Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammaaamia

Bylam wczoraj u znajomych

Polecane posty

Gość ojojjjjj
niepopadajmy w skrajnosci - autorka wyraźnie o niczym niemyśli tylko wyrwać się z domu - a jak ktoś kończy macierzyński to dziecko ma jakieś 5 misięcy i nawet jakby się bardzo lubiło pacę to ciężko jest zostawić takie malenstwo - i trzeba było też pogadać o swoim dziecku jak znajoma a ty tylko krytyka i z tego co piszesz to wynika jakbyś się wogóle nieinteresowała twoim dzieckiem ... wiadomo że trzeba pracować, że kino itd jest wskazane żeby się wyrwać ale nie każdy tego potrzebuje i niemasz prawa tak się oburzać na znajomą - niepasuje ci to znajdź sobie inną która będzie miała takie podejście jak ty

Gość Loretta30
Każdej matce tak się wydaje, że mieści się w normie ... A często tak nie jest ... Byłam z takimi dwiema parami dzieciatymi ... i ja z tymi matkami nie bardzo miałam o czym rozmawiać .. i przeraziło mnie macierzyństwo do tego stopnia, że chyba już nie chce ... Dodam, że jeden mąż chciał mnie przelecieć na tym wyjeździe i kombinował przez cały wyjazd.

Gość mammaaamia
Ja mysle o wielu sprawach, kocham swoje dzieci i chce z nimi spedzac czas! Mieszkam w uk,wiec tutaj macierzynski trwa dluzej i corka bedzie miala 10 m-cy kiedy wroce do pracy. Wracam na pol etatu, bo nie chce spedzac calych dni w pracy. Do dyskusji powroce, teraz jak na dobra mame przystalo ide z dziecmi na spacer!

Gość mammaaamia
ojojj- 'nie' z czasownikami piszemy oddzielnie.

Gość Loretta30
* byliśmy razem na wakacjach

Gość GIGIIG
I taka powalona mamusia nie widząc świata poz a dzieckiem zaniedba zaraz męża ten znajdzie sobie kochankę bo poczuje sie odrzucony i znowu bedzie następna tragedia rodzinna

Gość mammaaamia
A jeszcze w odpowiedzi na wypowiedz kulki 'niech sobie pieprzy-ty jej zabronic tego nie mozesz'- oczywiscie,ze nie moge, nawet jako osoba kulturalna, sluchalam, tylko co to za 'dialog'? Ona pierdzieli bzdury o swoim dziecku,ja musze ich sluchac... Dodam tez,ze to siedzenie w domu z dzieckiem zbyt dobrze na nia nie wplywa- mala z 6 razy dostala od matki klapsa za zupelna bzdure, zamiast tlumaczyc- lala po pupie ile wlezie...

Gość sama sobie znajomychd obierasz
Ja lubię rozmawiać o dzieciach wiec wybieram takie znajome że siadamy i gadamy o kupkach zupkach i postępach naszych pociech. Nie wychodzę z koleżankami na zakupy bo uwielbiam robić zakupy z mężem, do kicha chodzę z mężem, czasem ze starszym dzieckiem. Nie widzę w tym nic złego. Może tamta kobietka tez chciała trafić na kogoś kto pogada właśnie o dzieciach i macierzyństwie i nie jest tym znudzony ani nie ma przesytu i po prostu źle się zrozumiałyście?

Gość mammaaamia
Nie wiem,byc moze... Generalnie byla mila kobietka, nie moge powiedziec,zeby nie byla sympatyczna, jedynie- monotematyczna.

Mnie tam w domu uczono, że jak się idzie w gości czy tych gości przyjmuje to się rozmawia na tematy neutralne-kino, książki, muzyka ostatecznie polityka. Kupy dziecka to też temat ale raczej na spotkaniu z przyjaciółką, którą też to interesuje. Niestety obecnie rzadko uczy się kultury, zasad rozmowy. Efekt jest taki, że mężczyźni czekają aż kobiety zaczną ich zabawiać a kobiety świergolą o swoich prywatnych a wręcz intymnych sprawach. Ja mam teściową, która ciągle nawija o swoich wnukach, pokazuje ich rysunki, zdjęcia, opowiada o nowych osiągnięciach. Takim monologiem jestem totalnie znudzona i modlę się aby czym prędzej się zabrała do domu. Jest pewien sposób na takie nudziary, stosuje go moja przyjaciółka. Jeśli ktoś zaczyna przynudzać rzuca od niechcenia frazę: a zmieniając temat...