Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dedews

Dlaczego te debile po zawodówie zarabią czasami lepiej niż ci po studiach?

Polecane posty

Gość nerwosol ale
miłej i namietnej kapieli tak z goraca woda na pograniczu odlotu zycze :-P

Gość nerwosol ale
i snoffff najlepiej takich niegrzecznych :-P ;) :classic_cool:

Gość nerwosol ale
👄 🖐️

Gość nerwosol ale
hehe jarek jeszcze młody jest :-)

Gość nerwosol ale
no spoks chlop z niego ;) 🖐️

generalnie to trzeba byc jeszcze wiekszym debilem zeby myslec ze jak sie skoncy polonistyke i socjologie to sie bedzie kase trzepac :O

poniewaz studia nie gwarantuja majtku tylko wiedze. na zadnym dyplomie nie masz gwarancji: bdziesz duzo zarabial te studia zapewnia ci pieniadze i godne zycie. jezeli jestes biedny, tzn urodziles sie w biednej rodzinie to po studiach na ogol dalej bdziesz biedny. proste.

Gość znowu ten brzydal jarek

Gość znowu ten brzydal jarek

Gość lalaapapap
co to znaczy byc debilem? wiesz ze jest 10 rodzajów inteligencji i widocznie pani majaca salon ma inteligencje twórczą na wyzszym poziomie niz te dziewoje po stuiach humanistycznych. wiec nie oznacza to ze owa pani po zawodówce jest debilka a raczej TY autorko topiku jesteś ignorantką i miernotą

Gość dzisiaj niedziela
Dlaczego debile ? Mają określony zawód i jeżeli jest na niego zapotrzebowanie to zarabiają. A myślisz że np. taki mechanik samochodowy to ma prosta pracę ? Na wielu skomplikowanych sprawach musi się znać. Debilem to może być najwyżej jakis prosty robol, co to umie tylko kopac rowy albo podawać cegły i zaraz po robocie wszystko przepija, albo ktoś kto kończy jakieś dziwaczne studia i ma pretensje że nie może znaleźć pracy. W takiej sytuacji to chyba pozostaje tylko wyjazd na Zachód, albo przekwalifikowanie się, a tytuł mgr przed nazwiskiem może co najwyżej nadawać prestiż w biznesie. Wiadomo że w Polsce z pracą nie jest najlepiej, ale jakoś niektórzy ludzie potrafia się przystosowac do realiów i jakoś zarabiają pieniądze :P

Gość mój mąż po zawodówce
otworzył własną działalność - wyciąga ok. 10 tys.miesięcznie. ja po studiach i dwóch podyplomówkach zarabiam 1800. sprytne, co. wiedział, jak na rynek wejs

Okropny tok myślenia autorko:O Ja skończyłam najpierw zawodówkę, potem poszłam do liceum dla dorosłych i zdałam maturę i mam to cholerne średnie:O Od razu do jakiegoś ogólniaka nie poszłam, powód-mama kiedyś miała 800zł na utrzymanie trójki dzieci,domu i ojca który wiecznie przepijał wypłatę-po skończeniu zawodówki OD RAZU poszłam do pracy. Jebałam nadgodziny fakt(czasem pracowałam nawet po 18-20godzin),ale zarabiałam więcej od matki i ojca razem wziętych. Starczyło mi na znaczą pomoc mamie i siostrze która się uczyła i na opłacenie mojej szkoły. Teraz będę miała stos papierków, musiałam zrobić prawko jedynkę i jeszcze czeka mnie długi i idiotyczny kurs na przewóz osób i będę pracować za najniższą krajową. Gdzie tu sens i logika. Moja koleżanka która jest po studiach wyższych nie może znaleźć pracy, mówi ze żałuje tych straconych na studiach lat, gdyby poszła do zawodówki miała by zawód i wiedziała gdzie i w co celować.

po pierwsze ktoś po zawodówce wcale nie jest debilem. po drugie wykształcenie wykształceniem a obrotność swoją drogą. koleżanka jest magistrem socjologii i tankuje gaz na CPN'ie, kolega po zawodówce-lakiernik samochodowy założył sklep i zarabia 4 razy więcej. po prostu trzeba umieć się zakręcić i wiedzieć kiedy się wepchać , gdzie i jak. albo też wybierają kierunki studiów nieadekwatne do dzisiejszych czasów. Np. w małym miasteczku mieszka ktoś po pedagogice resocjalizacyjnej,a tam ani szkoły ani poprawczaka ani nic z tych rzeczy-wyjechać nie chce,ale pracować chciałby w zawodzie.

Gość Falski
Duże zarobki tych cuchnących roboli wynagradzają ich matolstwo, nieuctwo i pustogłowie.

Gość krugeriada
Ale jesteś wyżej od niego na poziomie umysłowym zapamiętaj.

Gość LindaHamiltonnn
autorko yglada na to że Twoja córka która skonczyła studia jest mało przebjowa i ma tyle na ile ja stac, studia o niczym nie swiadcza

Gość Xmaria
debilem to ty jesteś

Gość erthbvcdh
bo to nei sa debile. oni wiedzieli ze studia w tych czasach to jak zawodowa kiedys. zatrzymali sie na zwodowie nie tracacz sasu na nauke a zaczeli kosic kase i teraz ty po studiach masz 24 lata i mgr, on ten sam wiek 5 lat doswiadczenia zawodowego i kase. ty zachodzisz do pracy i zaczynasz od 2 tys ktore on ci placi, bo zdazyl poznac rynek, wyrobil kontakty. jako mlody czlowiek rozwina firme tyjuz masz ciezej bo zanim poznasz rynek bedziesz mial mase innych wydatkow zwiazanych z wiekiem slub dzieko wlasna chata. on zanim sie dorobił był młody i ieszkal z rodzicami tak jak ty podczas mgr.