Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bitsiiisisisisisisisisissss

mam problem z okresem

Polecane posty

dziewczyny poradzcie co to moze byc byłam u gina ale zlekcawarzył problem powiedział że taka moja uroda , zanim pójde do innego pisze tutaj.po urodzeniu dziecka mam skape okresy ok 2 dni z tym ze pierwszy dzien to bardziej plamienie drugi krwawie dosyc normalnie i koniec czasmi mam skrzepy . w tym miesącu jest inaczej od ok połowy cyklu bolały mnie piersi tak że nie mogłam sie dotknąć ani tym bardziej spać na brzuchu okres dostałam i dalej bolały mnie piersi krwawienie trwało jak zwykle 2 dni ale teraz juz czwarty dzien po okresie a ja dalej mam jakies plamienia brudzenia wczoraj juz miałam brązowy sluz a dzisiaj znowu krew i skrzep nawet był , przepraszam za opis dokładny ale troche sie martwie , dziwczyny pomóżcie co to moze byc?

Mowisz, ze urodzilam dziecko, wiec nie masz sie czym przejmowac. Prawdopodobnie masz wysoki poziom prolaktyny. To taki hormon, ktory produkuje laktoze, wiec dlatego bola Cie piersi, a okresy sa jakie sa, bo nie masz owulacji czyli Twoje cialo nie wie czy masz juz miec okres czy nie. Ja mialam tz. mam taki sam problem, chociaz nie rodzilam. Poprostu mam zbyt wysoki poziom tego hormonu. Tez sie bardzo martwilam, ze to moze jakies poronienie albo kolejna ciaza pozamaciczna. Ja bym radzila zmienic lekarza, odwiedz ginekologa-endokrynologa.

zle mnie zrozumiałaś nie powiedziała że mam dziecko to niemam sie czym przejmowac tylko ze ma ten problem po urodzieniu dziecka wczesniej moje okresy były inne, mówisz że mam za wysoki poziom prolaktyny? ale powiedz mi dlaczego ? skoro przed urodzeniem dziecka było wszystko ok lekarz u którego byłam twierdzi ze wszystko jest w porządku bo ważne jest że koresy są regularne a ile trwają to nieważne

No to wlasnie mowie, ze u kazdej kobiety po porodzie wzrasta prolaktyna, hormon ktory produkuje mleko w piersiach, zebys mogla karmic, a zatem przy wysokim pozimie tego hormonu nie masz owulacji, czyli nie jajeczkujesz, wiec okresy sa skape i czasmi dlugie. Ile jestes po porodzie??

8 lat , ale moje okresy sa regularne i mniej więcej wyczuwam moment owulacji takl jak kiedys tylko okres jest skąpy i krutki

uuuuu to ja myslalam, ze dopiero urodzilas, wiec moze na prawde nie masz sie czym przejmowac, ale zmien lekarza i sprawdz wszystko.

wiesz co 3 tyg, po porodzie miałam łyżeczkowanie bo macica sie nie oczyszczała dobrze pozatym były tam chyba jakies resztki łozyska tak mówił lekarz wtedy wiec moze to ma cos wspólnego z moimi kłopotami??

Gość upppppppppppppppppppp
up

Gość podnosze_________