Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

unhappySelena

LAto i ciemne zaskorniki ;(

Polecane posty

ja juz nie wiem czym z skrzydelek i czubka nosa te gowno usunac... czy jest cos,co ukryje te czarne kropy tak ze nie bedzie ich wcale widac(nie beda przeswitywac) i nie beda wystawac? i przedewszystkim nie ebdzie efektu maski tzn nie bedzie widac ze mam cos(np podklad) na nosie? chodzi tez o te profesjonalne kosmetyki do maskowania

Jeśli masz łojotok/tłusta cerę warto na poczatek skonsultowac sie z dermatologiem.....na sezon letni rozsadnie byłoby zastosowac skinorem-redukuje wydzielanie sebum a przez to i zaskórników mniej bedzie. Po skończeniu kuracji zostaje mikrodermabrazja (polecam diamentową, dośc drogo około 400 zł, ale działa!!!!!!!!!!!!!!!!!!) no i najwazniejsze w lecie uzywac kremów z filtrem !!!!!!! Ponadto z zabiegów korzystne bedą oczyszczanie ultradźwiękami ( ok 150 zło zabieg)....jesli nie masz cery naczynkowej to oczyszczanie klasyczne....a opcjonalnie zakup oprzyżądowania, łyzka do usuwania wagrów sepfora proffessionell. Ponadto dobrze dobrane codziennie kosmetyki ( np cała seria barwy Siarkowa moc, stosowana naprzemiennie z Kremem nawilzającym Avene). W ciągu dnia czeste matowanie skóry bibułkami matującymi. z bodkładów polecam matujący z serii Estee Laude albo M.A.C.

.....aaaaa to bedzie łatwiej, ;-) Z naturalnych metod polecam 2 razy dziennie przemywac buzię serwatką ( nie zartuję,działa i nie wysuszy skóry) wypróbowac możesz maseczkę tradition du hammam z Yves Rocher, albo zakupic glinke ghassoul i wykonac maseczkę oczyszczająca samodzielnie. wyciskania w domu nie polecam

Napisałam do Ciebie emaila :) dziękuję za pomoc jaką serwatkę?jak mam jej dokładnie użyć? po tej maseczce i serwatce one znikną i ch nie będzie?

I kochana jakie zadanie ma ta glinka ghassoul? czy może być taka? http://allegro.pl/item963524050_ghassoul_rashul_glinka_marokanska_200g.html albo zobacz,którą wybrać?: http://allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=glinka+ghassoul Pamiętaj,moje zaskórniki siedzą długo tam i głęboko,bardzo ciężko je wydobyć :( nawet wycisnąć się ich nie da

Cóż nie kupuję takich rzeczy przez internet...,pierwszy link jest ok, chyba warto ;-) opcjonalnie gotowa maseczka yves rocher albo arquilette. Co do serwatki napisałam Ci tasiemcowa instrukcję na maila ;-)

Okej dziekuje jestes super. A gdzie moge kupic w realu taka glinke?? To mi usunie zaskorniki czarne? Sa jeszcze jakies inne metody?Jestem w stanie wydac do 200 zł ale msuze byc pewna ze wszystkie czarne kropy znikną A z tych tańszych moge wszystko probówac

Gość nhlidefw'oghdwrQ
z glinką bym uważała niezle uczula podobno a na zaskórniki mam domową metodę cud otóż stara dobra parówka, zależnie od poziomu zapchania porów ale ok. 20 min napar z szałwii prosto w twarz potem dajesz jej ospocząć godzinę co najmniej potem robisz papakę z drożdży mleka i mąki ziemniaczanej i to nakładasz na twarz efekt na około dwa tygodnie, jesli używasz podkładu naj;le[psza i najtańsza metoda na zaskórniki, nie musisz wydawać fortunay w ogóle nasze babki dbały o siebie bez tych drogich kosmetyków, wystarczy popytać, poszperać w notesie prababci czy coś takiego

juz to robilam ale zamiast parowki z szalwi zrobilam parowke z miety a zamiast maki ziemniaczanej skrobii ziemniaczanej efektow?zero! ;(

Gość upssss
a ja dostałam uczulenia! i nie chce tego typu porad

Gość zonia30
a używałaś tych plastrów co się nakleja na nos ? chyba można jeszcze nivea na allegro dostać. Parówki są niezłe ale potem trzeba troszkę się namęczyć i zaskórniki usunąć ręcznie .

parowki i wyciskanie to debilizm.przekonalam sie na swoim chorym przypadku i dzis strasze wielkim,peknietym naczynkiem,rozszerzonymi porami i ani jednem usunietym zaskorniku.tych debili co to radza i szkodza innym bym kastetem w nos dala ;/ serwatke uzywam wciaz,do tego lassari,brevoxyl pierdole te gowno nic nie pomaga przymierzam sie jeszcze kupic ocert jablkowy i kwas aha/bha ... ale nic nie wiem :(

Gość zonia30
zaskórniki tak czy siak trzeba wycisnąć bo same nie znikną. Potem jedynie możesz zrobić wszystko by się nie pojawiły. Ja osobiście na Twoim miejscu bym poszła do kosmetyczki bo tyle co nacudujesz korzystając z rad forumek to możesz sobie tylko zaszkodzić. Ja robię tak- stosuję do twarzy całą serię antybakteryjną ( no prawie całą) Mam Flosleku anti acne. Oczyszcza dobrze twarz, zamyka pory i zapobiega powstawaniu zaskórników Raz na jakiś czas idę do kosmetyczki na oczyszczanie. Nie jest to drogi zabieg choć jest dosyć nieprzyjemny ale od kiedy tak robię nie straszę już swoim nosem i nie narażam swojej delikatnej cery na takie wypadki jak Twój z pękniętym naczynkiem.

Gość kiara_19.19
Witam! Chciałabym się dowiedzieć więcej o kuracji serwatkowej. Czy ktoś może podać mi instrukcje? Z góry dziękuje. :)