Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia 25

Tworzymy historię...

Polecane posty

Gość natalia 25

Nie interesuje się zbytnio polityką a jak już to zawsze szłam troszkę bardziej w stronę Po, jednakże to co się dziś stało...Boże jestem rocznikiem 25...tworzymy historię... Wtc,JPII,teraz taka tragedia. My naprawdę jesteśmy Narodem Wybranym. Co wogóle dzieje się z dzisiejszym światem? W obliczu takich wydarzeń , moje problemy znikają. Modlę sie dzisiaj za wszystkich i ich rodziny... Łódź

Gość natalia 25
;..-(

Gość ladaco
zranieni po raz drugi:(

Gość natalia 25
Ktoś dzisiaj powiedział ,że takiej tragedii nie wymyśliłby żaden reżyser, że żadna wojna nie pochłonęła tylu ważnych ludzi naraz, żal mi też bardzo rodzin obsługi samolotu...

Gość pilote2
Jakim znowu narodem wybranym? Jednak tylko polaczki - tak, polaczki a nie Polacy - mają kompleks mesjasza. Tragedie przydarzają się wszystkim, strata kaczora i jego świty to najmniejsza strata jaką moglibyśmy ponieśc. Mogł przecież poleciec rząd albo zwykli cywile.

Gość natalia 25
Nie powinienieś tak mówić,dla mnie nawet śmierć kolesia co mknie na ścigaczu 200km/h jest smutna, głupia bo głupia ale smutna. To wielka tragedia dla mnie, Polki...

Gość natalia 25
rocznikiem 85, mam 25 lat

Gość smierdziell
pilote chyba nie zdaje sobie sprawy o czym mowi kazdy narod ma sie za wybrany, na czele wlasnie z rezimami totalitarnymi a na pokladzie samolotu oprocz senatorow i poslow wszystkich partii obecnie znajdujacych sie w rzadzie byli wlasnie tez cywile lecieli zeby uczcic te obchody razem z najwyzszymi przedstawicielami sil zbrojnych rp kiedys tak wygladaly zamachy stanu - trulo sie krola i jego otoczenie na szczescie w dzisiejszym swiecie to nie ma miejsca i nasz kraj mimo tego ze cale dowodztwo militarne zginelo za jednym zamachem mamy stabilna sytuacje polityczna i militarna wlasnie

Gość pilote2
No, było troche przedstawicieli rodzin katyńskich. Tych ludzi mi szkoda, szkoda mi Kaczyńskiej, ale kaczora? Nigdy. Pewnie zmuszał pilota do lądowania znowu, krew tych ludzi jest na jego rękach.

Gość natalia 25
Boże, i to jeszcze w obchody...Podobno Prezydent bardzo walczył aby wszystkie fakty Katyńskie,listy,nazwiska ...żeby wszystko wyszło na jaw. Boże wczoraj normalny dzień a dzisiaj jesteśmy w centrum świata-TAKA TRAGEDIA...

Gość eddittt
PRZESTAŃCIE POLACZKI SKONCZCIE Z TĄ ZAWIŚCIĄ DĄZYCIE DO SAMOZAGŁADY JEDEN DRUGIEGO BY ZJADŁ!!!

Gość natalia 25
To nie jest tylko tych 88 plus załoga 96 ludzi... brzmi sentymentalnie i płytko ale to ich rodziny a przedewszystkim dzieci...niewiarygodne, nigdy bym ne podejrzewała ale jestem tym masakrycznie wstrząśnięta. A córka pary Prezydenckiej a jego brat?-MASAKRA. Boże i ci ludzie-rodziny ofiar w Katyniu??? Boże miej ich w Swojej Opiece.

Gość smierdziell
tak pewnie bawil sie pistoletem i powiedizal pilotowi, ze zabic takiego czlowieka jak on to splunac co? :D pilot mimo presji, bo pewnie mial swiadomosc ze obecnosc calej ekipy na obchodach jest wazna, sam podejmuje decyzje widocznie, o ile nie bylo innych okolicznosci, podjal zla

Gość pilote2
Dziewczyno, masz 25 lat. Dorośnij. Tragedie zdarzają się codziennie, ta akurat przytrafiła się nam. Za tydzień, dwa, wszystko wróci do normy.

Gość natalia 25
Podobno Prezydent nie chciał wylądować w Mińsku ponieważ wtedy spóżniłby się na obchody...

