Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julitka_Wałcz

Biała wydzielina w 33 tc?

Polecane posty

Gość Julitka_Wałcz

Co może oznaczać? Jest jest coraz więcej.

Gość saleminka8
a po 30tc to całkiem normalne,ja miałam dość dużo upławów po 30tc,ciągle musiałam zmieniać wkładki...

Gość tutaj tez
mi kazdy pisal , ze to normalne wiec sie zbytnio nie przejmowalam, ale jak bylam u lekarza to wyszlo ze grozi mi przedwczesny porod bo mialam juz rozwarcie:O

Rozwarcie nie robi się przez białą wydzielinę! Powody mogą być różne.Istotne jest, czy to wydzielina chorobowa (upławy właśnie) czy naturalna wydzielina progesteronowa (całą ciążę miałam gęsty, biały śluz i to jest normalne). Jeśli do tego dochodzi jedno z tego: dyskomfort/ból, pieczenie, swędzenie, nieprzyjemny zapach - wtedy niezwłocznie do ginekologa.Jeśli nie czujesz niczego z powyższych - zaaplikuj sobie jednorazowo lactovaginal. Z resztą probiotyki dopochwowe w ciąży co 3-4 dni są wskazane bo w tym czasie jesteśmy podatne na infekcje, warto im zapobiegać.

Gość tutaj tez
a jeszcze jedno, gdy ta wydzielina sie pojawila nie mialam zadnego dyskomfortu, pieczenia, swedzenia i tym podobne....

Ależ to nie ja się nie znam tylko Ty nie rozumiesz tekstu i wypowiadasz się nie na temat. Nie strasz dziewczyny innym powodem swojego rozwarcie, jeśli Ona pyta o białą wydzielinę, która rozwarcia nie powoduje a co Ty starałaś się zasugerować. Biały śluz nie świadczy o przygotowaniu do porodu.

Gość tutaj tez
czytanie ze zrozumieniem... napisalam ze u mnie bialu sluz nie powodo9wal rozwarcie...TYLKO: BYL BIALY I MIALAM GO WIECEJ JAK ROZWARCIE JUZ BYLO!!!!!!!!nie strasze dziewczyny tylko sugeruje zeby isc do lekarza bo tutaj nikt nie jest ginekologiem a ze kazdy sobie moze pisac: to jest normalne u mnie tez tak bylo....to o niczym nie swiadczy ze akuratb u niej tez to jest normalny objaw w ciazy tak jak bylo u mnie

Więc po co od razu STRASZYSZ porodem przedwczesnym? Wystarczyło napisać: idź do lekarza.Biała wydzielina nie świadczy o zbliżającym porodzie ani o tym, że jest rozwarcie ani o tym, że szyja się skróciła. To dwie NIEZALEŻNE kwestie, jeśli nie są chorobowe. A jeśli są chorobowe to wracamy do punktu wyjścia: wystarczy napisać by poszła do lekarza, bez strzelania z armaty do wróbla.

Gość tutaj tez
ja nie napisalam ze grozi jej porod przedwczesny:O tylko ze kazdy mi tutaj pisal ze to jest normalny objaw, a u niektorych kobiet jednak nie...niestety ale ku twojemu zdziwieniu ginekolog tlumaczyl mi co innego:O niz to co tutaj wypisujesz...

Ehhh Napiszę ostatni raz: nie ma powodu do straszenia porodem przedwczesnym na przykładzie indywidualnego przypadku. Zwiększone wydzielanie śluzu w ciąży jest normalne i nie stanowi powodu do zmartwień. Tak samo jak normalne są skurcze przygotowujące macicę do porodu, występujące od 25 tc i występują u każdej, choć są takie, które tego nie odczuwają. Ja byłam zagrożona porodem przedwczesnym w 25 tc przez zbyt silne skurcze (skrócenie szyi o 3,5 cm w 2 doby) i jakoś nie lecę obwieszczać tego na każdym topicu pisanym przez przerażoną dziewczynę, która odkrywa u siebie skurcze B-H nie mając pojęcia co to takiego.Rozumiesz już delikatną różnicę, czy nadal nie?

Gość tutaj tez
nie nadal Ciebie nie rozumiem tak samo jak Ty mnie:O tez lezalam w szpitalu od 26 tygodnia do konca ciazy:O wiec tez wiem o czym pisze...

Gość tutaj tez
ostatni raz napsize: ZWIEKSZENIE ILOSCI BIALEGO SLUZU W CIAZY NIE ZAWSZE TO OBJAW PRAWIDLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!