Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7616 DNI

Tragiczny zbieg okoliczności czy ostrzeżenie dla Polski?

Polecane posty

Gość 7616 DNI

1. Wczorajsza katastrofa wydarzyła się w liturgiczną rocznicę śmierci papieża Jana Pawła II. 2. Wszystko wydarzyło się w rocznicę zbrodni katyńskiej i na tamtejszej ziemi. 3. Od 11 listopada 1918 roku (początek II RP) do 17 września 1939 roku upłynęło dokładnie tyle samo dni co od wyborów z 4 czerwca 1989 (początek III RP ???) do wczoraj! Tak więc jeśli nałożyć historię II RP na III RP to wczoraj był 17 września 1939 roku! 7616 DNI! Co o tym wszystkim myślicie? Dla mnie to wszystko co najmniej bardzo dziwne.

Gość on cie olewa a ty zostajesz?
dolacz jeszcze horoskop s.p. Kaczynskich :O

Gość mam zaufanie do Putina
do tuska komorowskiego walesy i innych uczciwych politykow:(

Gość behemłucik
aż takim fatalistą to nie jestem

Gość adfbha
ale z tymi 7616 dniami to naprawdę dziwna sprawa

Gość MMMery
Polska jest po prostu "Chrystusem narodów" jak to określił Mickiewicz...

Gość nie, nie mozna
kurwa, zginelo 100 osob i calkiem przypadkowo padlo na politykow i "jestesmy chrystusem narodów" buahahahahahhahaahahaha LECZCIE SIE

Gość 7616 DNI
Słucham Bułata Okudżawy.

Gość 7616 DNI
podszyw ma rację że słucham Bułata Okudżawy, może nie jakoś fanatycznie ale lubię na YouTube posłuchać Bułata Okudżawy i nie widzę w tym nic dziwnego, wspaniała muzyka

Gość MMMery
Mam na myśli cały kontekst historyczny. Polska niestety zbyt wiele wycierpiała i zbyt wiele nieszczęść na nią spadło. Jestem patriotką. Kocham Polskę i jestem z tego dumna. I zawsze będę potępiać tych, którzy z niej się wyśmiewają...

Gość MMMery
I nie byłabym taka pewna co do tego przypadku...

Gość 7616 DNI
MMMery Ale przyznasz że z tymi 7616 dniami to dziwna sprawa, że akurat te daty tak się na siebie nakładają... że akurat te daty a nie inne ważne daty...

Gość MMMery
Przyznaję... Jak dla mnie to nie da się tego wytłumaczyć w żaden racjonalny sposób...

Gość 7616 DNI
Może to jakaś siła Bóg czy nie Bóg spowodowała tą katastrofę po to żeby wstrząsnąć tą bandą darmozjadów? Może ten wstrząs im da trochę do myślenia i wyciągną jakieś wnioski...

Gość MMMery
Dla mnie to nie ma sensu... Myślisz, że tylko w Polsce mamy bandę darmozjadów? A w innych krajach to cukierkowo jest i pięknie? Polska i tak już dużo doświadczyła w historii. Inne kraje nawet części tego wszystkiego nie doznała co nasz kraj. Więc pytam się dlaczego znowu Coś lub Ktoś miałby ponownie doświadczać Polskę, a nie inne kraje?

Gość amaletta
7616 DNI---------------->wierzę w przypadki, ale ten jest zbyt znamienny. Zastanawiam sie nad tym, jakie Polacy jako naród powinni z tego wypadku wnioski Tyle sie człowiek wcziraj nasłuchał o opcjach plitycznych, które w takim momencie idą w kąt. Potrafimy na tydzień żałoby czy moze na dłużej?

Gość amaletta
Więc pytam się dlaczego znowu Coś lub Ktoś miałby ponownie doświadczać Polskę, a nie inne kraje Hm... tak sie składa, że zwykle dopiero cierpienie otwiera człowiekowi serce i zmusza do refleksji :O Smutne, ale taka jest ludzka natura :O

Gość MMMery
Myślę, że to co się stało wczoraj zapisało się czarną stroną na kartach historii Polski. Myślę, że było to wydarzenie precedensowe, i my jako świadkowie tego będziemy długo o tym pamiętać...

Gość nie, nie mozna
a o haiti to juz nie pamietacie??? zyjecie jak paczki w masle i syulcie pysk co 27 min na swiecie umiera jakies dziecko z glodu

Gość MMMery
pysk to może Ty masz gówniaro. Nie podoba się to pogadaj sobie na innym topiku...