Gość kwiecienkwiecien
Moim zdaniem historię tworzy Bóg a nie ludzie. Pośrednio ja tworzą ludzie. W psalmach gdzieś jest takie zdanie "powiedz mi co mam czynić? " albo "gdzie byłeś gdy stwarzałem świat? czy mi doradzałeś co mam robić?" - takie zdania tam są. Historia to jest coś bardzo trudnego i jeśli nie weźmnie się pod uwagę Boga to na nic się zda wiele rzeczy. Napisałabym tu wiele jeszcze, ale nie widzę sensu w tym bo w Polsce ludzie się zachowują jakby naprawdę nie wiadomo kto umarł - 100 papiezy. Same szuje na stołkach z kasą - nie mówiąc źle o zmarłych. ALE ELITA - se mogę pomyśleć. No prezydent z żoną , a w resztę lepiej nie wnikać. jakiś Szmajdziński - no sorry. Teraz dużo zalezy od Warszawy - jaki im grób wykopią. DOSŁOWNIE. I może sie rozliczą ze swoją historią bo nie może tworzyć historii nikt, kto się nie umie rozliczyć z własną historią bo jej nie rozumie. I dlatego rosja MOIM ZDANIEM tworzy historię obecnie, a Polsce się JAK ZWYKLE dużo wydaje... że co? Że Moskwę zdobędziecie? No powodzenia - ale beze mnie. Moja matka jednak ma ochotę na wycieczkę do katynia - to się do niej zgłoście - mnie to nie obchodzi z wielu względów. A jej się dziwię, ale nigdy nie twierdziłam, że ona normalna jest i tyle :(

Gość natalia 25
Dorośnij??? O czym Ty mówisz, oczywiście ludzie umierają, każdy kiedyś umrze,ja też co nie zmienia faktu,mojej opini i wymiaru tej tragedii.

Gość pilote2
smierdziel jasne, że pilot podejmuje najważniejsze decyzje. Ale trudno zachowac zminą krew kiedy za twoimi plecami tupie ci kaczka która nie chce się spóźnic. Pewnie pilotowi się przypomniał ten z Tbilisi, którego kaczyński chciał przed sąd postawic bo się mu sprzeciwił i pewnie dzięki temu nie zginęli tam.

Gość kwiecienkwiecien
Może jak moja matka poleci kiedyś na wycieczkę do katynia to z niej nie wróci jak tamci i będzie święty spokój, a wy już dajcie też spokój bo co słychać u tych co przezyli Grenble to cicho. chodzą czy dalej na wyciągu do dziś :(

Gość kwiecienkwiecien
Grenoble - tak miałąm napisać wyżej. mea culpa!

Gość kwiecienkwiecien
Nie wiem czy to sie da wykazać, ale oby się nie okazało, że pilot jeszcze nie doleciał a już był na cynku :(

Gość natalia 25
"Przeklęta Ziemia Katyńska zażądała od świata nowych ofiar i świeżej krwi..."

Gość kwiecienkwiecien
To tylko jeden człowiek mógł uratować? kto? pan Jezus. gdyby tam był i wskrzesił ich z martwych - dosłownie. Niestety... :( ale może w 2012 będzie koniec. OBY!!! Jutro - Niedziela Miłosierdzia Bożego... pamiętajcie o tym moje dziatki... 🌼

Gość pilote2
Ależ głęboki cytat. Serce mi pęka od tej okrutnej tragedii, łojezusiechrystusie. Ziemia katyńska innymi słowy gustuje w dziczyźnie, zwłaszcza w metalowych ptakach i pieczonej kaczce :classic_cool:

Gość kwiecienkwiecien
wiecie co - czy komuś tak naprawde chodzi o ten Katyń? Ja nie wiem. To powinni tym bardziej WSZYSCY być wczoraj. Powiem tak - na pogrzeb papieża się spóźnili, ale zdążyli bo było gdzie wylądować. A tam zrobili to samo. TO SAMO. :( I taki skutek jak dla mnie. Szkoda , że nie było tam Kwacha i paru innych bym tam widziała - Jaruzelskiego też . naprawdę. I byłoby cicho gdyby więcej komuchów tam padło. Ale nie. kaczyński - głowny trup :(

Gość natalia 25
Bezcenne...Za całą resztę twoich wypowiedzi zapłacę gotówką.

Gość natalia 25
To do pliote-za dziczyznę

Gość kwiecienkwiecien
Najgorszy ten prezydent na uchodźctwie - po co tam poleciał on? Z uchodźctwa miał się deb nie ruszać. To wszystko jest przez księcia Karola - nawet ma imię to samo co KAROL WOJTYŁA. To on to sprawił - to jego zemstwa za synów i niemiecką dynastię . MOJE ZDANIE :(

Gość kwiecienkwiecien
Nie znoszę księcia Karola i jego katolickiej żony. Mam nadzieję, że żałuje swojej żony i tej Bachledy bo ją wykorzystują równo tę Bachledę - a jak nie żałuje to w piec i tyle. Tam też sie tworzy historia - zależy co mówi synom teraz i tyle. ?