Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iśka111111

Boję się zostać sama w domu...

Polecane posty

Gość iśka111111

Nie wiem w sumie gdzie zamieścić ten temat- piszę tutaj. Mam problem- od roku mam bardzo nasilający się problem. Otóż przeżywam ogromny stres, gdy muszę zostać sama w domu. Jestem dorosła, mieszkam z mamą. Nie wiem, co jest tego przyczyną, ale panicznie boję się być sama w domu. Nie w tym rzecz, że boję się złodzieji, hałasów. Chodzi raczej o sam fakt pobytu bez nikogo obok. Kiedyś było zupełnie inaczej- cieszyłam się z "wolnej chaty", mogłam się wyspać, pochodzić w pidżamie. Jestem raczej domatorką, więc nie chcę za każdym razem wychodzić... W miarę możliwości czas spędza ze mną chłopak, ale ten też nie będzie siedział przy mnie całe dnie!! Czy powinnam iść do psychologa? Problem urósł do tej skali, że na kilka dni przed tym, jak mam zostać sama strasznie się denerwuję, odczuwam stres, mam problemy ze snem... To straszne:(

Gość iśka111111
to chyba wina że faceta nie ma obok mnie i to tak mnie stresuje :(

Gość ????????
Idz do psychologa, przecież może ci pomóc...

Gość iśka111111
podszywacz oczywiście musiał zadziałać. no tak, ale ja nie wiem, czy to jest sprawa żeby zawracać psychologowi dupę- przecież nie każe mi stworzyć sobie dmuchanej laleczki i z nią rozmawiać.. sama nie wiem- czy to przejdzie samo? czy w ogóle :(

Gość iśka111111
nie wiem wiem, że to ciągle jest co raz to silniejsze..:( już sama nie wiem, co robić nie chcę zabraniać mamie wychodzić z domu, a czasami poswiadomie to robię:((

Koniecznie musisz udać się do psychiatry bo bez fachowej pomocy nie poradzisz sobie z fobią.