Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kalinkaaa23

zamartwica poporodowa

Polecane posty

Moja córeczka urodziła się w zamartwicy poporodowej(0pkt) z wadą rozczepu wargi oraz wyrostka zębodołowego. Córka jest już po jednym zabiegu wargi. obecnie ma 15 miesięcy , nie siedzi , nie chodzi... Jest pod stałą opieką rehabilitacyjną(ośrodek opiekuńczo rehabilitacyjny,turnusy rehabilitacyjne).Jest dzieckiem kontaktowym wesołym reaguje na polecenia i interesuje sie otoczeniem uśmiecha sie gaworzy mowi pojedyncze słowa(mama am baba ...). Oliwia jest moim pierwszym dzieckiem . Mój strach jest coraz większy ,widząc dzieci urodzone np. 8 miesięcy po mojej córce siedzą rwą sie do chodzenia. Łzy pojawiają sie w każdym miejscu , nie zależnie od sytuacji.U mojej córeczki widać poprawę ruchową przewraca sie na boki na brzuch trzyma główke , powoli zaczyna sie podnosić i gdy ja posadzę u siebie na kolanach chwile posiedzi ... Bardzo proszę o skomentwowanie mojej sytuacji , może ktoś jest w podobnej sytuacji ...

Jedynie mogę napisać,że bardzo współczuje,ale trzeba mieć nadzieję,że rehabilitacja pomoże i córeczka będzie chodzić,życzę tego z całego serca!!!:)

Gość mamili
ja też mocno trzymam za was kciuki! Rehabilitacja potrafi czynić cuda. Trzymaj się i bądź dzielna dla małej.

Gość rehajoka
kalinkaaa glowa do gory , sama piszesz ze twoja córcia jest dzieckiem kontaktowym , rozumie co sie do niej mowi usmiecha się gaworzy mowi pojedyńcze słowa a więc rozwój intelektualny przebiega ok , rehabilitacja potrafi przynieśc efekty potrzeba tylko czasu i cierpliwosci moze ma opóznienia w rozwoju motorycznym - ruchowym ale sa szanse, ze to nadrobi mam kontakt z róznymi dziecmi z wadami i wiele z nich nadrabia zaległosci w rozwoju z czasem, a sama piszesz ze mała siedzi chwilę- ale siedzi probuje się obraca wiec nadzieja jest ze bedzie dobrze