Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on-23-lat

kocham moja ex nadal co zrobic

Polecane posty

Gość on-23-lat

witam. mam taki problem iż 4 miesiące temu rozstalem sie z moja dziewczyna, bylismy razem3 lata. ona od kilku tyg ma kogos a mi cały czas zalezy na niej, cały czas piszę dzwonię, kwiaty, staram się jej ciągle pomagać jak tylko mogę choć ona jest z innym i liczę że to doceni i wróci do mnie, lecz ona nie chce. czasami tak sobie pomysle ze skoro ona nie chce i mowi to tak stanowczo to moze odpuszcze sobie ale nastepnego dnia juz mi tak jej brakuje ze zapominam o tym, dodam ze ciagle mamy kontakt. na swieta upiekla mi placek nawet bo wie ze lubie ale jest z nim. co zrobic jak ja odzyskać? to juz ponad 4 miesiace a mi ciagle zalezy na niej, pisalem juz listy milosne, bylem kilka razy i nic, to juz mnie powoli przerasta a nadla ciagle ja kocham. co mam zrobić?

Gość domysl sieee
myślisz, że masz jakiekolwiek szanse skoro jest już z innym?:)

Gość współczuję Ci bardzo
Chciałabym, żeby mnie ktoś tak kochał

Gość on-23-lat
jak ma znalezc inna skoro ciagle o niej mysle i nawet nie chce patrzec na inna, moze odsune sie na bok i jak im nie wyjdzie to wtedy zaatakuje? co wy na to?

Gość mnie najbardziej pomaga
niestety, pewnie cię nie kochała i stąd inny związek. A doskonale wiesz, że do miłości nikogo zmusić nie można. Chciałbyś być z kobietą, która cię nie kocha? Uczucie z jednej strony niczego nie zmieni. Doskonale o tym wiesz i żebyś na rzesach stawał nie zmienisz niczego. Współczuję

Przestań się do niej odzywać. To jest jedyna szansa na to, że zatęskni za Tobą i za tym wszystkim do czego przywykła. Teraz jest w komfortowej sytuacji: jest z kimś i ma brzydko mówiąc "wyjściue awaryjne" wygodnie jej z tym. I pamietaj zakazany owoc smakuje lepiej. Może pójdzie po rozum do głowy i doceni Ciebie. Zalecam terapie wstrząsowa: zero kontaktu!:)

czcze gadanie ;-) w takie rzeczy nie uwierzę. idzie się na imprezę, poznaje się nowych ludzi i tyle. I nie życz im źle, skoro ona jest szczęśliwa. Zacznij się spotykać z dziewczynami, nie czyhaj na ich nieszczęście - bo to naprawdę głupie i bezsensowne rozwiązanie, gdyż bedziesz się zadręczał i bardzo cierpiał. Z resztą, 2 razy do tej samej rzeki się nie wchodzi.

Gość on-23-lat
a czemu nadal ma ze mna kontakt? ten placek od niej i to taki jaki najbardzeij lubie a nic jej nie mowilem ze chce? czemu to wszystko robi? moze w glebi serca jej zalezy a zwiazala sie z nim zeby zapomniec o mnie bo troche zawiniłem. nie zdradzilem jej ani nic z tych rzeczy, staralem sie zeby miala wszystko co chciala, bylem na jej zawolanie albo odpuscilem sobie troche pielegnowanie naszego zwiazku i wdarla sie rutyna miedzy nas.

ja myślę, że takie planowane wstrząsowe terapie 'nie będę się odzywać' , żeby ktoś zatęsknił są dziecinne ;)

nie doszukuj się w czyimś kulturalnym zachowaniu wielkiej, dozgonnej miłości, bo prawdopodobnie chciała być fair i zachować twarz przy Tobie i Twoich rodzicach. To normalne, że mądre dziewczyny nie unoszą się dumą, nie palą mostów i utrzymują zdrowe kontakty nawet ze swoimi byłymi chłopcami. Jeśli bedziesz się doszukiwać jakiś niecnych, miłosnych spisków, bardzo się sparzyć. Skoro była Twoją dziewczyną i się znaliście, to czemu miałaby organizować takie podchody rodem z gimnazjum? po nic. Po prostu jej zachowanie bardzo dobrze o niej świadczy

Gość a ja uważam że
nieodzywaniem się niewiele się wskora. Tak postąpił właśnie mój ex a miał szansę 🖐️

Gość on-23-lat
szczerze to ten ich zwiazek to jest jakis dziwny bo on najpierw kompletnie nie chcial jej i wprost jej to mowil a poxniej sie zeszli, jej matka nie nawidzi tamtego ze ona jest z nim a nie ze mna, nawet do domu nie moze z nim przyjsc do siebie bo juz zaczyna robic mu jazdy (jeden plus ze jej mamuske sobie na tyle udobruchalem ze jest za mna calkowicie jej siostra to samo)

Gość on-23-lat
a jak by stac sie jej przyjacielem i moze wtedy z czasem cos zaiskrzy na nowo

Gość a ja uważam że
ale jak chcesz zostać jej przyjacielem? będzie miała dla ciebie czas skoro ma faceta?

