Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to zrobić?

Jak powiedzieć mamie

Polecane posty

Mam niecałe 18 lat. Moja mama myśli że jestem dziewicą. Mam nieregularne cykle, chciałabym powiedzieć jej że już współżyłam i chcę dalej współżyć, chcę by poszła że mną do ginekologa i po tabletki antykoncepcyjne. Tylko kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać i boję się jej reakcji!

Gość dlaczego nie zrobisz testu?
a po co ci mam u ginekologa? Masz prawie 18 lat zapisz się do lekarza i idź. Mama nie będzie z tobą wiecznie za rękę chodzić.

powiedz jej to wprost bez zadnego owijania w bawelne...ja mialam 17 jak dostalam zapalenia i tez musialam isc do gina... jak chcesz isc po tabletki to po co ci mama???

u ginekologa już byłam. Tylko nie po tabletki. Boję się powikłań po tabletkach. A tak jak powiedziałam mam nieregularne cykle. w niektórych miesiącach w ogóle nie mam okresu. :/ Poza tym chciałąbym żeby mama wiedziała. !

Gość tabletki regulują cykl
porozmawiaj z lekarzem, żeby zlecił ci badania hormonalne zanim przepisze tabletki. Musisz je mieć właściwie dobrane a nie ze względu na ładne opakowanie i widzimisię lekarza. Mamie powiedz otwarcie. Myślę, ze każda mama zdaje sobie sprawę, że dzieci dorastają i zaczynają swoje życie. Pewnie jej to nie zaskoczy specjalnie.

To jeszcze normalne ze masz nieregularne cykle masz dopiero 18 lat...a powiklan sie nie boj bo lekarz zapisuje tabletki dla kazdej pacjentki inne bo kazda kobieta jest inna....powiem ci tak z wlasnego doswiadczenia ze kazda matka wie kiedy jej corka zaczyna wspolzyc nawet jesli jej tego nie powie taki juz instynkt matki...zreszta i tak bedziesz musiala wziazc od niej pieniadze na wykupienie recepty i tak...on ci nie pomoze idac z toba do lakarza wrecz przeciwnie bedziesz czula sie bardziej moim zdaniem skrepowana...

Gość ja mam lajtową matke
i powiedziałam żeby dała mi kase - na co? - na tabletki bo jade do chłopaka (byłam z nim już rok, miałam niecałe 17 lat) zrobiła głupią mine i... spytała ile mi kasy trza? :D:D:D zależy jaką masz matke. jak świętojebliwą to lepiej nic nie mów bo cie wydziedziczy, jak lajtową to powiedz normalnie.

Gość de_najslodsza_w_miescie
powiedz mamie jeszcze czy dostałaś orgazm, to tez moze ja zainteresowac...;/

Gość jakby mi moja córka powiedzial
daj mi kasę na tabletki to bym jej powiedziała: "kochanie sex to przyjemność dla dorosłych. skoro jesteś dorosła i chcesz uprawiać sex to sobie zarób na owe tabletki, albo niech ci je za sponsoruje twój chłopak" Jakim prawem ja mam finansować życie erotyczne mojego pełnoletniego już prawie dziecka?

Pani na lekcji o... seksie powiedziała, że od 16 lat jest możliwość konsultacji z ginekologiem bez obecnosci rodzica, choć zależy to wyłącznie od owego lekarza . To, że masz niemal 18 lat idzie na Twoją korzyść i jeśli nie jesteś gotowa powiedzieć tego mamie, możesz zachować dla siebie .

jeżeli wiesz, kazda ODPOWIEDZIALNA osoba która chce zacząć współżyć powinna odbyć wizytę konrolną u ginekologa RAZ NA PÓŁ ROKU !!!

Bardzo dobra decyzja! Rozważna - gratuluję. Ja co prawda mam już trochę więcej lat, ale jak miałam 17 chcialam zacząc wspołzycie. Powiedziałam mamie wieczorem przy "kawie", że "Mamo, głupio mi gadać z Toba na takie tematy, ale Ty zawsze chcesz dla mnie najlepiej i chciałabym zebys pomogła mi podjąc decyzje co do srodka antykoncepcyjnego odpowiedniego dla mnie, bo nie chce zrobic czegos pochopnie, a wiesz ze mam chłopaka i chcemy byc odpowiedzialni". Mama napewno poczuje sie odrobine skrepowana, ale to BARDZO doceni. Powodzenia!

una_mujer! czekałam właśnie na takie komentarze! na takie jak Wy powiedzieliście o tym swoim rodzicom. Wolę powiedzieć o tym mamie niż żeby mnie przyłapała w łóżku. A powiesz mi jeszcze jakie badania robi lekarz jeżeli chce się tabletki antykoncepcyjne? Czy są to badania wykonywane od razu? Czy musi je oddać do jakiegoś labolatorium? Czy może wystarczy rozmowa jak wyglądają moje cykle? :)

Gość gość
'Jakby mi corka powiedzial' wolalabym dac swojej corce na tabletki i porozmawiac z nia o roznych zabezpieczeniach itp niz zeby mi z brzuchem chodzila...ja bym sie cieszyla ze moja corka dobrze mysli jest rozsadna i jesli chce wspolzyc czy wspolzyje to jednak sie zabezpieczaja czy chce juz na te tabletki