Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iuiuuuiiiii

co byscie zrobili bedac naa moim miejscu prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość iuiuuuiiiii

mam 21lat pracuje od roku w markecie,dostalam jak malo kto umowe na czas nieokrelony.... nawet lubie ta prace ale jest ale...zarabiam 700zloty na miesiac,jak zrobie manko musze dokladac ze swojej kieszeni, w dodatku pracuje w beznadziejnych godzinach np.od 10do 19 ... a lubie ta prace bo czesto slysze mile opinie od ludzi na moj temat....ze lubia do mnie przychodzic.... przedwcozraj dostalam opieprz ,ze wzielam urlop na rzadanie a zle sie czulam....wczoraj milama wolne i dzisiaj znowu pewnie kierowniczka bedzie cos gadac:( czy zmienilibyscie prace???

Gość swirek789
ale na cały etat tyle dostajesz !! jeżeli tak to jest to wyzysk i tyle by mnie widzieli

Gość zanim poszukasz pracy
zgłoś ten Twój market do PIPu.

rzuciłabym w diabły. 700 zł na co miałoby mi wystarczyć? chyba ze z rodzicami mieszkasz

Gość iuiuuuiiiii
macie racje ale dostaje jeszcze nadgodziny wiec razem wychodze 800-900zloty to zalezy... chodzi o to czy zmienilibyscie prace na inna widzac jak ciezko jest znalezc pracy juz nie mowiac na czas nieokreslony... nie wiem co zrobic...

Gość zanim poszukasz pracy
Dobra, w sumie masz rację, o pracę trudno, a z tej posady masz jakieś tam, jak mówisz korzyści, więc radykalne rozwiązania zostaw na potem. Może na początek bądź bardziej asertywna wobec szefowej, bo to z nią, zdaje się, masz największy problem. Znasz kodeks pracy przynajmniej pobieżnie? Korzystaj więc ze swoich praw i sumiennie wypełniaj obowiązki, nie traktując emocjonalnie takich rzeczy jak opieprz za urlop. Miałam prawo - wzięłam (nie jest to prawo nieograniczone, raptem 4 dni w roku, więc szefowa nie musi się martwić, że wejdzie Ci to w nawyk). I koniec tematu, kierowniczka może najwyżej protestować przeciwko zapisom w Kodeksie Pracy, a nie przeciw Tobie.

Gość ładniej nie znaczy lepiej
Przez pierwsze 2 lata pracy mozna zarabiać o 20% mniej jak minimalna krajowa, tak stoi w prawie. Jak sie komus nie podoba to wont na bezrobotne :D

Gość ja tam bym ich przekrecila
Jesli masz umowe na czas nieokreslony to proste... Zachodzisz w ciąże, i odrazu na L4 za siedzenie w domu tez ci beda tyle placic,a potem 3 lata maciezynskiego i zwolnic cie nie moga. Nie pracujesz a kase masz...

Gość hehehehhehehehehhehehe
Zrobic dziecko na zlosc pracodawcy hhehehehe. Mozna sobie noge zlamac w 4 miejscach i miec L4 na 2 lata :D

"3 lata maciezynskiego i zwolnic cie nie moga. " Oj mogą mogą, jak są masowe zwolnienia to przywilej cieżarnej znika i moze normalnie dostać wypowiedzenie :D Zatrudni 10 osob, a za 2 dni zwolni ;) i juz zgodnie z prawem pozbyl sie ciezarnej :P , nie bedz taka do przodu bo ci tylu braknie.

A w jakiej to części Polski są takie zarobki?Gdzieś na Mazurach?Ale nikt Ci nie każe rzucić teraz zawsze można pracować dostawać jakieś tam marne grosze a w między czasie szukać innej.Proste rozwiązanie innego nie widzę chyba że Tobie wystarcza na wszystko ale przyjdzie rodzina i twoje marne 700 zł będzie może starczyło na rachunki tylko.Zastanów się jesteś młoda możesz np iść do urzędu pracy tam przejść takie warsztaty i iść na staż do biura jakiegoś teraz chyba płacą właśnie ok 700zł ale bez weekendów a w cv zawsze będzie jakiś staż i nie będziesz musiała siedzieć na kasie w markecie!

A w jakiej to części Polski są takie zarobki?Gdzieś na Mazurach?Ale nikt Ci nie każe rzucić teraz zawsze można pracować dostawać jakieś tam marne grosze a w między czasie szukać innej.Proste rozwiązanie innego nie widzę chyba że Tobie wystarcza na wszystko ale przyjdzie rodzina i twoje marne 700 zł będzie może starczyło na rachunki tylko.Zastanów się jesteś młoda możesz np iść do urzędu pracy tam przejść takie warsztaty i iść na staż do biura jakiegoś teraz chyba płacą właśnie ok 700zł ale bez weekendów a w cv zawsze będzie jakiś staż i nie będziesz musiała siedzieć na kasie w markecie!

Gość jaka znowu rodzina
przepraszam za dygresję nie na temat, ale często słyszę takie słowa, jakby już z góry było założone, że wyjdę za mąż i urodzę dzieci. To jakaś karma? Może wyjdę a może nie, na razie nie mam nawet chłopaka, nie wiem, skąd ta pewność, że będę mieć "rodzinę".

Bo to polska wlasnie.

wg mnie masz psychozę autorko i wszystko widzisz w negatywach przejmujesz się jak ktoś Cię skrytykuje albo ma zastrzeżenia. Żyj bardziej na luzie, niech gada, naucz się rozmawiać, jesteś bardzo lękliwa i być może szefowa to wyczuwa.Więcej pewności siebie i nie bierz życia tak bardzo na serio.

Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywa....

Gość Pot
Poszukaj innej pracy albo idz na staż też za 700 zł ale przynajmniej się nie narobisz i wekendy masz wolne. To jest praca na pół etatu nie? Bo chyba nie na cały. Ale wyzysk jest w tych marketach

Ale w sobote na zakupy to chce sie isc hehheheheheh (o jejku ale wyzysk w tych marketach) hehhehheh