Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joanna1001

Modne wyrazy we współczesnej polszczyźnie

Polecane posty

Witam. wiem, że może dzisiaj to inny temat jest bardzo mocno poruszany, ale ja potrzebuję Waszej pomocy. otóż... w pon trzeba oddać bibliografię i mam problem. potrzebuje linka do forum na którym znajdę jakieś dyskusje na temat "dlaczego niektóre słowa staja się modne" problem polega na tym, że trzeba to przeanalizować na podstawie współczesnej polszczyzny. byłabym wdzięczna za pomoc.

takiego linka raczej nie znajdziesz, tutaj są inteligentne powiedzenia, czy cos takiego... chodzi Ci o słowa bardziej pasujące na te wyszukane?

chodzi mi o słowa typu siemano albo nara itd. te które obecnie wśród młodzieży są coraz częściej używane(nie chodzi mi o wulgaryzmy). to że tutaj nie znajde to wiem ale miałam nadzieje, ze ktoś mi pomoże, bo ja raczej takich forum nie odwiedzam.... w sensie tych odwiedzanych przez młodzież która używa tego typu słów.

aha, rozumiem myslałam,ze chodzi Ci o takie bardziej wyszukane. Moge Ci troche pomóc, co prawda nie znam wszystkich, ale moi koledzy niby dorosli,a posługują sie takim slangiem...

sorka, nara, elo, siema, wporzo, luz, swiruje, lol, zonk(zdziwienie) wyrazenia jakies tez, czy tylko pojedyncze? zaraz pomysle wiecej

no byłabym bardzo wdzięczna. :D tylko wiesz potrzebuje linka do forum, bo musze go umieścić w bibliografii.. ale bardzo CI dziękuje:)

hmmm jakby to dokładnie wyjasnic... potrzbuje kokretny wpowiedzi wiesz typu . Siema ziomek , idziesz na impre, itd... tylko musze to miec na jakimś forum...:(

Gość ciekawe czy się nie boi
jeszcze na forum o2 był taki temat - poszukaj tam