Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przed chwilą takie coś usłysza

Ciało prezydenta na widok publiczny?

Polecane posty

Gość ladaco
myślę ze o wiele korzystniej wyglądał za życia, daruje sobie oglądanie jego zwłok:(

Gość no tak to jest i cóż
Ciała podobno nawet nie sa draśnięte, nie widać że po katastrofie. Przecież Jarosław widział po śmierci zarówno brata jak i Marię...

Gość ladaco
ciała nie są mocno zniszczone ...:D nosz koorwa ale nie nadają sie już do niczego jaka to różnica:P

"Ciała podobno nawet nie sa draśnięte, nie widać że po katastrofie. Przecież Jarosław widział po śmierci zarówno brata jak i Marię..." Widziałam rozmowę z P. Adamem Bielanem, który wraz z Jarosławem Kaczyńskim udał się na rozpoznanie zwłok. Mówił, że nie chce tego opisywać, bo był to straszny widok.

Gość jesteśmy w żałobie Narodowej
3 najważniejsze osoby zostaną przewiezione o 14 a zona prezydenta do nich nie należy

Gość wlasnie, przeciez informacje
o znalezieniu zwłok prezydenta podano jeszcze przed przyjazdem brata. czyli po jego odnalezieniu, czyli skoro byli w stanie rozpoznac i potwierdzic to chyba jest ok ale tez mnie nie dziwi że nie przywioza razem jego żony..przecież Jarosław zidentyfikował i ja i brata

Gość hjbnkhgfhj
samolot mial dwa wybuchy a ci ludzie tam byli i sie palili :o nie sa drasniete :o zaraz zasram ci do ryja juz nic lepiej nie pisz:o tylko idioci by pomysleli ze nadza ciala na widok publiczny

Gość jak myślicie powiedzcie
Część ciał nie jest wcale zmasakrowana! Jarosław osobiście zidentyfikował zwłoki Marii i Lecha. Gdyby były zwęglone to chyba nie mógłby ich zidentyfikować :O Poza tym już parę godzin po tragedii, zanim dotarł tam Jarosław, ciało prezydenta zostało wstępnie zidentyfikowane...

Gość jesteśmy w żałobie Narodowej
przed chwilą podali, że ciała wyglądają strasznie (tvn24) :(

Gość ladaco
żona przyleci następnym zeby sie czasami nie rozstrzasła po drodze:(

To, że prezydenta zidentyfikowano, nie znaczy, że jego ciało jest nienaruszone, przecież. Identyfikacji dokonywano na podstawie ubrań, wczoraj mówili.

pewnie najbardziej zniszczone są ciala tych ktorzy byli z przodu, bo przeciez samolot zarył przodem w tvn24 rano podawali ze rozpoznano juz 24 ciała ale do niektorych potrzebne beda pewnie probki dna to zależy gdzie kto sie znajdowal w czasie wypadku.. ludzie nie wyzywajcie sie :O

Dlaczego wszystko, co dotyczy wczorajszej tragedii prowadzi do kłótni i tak ostrej wymiany zdań? Ludzie, niech ta tragedia ŁĄCZY a nie DZIELI.

Gość pytam sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co z Ś+P Marią Kaczyńską ? Ona tak kochała męża, tak byli zżyci, a tu Ją pozniej przywiozą? oni przez całe zycie byli Razem, jako mąż z żona, partner z partnerką, wspaniałe małżeństwo. Rodzina na prawdę wspaniała. pani Maria Rodzinna, ciepła, po prostu wspaniała kobieta i na prawde słonce , pan Lech wspaniały mąż stanu, ojciec. Dlaczego po śmierci skoro brat pan Jarosław zidentyfikował ciało brata jak i bratowej , dlaczego ich rozdzielac? dlaczego nie przywioza ich razem? ja jestem wstrząśnieta. moim zdaniem, na prawde dobrze,ze razem zgineli. Wiem,gdyby było inaczej bardzo by jedno drugie przezyło. To byłaby trauma. A co do pana Jarosława Kaczyńskiego , ja bardzo Mu wspólczuję, straty brata blizniaka, drugiej polowki serca i duszy.

Wszędzie mówią, że ciała "nie wyglądają najlepiej", pewnie nie chcą mówić publicznie, ale to są raczej szczątki, a nie ciała. Może wiele osób zasugerowało się tym, że skoro wywożono je w trumnach to są całe, niestety nie :( tragiczna śmierć...

Gość kiedy sama postanowi
no właśnie wyzywacie się od k.. i innych. Przecież samolot przełamał się na dwie części i pewnie ludzie z jednej wyglądają inaczej niż ci z drugiej.

A kto powiedział że przywiozą 3 ciała najważniejszych osób o 14.00?? Bo ja nic takiego nie słyszałam, mówią tylko o prezydencie.

Gość moze ja przywioza
Nie zauwazyliscie, ze mowia tylko o nim, jakby tylko on tam zginal? Moze zona tez przyjedzie. Wkurza mnie ta cala naciagana zaloba :o Ja tez chce zyc normalnie!

Gość ludzie, jest żaloba
nie kłóćcie się :o

http://www.tvn24.pl/-1,1651759,0,1,trzy-ciala--w-tym-prezydenta--wracaja-do-kraju,wiadomosc.html Wczesnym niedzielnym popołudniem trumny ze zwłokami prezydenta Lecha Kaczyńskiego, ostatniego prezydenta na uchodźstwie Ryszarda Kaczorowskiego i wicemarszałka Sejmu Krzysztofa Putry znajdą się w samolocie, który przetransportuje je ze Smoleńska do Warszawy.

Gość tu pokazują coś więcej
a ja ciagle myślę, ze jakby przysłali szybko karetki, to ludzie by żyli. Popieprzeni ci ruscy. Ludzie nie spłonęłi, niektórzy zginęli w wyniku obrazeń wywołanych uderzeniem o ziemię. 3 osoby na pewno żyły... Tylko po co pomagać...

Pani Maria zostanie najpierw przetransportowana do Moskwy, tak bynajmniej czytałam. Strasznie mi szkoda, że oddzielają tak wspaniałą parę.

no ciekawa jest ta informacja o 3 osobach, ciekawe czy jest wogole rzetelna, a jesli tak to skad sie wziela

Gość jestem strasznie smutna
Dokładnie! Ludzie moglli jeszcze żyć, ale rosjanie nie wysłali karetek! :( Ta trójka ludzi być może naprawdę żyła, ale umarła, gyż nie było pomocy :(

ciała nienaruszone? bez przesady, nawet w wypadku samochodowym czlowiek odnosi poważne obrażenia poza tym 24 ciała juz zidentyfikowano na podstawie dokumentow ofiar jest 96, a wyniesiono 98 trumien. przy identyfikacji beda pracowac kryminolodzy i śledczy medycyny..

Gość Kaczyńscy byli wspaniałą
parą. Widać było, że się bardzo kochają :(

Więc już jest pewne, że ciała nie pokażą. Właśnie w tv powiedzieli, że szczątki prezydenta są w drodze do Polski :[ Dziwne, że mieli przywieźć 3 trumny, a w końcu tylko jedną wiozą...

Nie oszukujmy się, nikt z tej katastrofy nie wyszedł "cało" Identyfikacji 24 osób dokonano na podstawie dokumentów i ubrań, pozostałych zapewne poddadzą badaniom dna, bo nie da się rozpoznać...