Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukaluka

co stosowałyście?

Polecane posty

Gość lukaluka

Dziewczyny co stosowałyscie w ciązy na rozstępy? Jakie kremy lub inne specyfiki i w jakim stopniu pomogły?

Gość lukaluka
wyzej

stosowałam mustele, od około 3 miesiąca. Nie mam ani jednego rozstępu, skóra na brzuszku super, żadnego śladu rozciągnięcia. Jednak zastanawiam się, jaką rolę w tym wszystkim odegrał krem, a jaką uwarunkowania genetyczne i to, ze przytyłam tylko 7 kg

Gość lukaluka
ja tez stosowałam najzwyklejsza polską oliwke i nie mam rozstępów Jedynie malutkie na posladkach , bo tam nie smarowałam Kolezanka stosowała bardzo drogi , a i tak pocięta na brzuchu Smarowałyscie tylko brzuszek czy piersi , posladki , uda też?

Gość lukaluka
klaudka27 , a ile kosztuje ta mustela?

ja stosuję oliwkę i krem na rozstępy Ziajka. smaruję piersi, brzuch, biodra i uda - rozstępy pojawiły mi się po wewnętrznej stronie ud :(

ja smarowałam wszystko - piersi, uda, pośladki i oczywiście brzuch, czasami tez plecy nad pośladkami, ponieważ kiedyś widziałam, jak jedna kobieta miała tam okropnie nieładne rozstepy i jakoś mi sie to wdarło w pamięć

mustela nie jest tania, ja kupowałam przez internet i za dość dużą tubkę płaciłam około 80 zł (a wiadomo, ze przez całą ciążę kilka tych tubek zeszło). Teraz przestałam karmić piersią i smaruję piersi tym samym - na razie jest calkiem ok., nie są wiotkie, calkiem ładne, bez rozstepów, ale nie karmie dopiero 1,5 tygodnia, więc zobaczymy, co będzie dalej :)

a w aptekach kosztuje od 120 do 140 taka sama tubka, więc uwaga, bo mozna słono przepłacić ;)

Gość lukaluka
kurcze droga Mi pomogła oliwka ,ale nie smarowałam całego ciała i jak pisałam na pośladkach są

Gość lukaluka
droga ,ale jeśli naprawde pomaga tro warto zainwestować

Gość bershkaa
ja rowniez mustele

no ale tak jak pisałam - na ile to kremy pomagaja, a na ile indywidualne pradyspozycje to nikt tak naprawde nie wie. Nie mniej jednak ja teraz też kupiłam do piersi, bo wolę nie ryzykować - ciało ma się tylko jedno ;)

Gość wrobelka
nic nie stosowalam i nie mam rozstepow. podobno jak masz miec rozstepy to i tak bedziesz miala-nie zaleznie co stosujesz.

Gość lukaluka
a powiedzcie mi jeszcze , smarowałyscie sie raz dziennie np na wieczór po kąpieli czy przed snem czy dwa razy dziennie lub więcej ?

ja od poczatku ciaży smarowałam oliwką. od ok 4 miesiąca rano smarowałam Mustelą, w południe kremem nawilżającym Garnier i wieczorem oliwką (skóra bardzo mi się przesuszała i musiałam smarować co ok 3-4 godziny). od ok 7 miesiąca Garniera zastąpiłam mleczkiem do ciała z Hippa. do tego ruch, basen przynajmniej 1-2 razyw tygodniu do 38 tygodnia ciąży, masaże pośladków, piersi, delikatne masaże brzucha. polewanie się chłodną wodą na zakończenie prysznica. przytyłam 12 kg. efekt - przeorany brzuch tragicznie! rozstęp na rozstępie. okropność!!!

Gość lukaluka
mała_agatka o kurcze, myślałam ,ze po tylu zabiegach brzuszek będziesz miała gładziutki