Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Silna biegunka, co jesc i pic?? heelp

Polecane posty

Powiedzcie co jesc, zeby nie dostac silniejszej biegunki? Wiadomo musze się jakos odzywic, zeby w pracy nie zasłabnąc i normalnie funkcjonowac... Tylko nie mam pomysłu co..zjadłam banana to myslalam ze z wc nie wyjde...po zupie tez mi bylo nie za dobrze, sok wypilam tez źle wiec co wybrac??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kelijk ugotuj z płatków
owsianych, dużo pij ale wody ewentualnie stoperan kup :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poszukaj w google!!!!!!!!
wujcio Google wszystko wie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poszukaj w google!!!!!!!!
Co można pić Rozpuść płaską łyżeczkę soli, łyżeczkę sody oczyszczanej, 4 łyżeczki glukozy (do kupienia w aptece) w 1 litrze przegotowanej, schłodzonej wody. Łyżkę ryżu zalej dwoma szklankami wody, zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem jeszcze ok. 1 godz. Uzupełnij wodę, gdy wyparuje. Dodaj pół łyżeczki soli i przetrzyj przez sitko. Ciepły płyn pij między napadami wymiotów i biegunki. Popijaj go ziółkami np. rumiankiem, melisą, miętą, dziurawcem, lub gorzką herbatą. Co można jeść Kleik ryżowy Składniki: 2 łyżki ryżu, ćwierć łyżeczki świeżego masła, sól Ryż opłucz, zalej 3-4 szklankami zimnej wody. Gotuj pod przykryciem na bardzo małym ogniu ponad 1 godz. Co jakiś czas mieszaj. Przetrzyj kleik przez gęste sitko, lekko posól. Przed podaniem dodaj odrobinę masła. Kleik z kaszy jęczmiennej Składniki: pół szklanki kaszy jęczmiennej, 6-7 szklanek wody, płaska łyżeczka masła, sól Kaszę opłucz, wsyp na zimną wodę, gotuj pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez ok. 2 godz. Często mieszaj, w razie potrzeby dolewaj wodę. Gotowy kleik przetrzyj przez sitko, dodaj masło, szczyptę soli. Kleik z płatków owsianych na wywarze warzywnym Składniki: pół szklanki płatków owsianych, pół pietruszki, ćwiartka selera, pół łyżeczki masła, sól Warzywa umyj, obierz, pokrój w drobną kostkę i ugotuj w 2 szklankach wody. Odcedź. Płatki zalej 4 szklankami wody i gotuj na bardzo małym ogniu pod przykryciem ok. 1 godz. Od czasu do czasu zamieszaj. W razie potrzeby dolewaj wody. Kleik przecedź, połącz z warzywnym wywarem. Dodaj masło, przypraw solą. Kleik kukurydziany z jabłkiem Składniki: 3 łyżki kaszki kukurydzianej, półtorej szklanki wody, łyżeczka masła, szczypta soli, średnie utarte jabłko Kaszkę wrzuć na gotującą wodę, gotuj 15-20 minut na małym ogniu (w razie potrzeby dolewaj wody). Osól, dodaj masło, jabłko i zagotuj. Kleik ryżowy z mlekiem i jabłkiem Składniki: pół szklanki ryżu, pół szklanki gotowanego mleka, niewielkie jabłko, sól, cukier Ryż opłucz, zalej 5-6 szklankami wody, zamieszaj, przykryj i gotuj na małym ogniu ponad 1 godz. W trakcie gotowania kilkakrotnie mieszaj i dolewaj wody, jeśli zbytnio wyparuje. Jabłko umyj, obierz, wyjmij gniazda nasienne, pokrój, dodaj do kleiku na kilka minut przed końcem gotowania. Przetrzyj przez sitko, dodaj mleko, odrobinę soli i cukru.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×