Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana_przez_tradziik

cud w walce z trądzikiem ! ale czy moja wątroba to wytrzyma ??

Polecane posty

Myślę, że będziesz zadowolona:) dr Szlachcic jest przemiłą kobietą i ma bardzo fajne podejście do pacjenta. Zresztą sama ocenisz :) daj znać jak będziesz już po wizycie :)

gabyl w poniedziałek byłam u poleconej przez Ciebie pani dermatolog. miałaś rację odnośnie jej osoby - miła i bardzo kompetentna kobietka, ale niestety moja wizyta nie była optymistyczna. doprowadziłam podobno twarz do fatalnego stanu - mam już dużo blizn... :( powiedziała, że wyleczymy to i złagodzimy efekty moich interwencji, ale to chyba potrwa... :/ a ja głupia kiedyś wierzyłam, że kosmetyki pomogą i moje oczyszczanie. jestem lekko podłamana, ale już zastosowałam się do jej wskazań. dietę troszkę też muszę zmienić, ale na razie na własną rękę, z dietetyka rezygnuję :)

Gość ciekawa Mary
Hej a co sądzicie o jakiś zabiegach laserowych co to teraz są w tych gabinetach dermatologi estetycznej ? Coś to pomaga i ile kosztuje?

Gość ,lkklk
ja bralam roaccutan, nie wiem jak sie to w polsce nazywa. ael ma niesamowite skutki uboczne. nie wono tez zajsc w ciaze w czasie brania i dlugi okres potem. pomoglo wspaniale, ale tylko na pol roku W tej chwili cly syf wraca. to jest bardzo wysoko dawkowana sztuczna witamina A

Gość Anicus
Ja miałam takie blizny potrądzikowe, ze powstawały wgłębienia na twarzy i bruzdy. Ledwo skończył mi się okres dojrzewania obfity w pryszcze i znowu problem. Tym razem w postaci blizn i bruzd. Kremy, złuszczanie manualne przez peelingi czy kwasy w ogole nie daly rezultatu!!! Dr Kaniowska zaproponowala laser frakcyjny CO2, który w moim przypadku połączyła z terapią tretinoiną. I poskutkowało. Szczerze mówiąc nie wierzyłam, ze się polepszy. W nic już nie wierzyłam i wpadlam w mala depreche. Mieć kratery na twarzy to nic przyjemnego. Czolo jeszcze jak cie mogę zasłoniłam grzywka. A co z reszta???!!! W każdym razie ten laser frakcyjny z terapia tretinoina pomogl, a raczej pomogla dr Kaniowska. Efekt widac było już po drugim zabiegu. Po trzecim zniknęło tak z 80 % a po czwartym gladziutko. Nie mogę w to uwierzyc. Czasami jak patrze z nienacka w lustro, to nie mogę uwierzyc, ze to zniknęło. Troche to wszytsko trwalo, bo leczylam się z pol roku, ale co to jest w porowaniu z latami meczarni, które przezylam i latami, które mnie jeszcze czekaly Chodzenie ze spuszczona glowa i uzywanie najciezyszych podkładów i fluidów. Zniknęły blizny i kompleksy.

czy macie jakiś środek, godny uwagi i polecenia, który naprawdę wam pomógł? próbowałam już wszystkiego i nic nie pomaga :((

Gość kak
W momencie gdy trądzik się pojawi, szukamy skutecznych środków na pozbycie się nieestetycznych pryszczy. Niektórzy wyciskają je ( absolutnie odradzam! Bowiem robią się blizny), inny idą do dermatologa i stosują leki. I wtedy może pojawić się problem z wątrobą która może nie wytrzymać kolejnych porcji specyfików na trądzik. Dlatego może warto zająć się swym jadłospisem i wyeliminować „szkodliwe produkty? Poprzez zdrowe odżywianie i dostarczanie do organizmu niezbędnych witamin, składników mineralnych i innych substancji odżywczych co prawda nie można całkowicie wyleczyć trądziku, jednakże można przyczynić się do jego złagodzenia oraz zapobiegnięcia powstawaniu wykwitów. Z tego też powodu należy odpowiednio konstruować swój codzienny jadłospis, by dostarczać odpowiednich składników. Jakie są najważniejsze? O tym możecie przeczytać na stronie http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2011/02/25/zdrowa-dieta-metoda-na-zapobieganie-tradzikowi/ A co do preparatu na trądzik, to polecam krem Acnezine. W połączeniu z kapsułkami może zdziałać cuda.

dzięki za rady i linki, spróbuję poszukać może faktycznie coś wreszcie pomoże :(

Gość jjjjjjjjk
Na trądzik polecam wizytę u dermatologa. On z pewnością doradzi ci jakie leki stosować i co jeść, by uniknąć pojawienia się wykwitów trądzikowych. A ponadto możesz zastosować odpowiednie zabiegi, ja stosuję peeling kawitacyjny. Po kilku odbytych seriach kondycja mojej skóry znacznie poprawiła się. Na czym on polega? Peeling kawitacyjny wykonywany jest za pomocą specjalnego urządzenia, dzięki któremu jest możliwe złuszczenie naskórka. Ponadto, dzięki zastosowaniu odpowiedniej głowicy, peeling kawitacyjny dodatkowo masuje skórę. To z kolei poprawia krążenie oraz przyczynia się do dotlenienia skóry. Peeling kawitacyjny służy również głębokiemu oczyszczaniu skóry. Zapewnia szybką regenerację skóry, bez wystąpienia działań niepożądanych. Z peelingu kawitacyjnego mogą skorzystać liczne osoby, bowiem jest to zabieg bezinwazyjny, który ma same zalety. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na temat tego zabiegu, to koniecznie zajrzyj na stronę http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2010/11/13/peeling-kawitacyjny-na-tradzik/

Gość ...czy aby../,.
a moze mi ktos powiedziec,czy piling migdalowy jest bezpieczny przy niewielkim tradziku?

Gość marlenusia
ja uzywam maseczke perfecta no problem! z glinka i gruszka..saszetka kosztuje 1,40wysusza syfki i ladniej wyglada skora