Gość do nie, nie mozna
a co mnie obchodzą jakieś murzyńskie bachory

Gość amaletta
11.04.2010] 10:18 [zgłoś do usunięcia] nie, nie mozna a o haiti to juz nie pamietacie??? zyjecie jak paczki w masle i syulcie pysk co 27 min na swiecie umiera jakies dziecko z glodu I ten fakt agresywna istoto zwalnia cie z refleksji nad Katyniem? Zrozum - aby zmienić przytoczone przez ciebie fakty potrzeba zmiany mentalności człowieka. Pojedyńczego. Jeśli my jako ludzie nauczymy sie myslec o drugim a nie o zysku ( vide koncerny farmaceutyczne i pandemia) dopiero wtedy możemy to zmienić. TYLKO WTEDY MOŻEMY TO ZMIENIĆ! Nie jest dla nas USPRAWIEDLIWIENIEM fakt, że co 27 min na swiecie umiera jakies dziecko z glodu To jest dla nas ZOBOWIĄZANIEM! Tak, dla ciebie i mnie także

Gość ussssssssssssss
Przekonalo mnie to zeby kupic czarny plaszcz, a tak sie przed tym bronilam. Nie ma sensu kupowac jakies kurtki w kolorach. Tragedia po tragedi i na okraglo zaloby, bede wiec chodzic ciagle na czarno, jak kobiety po Powstaniu Styczniowym 1863, w pozytywizmie. No nie ma sensu miec inny kolor, bo czlowiek wyjdzie w kolorze, na miescie sie dowiaduje ze znowu zaloba i wyglada jak duren w tym kolorowym kubraku. W tym tygodniu kupuje kurtke czarna na zaloby.

Gość chhhłechłe___________
Ale jaja: mam zaufanie do Putina do tuska komorowskiego walesy i innych uczciwych politykow naprawdę są tacy co tak myślą??????? to chyba trzeba być debilem!!!!!!

Gość MMMery
To chyba nie jest dobry temat na żarty...

Gość dajcie spokój już.....
Matko teraz każdy wszędzie węszy albo sprawdzenie się przepowiedni (Nostradamusa, i innych wielkich jasnowidzów) albo wypowiedzenie wojny przez Rosję albo doszukuje się w czegoś w gwiazdach datach horoskopach i innych cudactwach. Kurde liczą rachują mnożą dzielą dodają odejmują przemnażają analizują historię a potem cuda piszą ;/ albo odkrywają że mają prorocze sny. Napisze krótko dajcie sobie u licha z tym w końcu spokój !!!! I nie popadajcie w większą paranoję.

Gość amaletta
dajcie spokój już.....------------->specjalnie dla ciebie poszukałąm: Reinkarnacja!? ''* Abraham Lincoln został wybrany w 1846 do Kongresu * J.F. Kennedy został wybrany w 1946 do Kongresu * Abraham Lincoln został prezydentem w 1860 * J.F. Kennedy został prezydentem w 1960 * Nazwiska Lincoln i Kennedy zawierają po 7 liter * Obaj szczególnie walczyli o prawa obywatelskie * Obie żony prezydentów straciły dzieci w czasie zamieszkiwania w Białym Domu * Obaj prezydenci zostali zastrzeleni w piątek * Obaj otrzymali postrzał w głowę * Sekretarka Lincolna miała na nazwisko Kennedy * Sekretarka Kennedyego miała na nazwisko Lincoln * Obaj zostali zastrzeleni przez mieszkańców stanów południowych * W obu przypadkach następcą prezydentów był południowiec * Obaj następcy nazywali się Johnson * Andrew Johnson (następca Lincolna) urodził się w 1808 r. * Lyndon Johnson (następca Kennedyego) urodził się w 1908 r. * Morderca Lincolna, John Wilkes Booth, urodził się w 1839 r. * Morderca Kennedyego, Lee Harvey Oswald, urodził się w 1939 r. * Obaj mordercy byli znani z pełnego nazwiska * Nazwiska obu morderców składają się z 15 liter * Lincoln został zastrzelony w teatrze o nazwie 'Kennedy' * Kennedy został zastrzelony w samochodzie marki 'Lincoln' * Booth uciekł z teatru do magazynu i został tam zatrzymany * Oswald uciekł z magazynu i został zatrzymany w teatrze * Obaj zostali zastrzeleni przed rozprawa sadowa I teraz najlepsze: * Tydzień przed śmiercią Lincoln był w Monroe, Maryland * Tydzień przed śmiercią Kennedy był w Marylin Monroe...'' ;)

Gość nie, nie mozna
czytajcie ze zrozumieniem! przytoczylam haiti, bo jakas panna wielce jęczała, ze tylko polakow tragedie spotykaja!!! to co sie stalo jest straszne, ale nie nazywajcie sie "chrystusem narodow" i nie osmieszajcie sie mowiac, ze tylko na polske spadaja nieszczescia

Gość nie, nie mozna
a to nawet ty bylas "Więc pytam się dlaczego znowu Coś lub Ktoś miałby ponownie doświadczać Polskę, a nie inne kraje" to cie oswiecilam ze nie tylko polske ale i inne kraje rowniez spotykaja tragedie :O

Gość dajcie spokój już.....
Ajć wróżbici i poszukiwacze zaginionej daty od 7 boleści ;/. Nie twierdze że nie ma cudów i ciągów zdarzeń ale nieszczęścia nie tylko Polskę spotykają !! Amaletta co ma piernik do wiatraka ????