Gość młody jesteś znajdziesz inną
:classic_cool:

Gość on-23-lat
ona chce utrzymywac kontakt ze mna wiec bysmy mieli jakis kontakt ze soba. a ja tak bardzo kocham ją ze jestem gotow nawet czekac za nia aż dostanę szansę na zawalczenie o nią. probowalem przez te 4 miesiace zapomniec o niej ale jak widac rezultaty marne. a walczyc o nia i okazywać ze mi nadal zalezy jak jest z nim czy lepeij nie i poczekac?

Gość młody jesteś znajdziesz inną
lepiej nie okazuj jej, że Ci zalezy, traktuj ją jak koleżankę, ale kontakt utrzymuj. Tylko, że powinieneś wzbudzić jej zazdrość poprzez lekkie olewanie.

Gość a ja uważam że
i tak automatycznie będziecie mieć mniejszy kontakt aż w końcu o sobie zapomnicie

Gość on-23-lat
wlasnie nie chce do tego dopuscic zebysmy zapomnieli o sobie calkiem bo wtedy juz nie bedzie raczej wogole ratunku dla nas

jest tyle dziewczyn, które by chciały mieć fajnego chłopaka, no daj sobie spokój z nią i daj szansę innych. tego kwiatu jest pół światu, a ona nie jest najwspanialszym egzemplarzem.

Gość a ja uważam że
nie sprecyzowałeś kto zerwał?:)

Gość on-23-lat
ona odeszła

Gość ...,,...
no to masz gościu mały problem, sam bym nie wiedział co zrobić w takiej sytuacji

Gość dasz radę

posluchaj swego serca...mozesz sie meczyc latami i kochac ja ciagle nawet nie bedac z nia a mozesz starac sie zapomniec...ja wybralam pierwszy wariant kocham juz od 23 lat pomimo przeciwnosci i jestem szczesliaw choc widujemy sie pare razy do roku

Gość DZIEWCZYNA KTORA JEST NIEDOBRA
Zastanów się może dlaczego zerwała. Jeśli już nie kochała, to ten związek ją dusił i męczył, musisz to zrozumieć, a wszystkie Twoje starania nie są dla niej miłe, ale ją osaczają. Z drugiej jednak strony, jeśli nie jest Tobie całkowicie obojętna, to może jest jakaś szansa. Ale w sumie kobiety czasem po rozstaniu starają się być dobre dla faceta, którego zostawiły, sama tak robiłam, chyba z poczucia winy...

Gość dasz radę
ktoś madrze napisał ze teraz własnie Ty sam stwarzasz jej bardzo komfortowa sytuacje, dlatego powiedz jej jk Cie to wszytsko boli i krótko ale na temat, wytłumacz ze nie mozesz z nia utrzymywac stosunków przyjacielskich i ze nie jestes masochosta dlatego musisz zerwac całkowicie kontakt, Tak też dokładnie zrób, zero prezentów, zero kontaktu!!!! zobaczysz na 100% nie dłuzej niż miesiac sie odezwie sama, wtedy bądz zimny i oschły ale uprzejmy... dopiero jak sie smama po tak długom czasie zacznij powoli odnawiać kontakty, nie da dupy bo po Tobie, to ona ma dawac znaki ze jej zależy... nigdy!! nie mów ze kochasz, Koniec!! dopiero jak zaczniecie sie spotykac to po tygodniach stawaj sie coraz ciepklejszy, nigdy!! nie rozmawaij i nie mów zle o facecie z którym jest... w taki sposób masz 100% gwarancji na powrót, ale jak dasz dupy to mozesz ja stracić na zawsze..........

Gość DZIEWCZYNA KTORA JEST NIEDOBRA
to może być dobre, ale jeśli jego dziewczyna naprawdę już go nie chce, to taka taktyka będzie komfortowa dla niej, bo nie będzie jej nękał.

Gość Lilly E.Ewellinka
nie wiem czy jest sens się wypowiadać, bo pewnie autora już nie ma, ale może tak choć słówko? Moim zdaniem, jeśli ona nie kocha to już nic nie zrobisz bez względu na to czy będziesz przy niej czy nie. Lecz jeśli coś się tli a obecny związek nie jest idealny, to albo poczekasz i jeśli jesteś typem męczennika pozwolisz jej się wypłakać w twych ramionach po rozczarowaniu nowym facetem? Albo wzbudzisz w niej zazdrość nową dziewczyną (może być podstawiona). ;) Taka jest moja recepta