniej skarżył na tego typu dolegliwości, ale może też nie zwracacie na to zbytniej uwagi?

Gość ewkkka
Ja tak miałam jak miałam torbiel.. idź do lekarza póki nic innego się nie dzieje. Mi pękł, a to jest ból nie do wytrzymania...

Gość ewwka ma racje.ja torbiel hodo
walam w sobie dlugo.dorosla do 10 centymetrow obwodu.na szczescie nie pekla.zrobiono operacje i co prawda nie mam jajnika ale przynajmniej i torbieli tez nie!

Gość skurcze jajników
Miałam robione usg jamy brzusznej kilka lat temu i nic nie wykazało. Wtedy też miałam te bóle. Przy torbielach ma się problemy z miesiączką? Sobie jeszcze przypomniałam, że czasem mam jeszcze trochę inny ból od tego co napisałam, takie jakby cienkie kucie, kiedy chcę się wyprostować.

nie lepiej przejść sie do lekarza? Zrobi ci USG i będziesz mieć pewność, czy wszystko w porządku. No i wyjaśni ci skąd masz ten ból, jeżeli nie jest on spowodowany np. torbielem

Gość skurcze jajników
Chodziłam do lekarza, ale z innym powodem (bardzo silny ból przy okresach, nieregularne miesiączki) Dostałam tabletki, ale nic mi nie pomogły. Badań nie miałam żadnych. Pewnie żeby to było coś poważnego, to raczej by tego nie bagatelizowano. Teraz nie mogę umówić się na kolejną wizytę do lekarza, bo nie mam jak w tygodniu, a w weekendy przychodnia jest zamknięta.

Gość gkuyf
a krwawienia masz normalne, czy coś sioę zmieniło?

Gość skurcze jajników
Krwawienia nie są normalne, ale w sumie chyba nigdy takie nie były. Teraz wydaje mi się, że jest jeszcze gorzej, ale to może jest spowodowane złym doborem leków (nie miałam badań) Po zażyciu hormonów miałam okres trzy razy pod rząd :O

Gość no to moze
endometrioza?

oo, też takie bóle mam. ale mam wszystko ok w brzucholku xD podobno to też może być z tego co mi powiedziała Pani DR., że to są bóle owulacyjne... ale wątpię

Gość skurcze jajników
Ale przy endometriozie powinnam mieć chyba złe wyniki krwi... Ostatnio miałam badania krwi i było wszystko w porządku. Czy to nie może być spowodowane hmmm.... np czymś "normalnym"? Uważacie, że jestem na coś chora?

Gość skurcze jajników
nie taka młoda, a więc wynika na to, że na szczęście jest wszystko w porządku :)

Gość no to moze
wyniki moga byc ok, nawet marker ca 125, zrob sobie usg i pogadaj z lekarzem, bolesne miesiaczki i bol jajnikow to nie jest normalne gdy utrzymuje sie przez dluzsza czesc cyklu

Gość skurcze jajników
W sumie miałam się już zapisać na wizytę tydzień temu, ale niestety nie mogę :( Najszybciej umówię się dopiero za kilka miesięcy...

Gość Alexxxxxxa
nie taka młoda - nie wprowadzaj w błąd. Bóle owulacyjne występują podczas owulacji czyli 1 raz w trakcie cyklu. Jeżeli autorkę kłują jajniki częściej, to nie można tego podciągnąc pod bóle owulacyjne.