Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamalejdziewczynki

kiedy przebić dziewczynce uszki????

Polecane posty

Gość mamamalejdziewczynki

ostatnio widzialam malutką roczną dziewczynke z malenkimi kolczykami w uszkach , slicznie to wygladało , moja ma 1,5 roku i tez zastanawiam sie czy jej nie przekłuć, tylko ze moje znajome twierdzą ze to duzo za wczesnie...

Gość DawtonaX
dopiero wtedy kiedy sama tego zechce

Ja też jestem zdania, że dopiero wtedy, kiedy sama tego zechce. Zobaczy, ze koleżanki noszą kolczyki, albo że mama ma i też będzie chciała. Moim zdaniem dziewczynka sama powinna powiedzieć, że chce mieć kolczyki i już.

Ja mojej córci przebijałam jak miała niecałe półtora roku, a widziałam kolczyki nawet u malutkich np 6 mc dziewczynek :-)

Gość uszki sruszki
Jakie kuzwa znowu uszki!!?? Uszka babo!

Gość garfieldowa
Zgadzam się - kiedy sama zechce.

Gość jhkjkjkj
sama ma o tym zdecydoiwac a nie mama za nia :/ ja mialam przebite jak mialam 5 lat ale do dzisiaj pamietam ze sama cghcialam i obiecalam ze nie bede po plakac tylko dlatego sie rodzice zgodzli...ale jak mozesz sama decydowac bo to ladne :(

Gość kiedy sama postanowi
nie każda chce nosić i później jest problem.

A pomyslalas ze to moze byc niewygodne u tak malego dziecka kiedy spi na boczku to chore niech sama o tym zdecyduje kiedys bylo to charakterystyczne dla cyganskich rodzin ktorych ten kraj nie trawi.a co chlopcu tatuaz bo????

Gość nie chce mi się logowac dzis
przykro mi to mówic ale jesteście nienormalne niestety. to może od razu tipsy nałóżcie.....

Gość najlepiej wcale
wieś śpiewa, wieś się cieszy :O

Gość mneoifefgur
moja kolezanka przebila malej jak miala doslownie kilka m-cy- moze z 3. zreszta ona z tej swojej corci zorbila mala porcelanowa laleczke, lancuszki, kolczyki, branslotki, na NK oczywiscie codziennie nowe zdjecie w innej atlasowej, koronkowej, aksamitnej sukience...opaski na wlosach i w ogole jaks ie patrzy na to mala to nie widac jej tylko jakas przedobrzona, odpustowa lale.

Gość manduca
Kiedy będzie chciała. Wyobraź sobie chociażby sytuację, że ucho nie goi się, zaczyna ropieć, boli, trzeba przemywać - wytłumaczysz maleńkiemu dziecku, które nawet nie mówi, że to po to żeby ładnie wyglądała? :o Kolczyki małym dziewczynkom nie są do niczego potrzebne - prędzej ich matkom, żeby sąsiadki podziwiały :o

Gość najlepiej wcale
Płatek ucha powinien być dobrze rozwinięty, odpowiednio gruby, ucho wielkości zbliżonej do dorosłej osoby. Jak można dziurawić delikatne, małe uszka dziecka? Narażać na nie gojenie rany, infekcje, rozdarcie uszka dla własnej prostackiej zachcianki? Trochę gustu i zdrowego rozsądku polecam.

troche chore by przebić uszka ! po co jej to ? ona i tak nie widzi tego tylko sie napłacze i będzie miała uraz bo boli po co ??? ja miał 5-6 lat sama chciałam i wiedziałam w czym rzecz a i tak wyłam :O

Moze lepiej kupic sobie baby born i wtedy zrobic z nia wszystko na co masz ochote szkoda ze jak dziecko ma dwa latka i powinno isc do dentysty na pierwsza kontrole to matki swiruja ze bedzie mialo uraz itd nie da sie przekluc uszu bez bolu nie wiem czy autorka wie ze przeklucie pistoletem nie jest madre bo naciecia na kolczyku ktory zostaje wstrzelony powoduja uszkodzenie tkanek wewnatrz dlatego powinno sie to robic igla najlepiej w studiu bo tam wiedza jak sie to robi i co z tym dalej bedzie sie dzialo.I zapytam robisz to dla malej czy dla siebie???

Gość przeciez macie odpowiedz
dlaczego to chce zrobic - z zazdrosci, bo inna debilka uszy dziecku przekula to i ona chce :O