Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pappapp

gdzie kupie taki stanik

Polecane posty

Gość pappapp
zle sie wkleja chodzi o age dygant

Ultimo ma coś podobnego, ale jak to się sprawdza to nie mam pojęcia: http://tnij.org/gbyc Jeśli zaś chodzi o "zbliżanie piersi" to podstawą jest odpowiedni rozmiar - stanik w za szerokim obwodzie i z za małą miską (a większość kobiet takie niestety nosi) nie ma szans na zebranie biustu (rozmiar możesz sprawdzić tu: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html). Jak już znamy rozmiar to zaczynamy szukać staników o kroju plunge - to są takie do głębszych dekoltów i zbierające do środka :)

Gość aiaiaiiaiaia
mam 75 pod biustem 85 w biuscie zawsze kupowalam staniki na rynku, rozmiar 80b, lub 85/36 czy jako tak chcialabymw reszcie dobrac sobie odpowiednio, ale chyba nie stac mnie, nie wiem nawet gdzie ejst jakis konkretny sklep, nie mam kasy an drogi stanik :(

oj zaraz przyjdzie best-bra i oberwiesz za to 85 ;) zacznij od zmiany rozmiaru bo przy obwodzie 75 powinnaś nosić chyba mx. 70, 85 to raczej luźno wisi na Tobie. w linkach best-bra masz strony gdzie obliczysz dobry rozmiar

Tam zaraz oberwiesz...:D Ale co racja to racja, obwód 80 na pewno nie jest na Ciebie - obwód stanika powinien być mniejszy od tego, co ciasno i na wydechu zmierzymy pod biustem, bo materiały są rozciągliwe i za duży nie ma szans podtrzymać piersi. Przy Twoich wymiarach powinnaś sięgnąć po rozmiar 70B - ze znalezieniem takiego nie powinno być problemu w jakimkolwiek sklepie, tylko postaraj się poszukać staników miękkich na fiszbinach, bo w usztywnianych nie widać ewentualnych problemów. Poczytaj tutaj jak stanik poprawnie zakładać i jak poznać, czy dobrze leży: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/Jak-zalozyc-stanik.html http://besame.blox.pl/html Więcej znajdziesz w linkach z mojej sygnaturki :)

Gość pappappap
nie wiem czy bede miala czym oddychac w 70b, poza tym na pewno naramki beda za krotkie i stanik bedzie podjezdzal do gory :(

Gość pappappap
fajny blog :D

Podjeżdżający do góry stanik oznacza za luźny obwód, czyli zły rozmiar. Ramiączka mają być tak wyregulowane, żeby były lekko napięte i kształtowały biust, ale nie mogą się wpijać w ciało. Nie mogą też spadać. Jak po wyregulowaniu ramiączek obwód się podnosi (albo jak po zsunięciu ramiączek stanik się zsuwa) to znaczy, że trzeba zrewidować dopasowanie. A oddychać na pewno będziesz mogła, bo obwody są robione z elastycznych materiałów i taka 70 swobodnie się rozciąga o kilka cm więcej :)

Gość papappap
dziekuje, pomysle na zakupach :)

Gość ja jeszcze dodam tylko ze
stanik nalezy dobrze zalozyc, tzn po zalozeniu przytrzymac jedna reka miske za fiszbine u dolu, a druga siegnac pod pache i lekko wygarnac wszystko do miseczki i ulozyc w niej piers po takim zalozeniu sprawdz z profilu czy brzeg miski ci sie nie wbija w piers bo mam watpliwosci czy 70B nie bedzie za male jesli wczesniej nosilas 80B, chociaz z drugiej strony staniki 'ryneczkowe' maja w powazaniu trzymanie sie rozmiarowki...

Gość papappp
kieyds kupilam 80b jeszcze nie nosilam, ale przymierzalam, jest dobry, dobrze lezy, poki sie nie rozsciagnie... sprobuje kiedys 75, bo 70 to chyba naprawde nie da rady