Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmjakaklotka

wirusowe zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych

Polecane posty

Gość hmjakaklotka

Moja koleżanka zachorowała na tę chorobę (jak w temacie). Leży na oddziale zakaźnym. Czy mogę ja bez obaw odwiedzić. Jej chłopak się ze mną kontaktował i prosił, żebym przyszła żeby było jej raźniej, a wstydziłam się zapytać czy jest możliwość zarażenia. Dodam, że w szpitalu jest od 5 dni.

Gość katecheta............
Raczej to niemożliwe.Jest to choroba zakazna.

Gość hmjakaklotka
ale to znaczy, że lekarze i tak nie pozwolą. Czy jest polityka róbta co chceta na waszą odpowiedzialność

Gość hmjakaklotka
nikt nie wie?

Gość pewnie leży w izolatce
to zaraźliwe, ja kiedyś leżałam z dzieckiem w szpitalu jak przywieźli jedną z podejrzeniem tej choroby to od razu wszystkich przenieśli gdzie indziej, żeby ona mogła być w jednej sali SAMA.

w WIKIPEDII jest napisane że szerzy się drogą kropelkową. Nie odwiedzaj kumpeli. Wyślij smsa.

Gość hmjakaklotka
no ale jak ja mam to powiedzieć kumplowi-chłopakowi koleżanki? Chciałam się tez dowiedieć czy w ogóle lekarze pozwalają czy nie? jak nie to dobrze bo nic nie musze mówić, ale jak mimo zagrpożenia pozwalają odwiedzać na własną odpowiedzialnośc to co ja mam kumplowi powiedzieć? Nie chcę odwiedzać bo się boję, że mnie zarazi?

powiedz właśnie to że się boisz i że pozdrawiasz koleżankę - możesz jakiś prezent jej przesłać, paczkę słodyczy, maskotkę i dodaj liścik, że jesteś myślami z nią i życzysz jej zdrowia i zobaczycie się jak tylko zniknie zagrożenie zarażeniem, ewentualnie skonsultuj z lekarzem.

Gość hmjakaklotka
oki dzięki tak zrobię :)