Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamammamaaa

pytanie o finanse i wydatki u was

Polecane posty

Gość mamamamamammamaaa

powiedzci mi, drogie mamy, Pisze tu bo na tym forum sa przewaznie rodziny, a jak wiadomo to wiaze sie z wydatkami. Czy uzywacie kart kredytowych??I na ile jestescie dluzni co miesiac???Czy np robicie tak ze do wyplaty wam sie starcza i wyciagacie pieniadze z karty, a powy placie spalacacie zadluzenie i potem znowu wyciagacie itd... w ten sposob bez odsetek??? Czy wogole kozystacie co miesiac z takiej karty???Jak sie czujecie z mysla ze jetescie"na minusie" co miesiac? Pytanie glupie, ale prosze, odpowiedzcie. Sama mam rodzine, jestem zona i matka i mnie to zastanawia jak jest u was bo ja mam z tym maly problem, z sama swiadomoscia ze musze wykorzystac karte jak jest taka potrzeba....

mamy dwie karty i powiem, ze to jest wygoda, jak mozesz sobie juz w tym miesiacu kupic cos, na co gotowke bedziesz miala dopiero za miesiac. Karty rozsadnie uzytkowane pomagaja korzystnie rozplanowac wydatki, tak ze na wszystko wystarczy. Ale jak ktos jest nieodpowiedzialny i nie umie liczyc to nech sobie jje lepiej nie sprawia :P

Gość nie korzystamy
nawet nie założyłam takiej karty. Mamy kredyt samochodowy i raty do spłaty i więcej długów nie potrzebuję. Tyle wydaje ile mam a jak nie mam to nie wydaje. Proste.

Gość nawet gdybys dodala
Ja mam karte kredytowa ale jest mi potrzebna do splaty rzeczy, ktorych nie moge zaplacic gotowka ani zwykla karta. kazda oplata jest na biezaco spacana bo oprocentowanie karty jest nieoplacalne. Karta kredytowa jest dla mnie "ostatnia deska ratunku".

ooo, wlasnie zapomnialam dodac, ze kata moge placic przez intenet (bilety samolotowe, ebay itp.)